• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.02.2016

19:07

NA POMOLU RASPAD VEĆ RASPALOG DS: Pajtić Živkoviću nudi jedan mandat, on besan preti da će sam na izbore!

Politika

NA POMOLU RASPAD VEĆ RASPALOG DS: Pajtić Živkoviću nudi jedan mandat, on besan preti da će sam na izbore!

Podeli vest

Na Predsedništvu DS većina članova bila protiv bilo kakve saradnje s Čedomirom Jovanovićem i Borisom Tadićem... Veliki broj funkcionera protiv saradnje i sa Novom strankom

Raspaloj opoziciji, verovali ili ne, preti potpuni raspad pošto je Predsedništvo DS na poslednjoj sednici većinom glasova odbilo svaku mogućnost saradnje sa SDS Bojana Pajtića, LDP Čedomira Jovanovića, a veliki broj funkcionera bio je i protiv koalicije sa Zoranom Živkovićem i Dušanom Petrovićem!

Sadašnji raspored poslanika "opozicije"

* DS 14
* SDS-ZZS 11
* Nova 2    
* LDP nema poslanika

Lider DS Bojan Pajtić je tokom vikenda Zoranu Živkoviću ponudio samo jedan mandat među prvih 20 kandidata na izbornoj listi! Živković, koji za sebe traži najmanje tri poslanička mesta, zbog toga je pobesneo i čak zapretio da će, ako treba, na izbore ići sam!

Neuspela trgovina

Naši sagovornici bliski DS kažu da u vrhu ove partije gotovo više nema zagovornika saradnje sa Živkovićem.

POSVAĐANA OPOZICIJA Radulović ušao u rat s Pajtićem!

- Stav većine i na Predsedništvu, ali i među članstvom jeste da nam saradnja sa Živkovićem samo donosi štetu. Postoje čak istraživanja koja ukazuju na ozbiljnu mogućnost da bi DS bez Nove stranke dobio više glasova na vanrednim izborima... Zbog toga su male šanse da će Živković i njegovi dobiti više od jednog mandata među prvih 20 kandidata. A on ako to neće da prihvati, moraće stvarno sam na izbore - kaže jedan od naših sagovornika, inače bliski saradnik Bojana Pajtića. Prema njegovim rečima, lider DS je maksimalno zategao odnose sa NS:

- Bojan je doslovce rekao Živkoviću: Dosta ti je jedan poslanik! Ionako si ti cela stranka...

Planiraju razlaz, a nisu se ni ujedinili
Svaka opoziciona partija posle izbora planira da u Skupštini nastupa van koalicije, pa sad pokušava da se izbori za što bolju poziciju
Vladimir Pejić, analitičar

Bojan Pajtić nije želeo da komentariše ove navode. Umesto njega se oglasio šef vojvođanskog DS Miroslav Vasin, koji tvrdi da ove informacije nisu tačne.

- Nisam bio na Predsedništvu DS. Ali priča da demokrate odbijaju saradnju s drugim strankama apsolutno je netačna... - ističe Vasin, dok za razgovor nisu bili raspoloženi ni Boris Tadić ni Čedomir Jovanović.

Rat oko mandata

Na drugoj strani, analitičar Vladimir Pejić kaže da se među partijama uoči raspisivanja izbora vodi pravi rat za mandate.

SAMO ŠTO SE NISU POBILI! Ništa od novog DOS, takozvana opozicija ide u četiri izborne liste

- Pred vikend smo imali slučaj SPS i PUPS. Sad imamo ovu najnoviju svađu u opoziciji, što dovoljno govori da broj mandata u pregovorima igra ogromnu ulogu... Po svemu sudeći, svaka opoziciona partija posle izbora planira da u Skupštini nastupa van koalicije, pa sad pokušava da se izbori za što bolju poziciju - zaključuje Pejić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zubati Gmaz

pre 8 godina

Nudi mu jedan mandat? Zivkovicu tom neskolovanom prevarantu stvarno treba dati jedan duzi mandat ali u zabeli.\n

Amater

pre 8 godina

Najzad i da Pajtic kaze jednu istinu a to je da je Zivkovic cela stranka.HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

EU gori hrvaćani smrde

pre 8 godina

Куј ги шиша! Па ОН је таки каки је , једва писмен, постао српски Председник на Владу! Послен је узјахао Фрушку Гору, "паорима" по Војводину са петооктобарком бандом отимао виногрде, отимао  евре у неповрат јер једва-писмен је мучијо муку и то пред Бојана Пајтића очи и уши (без мозак)... Шта оће тај Пајтић паор Бриона против нишког ђиљкоша ?!? Оће да ЈАШУ СРБИЈУ ... оће к....n

Ćikula

pre 8 godina

Kakav Zivkovic i Pajtic, nikada se oni nece dogovoriti. To su malo zesce lopine. Ja mislim ako se udruze osvoice 3% glasova.?

bole

pre 8 godina

Ne mogu da se prevaranti dogovore, svi namazani raznim bojama, bitno da ih vise necemo gledati i slusati u skupstini.

Boki

pre 8 godina

Izborna trka nije ni pocela, a oni se vec svadjaju i dele. Nista drugo nisam ni ocekivao od lopova i kriminalaca. Dabogda niko ne presao cenzus, dosta je narod gledao kako se 20 godina bahatite i zivite u bogatstvu dok mi ne mozemo porodicu da prehranimo. Sve bih ja to poslao na Goli otok, sve!

Gille

pre 8 godina

Purgativ i Laksativ, dva brata, za lako resenje srpskog problema.

Sever

pre 8 godina

HA HA sto ste smesni vi anti-demokrate! Sto je babi milo, to joj se i snilo! Zar ne shvatate? I da nestane demokratski blok potpuno, to vas nece spasiti propasti zajedno sa zaludjenim naridom. Zaludjivanje naroda koje radite je ono opasno za vas, ne demokratske stranke! A Zapad? Hvali vas, uzdize, velica...Da li to znaci dobro za NAROD?? NE! Zasto? Narod ce sam zakljuciti.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Доћиће и то трежњење...Само требаће нам доста - "расола"...!!

Siniša Škarica

pre 8 godina

Ovo stvarno nije fer od strane DS. Zoran Živković je jedini poslanik iz sadašnje opozicije koji je zastupao interese poljoprivrednika, odnosno vinogradara. Mislio sam da glasam za DS, ali zbog ovoga postupka Bojana Pajtića glasaću isključivo za Živkovića najboljeg predsednika Vlade.

Stevan

pre 8 godina

Tri dana cu slaviti cim prodju izbori...samo da vise ne gledam i ne slusam o ZUTIMA. Kad vidim njihove face (a zmam ko su) proradi mi cir na zeludcu. Jos gore je to sto veci bol i patnju nanose mom narodu..lazovi,prevaranti,pohlepnici...e ,vala,uskoro ce i na njihovu sramotu biti stavljena tacka!

Posmatrac

pre 8 godina

Sta ce Zivkovicu jedan Petrovic ? Moze samo da mu skrese rejting stranke.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija