• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.02.2016

14:16

HAKOVAN TOMA! Napad na sajt predsednika Srbije!

Politika

HAKOVAN TOMA! Napad na sajt predsednika Srbije!

Podeli vest

Pres služba predsednika saopštila je da je u ponedeljak došlo do hakerskog napada velikog intnziteta na sajt predsednika Srbije, koji je trajao više sati

Zbog toga je, kako se navodi, bio otežan pristup internet prezentaciji predsednika Srbije u periodu od 16:11 do 20:35.

Napad je izvršen metodom DDOS tipa SYN flood, a zabeležen je ogroman intenzitet saobraćaja ka sajtu predsednika Republike.

SYN Flood (plavljenje servisa) je, kako se objašnjava, napad u kom se šalje veliki broj legitimnih ili lažiranih zahteva ka određenom servisu, čime se troše resursi servera pa se regularnim korisnicima otežava ili onemogućava pristup.

Za hosting i bezbednost sajta zaduženo je Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije koje je u saradnji sa provajderom Telekom Srbija, blokiralo i sprečilo dalje napade i moguću štetu na računarskoj opremi i servisima.

Izveštaj i podaci o napadu biće prosleđeni Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sou

pre 8 godina

Veroravtno su mu pristupni parametri bili admin,admin,ha ha ha

bata

pre 8 godina

Komično a tužno Mislim da bi ovde trebalo uključiti i inostrane bezbedonosne agencije a obavezno ponavljati unedogled ovu veliku vest rame uz rame sa blebetanjima o evropskoj uniji i suficitu Srbije. Tako ćemo građanima odvratiti pažnju od otimanja novaca iz džepa na svakom koraku, kaznama, smešnim porezima i ostalim aktivnostima koji čine glavnu privrednu granu ove zemlje - otimanje od populacije. Cenim da članak nije targetirao polupismeni deo građanstva čim koristi synflood i druge termine - a nama ostalima ostaje samo da se smejemo. 21. vek a neko paketira sajt javne ličnosti? Uzbuđenjima kraja nema, aktivirajmo vojsku odmah - i uvedimo nove poreze da to platimo...Patetično

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija