• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.02.2016

16:43

NIKOLIĆ STAVIO PARAF! Predsednik Republike potpisao zakon o saradnji sa NATO!

Politika

NIKOLIĆ STAVIO PARAF! Predsednik Republike potpisao zakon o saradnji sa NATO!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO, potvrđeno je medijima u kabinetu predsednika

Sporazum sa NATO-om iz oblasti logističke podrške omogućava osoblju NATO-a imunitet i slobodu kretanja na teritoriji Srbije. Osoblje NATO-a takođe je oslobođeno plaćanja poreza, PDV-a i carina.

S druge strane, kako je premijer Vučić nešto ranije objasnio na konferenciji za novinare, Srbija je ovim sporazumom za pripadnike vojske obezbedila ista prava na teritoriji država alijanse koja i pripadnici NATO imaju u Srbiji.

- Sve ono što godinama nismo imali, danas imamo zahvaljujući pametnijoj i boljoj politici - objasnio je Vučić.

VUČIĆ O SPORAZUMU SA NATO: Nemojte da mi pridike drže oni koji su potpisali sporazum!

Inače, usvajanjem Individualnog partnerskog akcionog plana (IPAP), Srbija se još u martu prošle godine obavezala da vojnicima NATO-a omogućiti korišćenje naše infrastrukture, slobodan tranzit na celokupnoj teritoriji zemlje, kao i zaštitu posebnim statusom dok borave na našoj teritoriji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kle

pre 8 godina

Ne, ne, i dalje ne mogu da verujem da je sve ovo sa NATO paktom java. Da li je to sanjam ili su nase sadasnje vlasti uradile ono sto ni u teskim mukama 1914. – 1918. godine nisu uradili tadasnji politicari. Sramno.

Srbija do Pastrika

pre 8 godina

Kome ja da se zalim sto sam ostavio zemlju siptarima u Metohiji,sto sam ratovao u metohiji?Sto sam ja ,moj otac,moj deda ostavili mladost i grobove predaka u metohiji?Koga da krivim za tri generacije izgubljenih zivota i nadanja?siptare ? ne.Istorija se ponavlja .U miru smo najgori neprijatelji sami sebi.Sramota me sto sam Srbin.Neka su prokleti svi koji krvnike Srpskog naroda smatraju prijateljima.Ja se vise necu javljati ODRICEM SE SRPSKOG DRZAVLJANSTVA.

Nema opravdanja

pre 8 godina

Pa nista, razocarana sam. Svejedno, ovim i mnogim drugim postupcima, SNS mi je pomogla da vise ne budem njiov glasac! Sporazum sa NATO-om, Miskovic oslobodjen, Golubovic obrazuje omladinu drzava ne reaguje, Vrebic ukida veronauku, valjevske komunjare potapaju nemanjicki manastir, Kesic i ekipa sprdaju se na RTS-u, Pinkovi filmovi titlovani na hrvatskom, ja i dalje nezaposlena, previse preletaca iz DS-a, najezda americkih senatora, ljigavaca i prevaranata, nemarnost prema Kosovu i Srbima sa Kosova, korupcija, kradje, kriminalci na slobodi, zdravstvo u haosu...Nista od najavljenog nije sprovedeno. Ponizavate se zapadu, nemate stav, ne postujete sami sebe, a ni narod koji vas je izglasao. Ne umete da kazete NE. Ali eto, nisam dovoljno hrabra da se potpisem, ali sam hrabra da kazem da je bilo dosta, previse katastrofalnih gresaka, nakon svega mogu samo da kazem: NE!

dragan

pre 8 godina

Bravo,bravo, bravo Srbijo. Svi Srpski vojnici i starjesinski kadar su ratni zlocinci sto su casno branili svoju zemlju. Srbija abolira i daje imunitet nacistickim NATO zlocincima za ratne zlocine nad srbima. To je nevjerovatno. Ljudi moji sta je tim Srpskim politicarima? Takmice se ko ce bolje da gmize ispred NATO-a. ha,ha,haaaa koja ironija, klanjaju se i oslobadjaju Srbi sve Albanske i Hrvatske zlocince. Srbi ce kako ovo ide, jednog dana ako zarati Rusija sa Turskom ili Abanijom da ginu za Osmanlije i Siptare. Politika urla " juris braco ja za vama".

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija