• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

23.02.2016

23:11

DAČIĆ SMENJUJE POTEŽICU: Ambasador će ponovo dati izjavu i biće povučen!

Politika

DAČIĆ SMENJUJE POTEŽICU: Ambasador će ponovo dati izjavu i biće povučen!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da će ambasador u Libiji Oliver Potežica ponovo dati izjavu o okolnostima otmice dvoje službenika ambasade u Tripoliju, novembra prošle godine.

On je podsetio da je Potežica već dao jednu u izjavu u Tripoliju i da će to učiniti ponovo, najverovatnije u Beogradu.

Dačić je u emisiji Upitnik RTS-a rekao da će ambasador Potežica biti povučen, odnosno da je dogovor o tome ranije već postignut.

Ministar je kazao da će sa premijerom Aleksandrom Vučićem narednih dana razgovarati o statusu ambasada koje se nalaze na kriznim područjima Bliskog istoka, te da ne veruje da će ambasada u Libiji biti zatvorena. On, međutim, nije isključio mogućnost da ona bude izmeštena.

Dačić je kazao i da ne zna ko je i na koji način dopremio tela Slavice Stanković i Jovice Stepića, za koje se veruje da su prošle sedmice stradali u vazdušnim napadima SAD, do aerodroma nadomak Tripolija. 

On kaže da zna samo da je Ambasada u Tripoliju obaveštena kada su tela već dopremljena na tu lokaciju.

Ponovio je i da ne zna od kakvih povreda su oni stradali, te da je obdukcioni nalaz iz Libije na arapskom jeziku.

 

PROČITAJTE JOŠ: 

(VIDEO) AVION SA TELIMA SLETEO NA AERODROM: Posmrtni ostaci Jovice i Slađane dopremljeni u Srbiju!

DAČIĆ POTVRDIO STRAVIČNU VEST IZ LIBIJE: Amerikanci su ubili naše diplomate!

DAČIĆ NAGLAŠAVA: Potežicom ćemo se baviti nakon sahrane poginulih radnika!

MRAČNA TAJNA AMBASADORA: Potežica bio prava meta otmičara zbog neraščišćenih računa sa kriminalcima?!

ISTINA O BOMBARDOVANJU SABRATA: Vučić i Keri razgovarali o ubistvu srpskih diplomata


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mia

pre 8 godina

kONACNO...ali treba pretresti sve ambasade,,,diplomate sa frizerskim kursom, stiliste, ginekolozi, rodjaci....ambasade postale leglo bahatosti i bluda i azil za pranje biografija (Marsicanin, Hrustanovicke,...npr).

veliki propust Dacica

pre 8 godina

Sta glumi Dacic,smenite coveka vec jednom.To sa Libijom od kada je Kadefijev rezim pao i zemlja u gradjanskom ratu mi vise nemamo tamo sta da traximo,a Srbi koji su otisli ponovo u pecalbu u Libiju otisli su na svoju odgovornost i rizik,pa tako nije vise bilo potrebno diplomatsko predstavnistvo u Tripoliju,to je moglo da preduzme Alzirka ambasada umesto nas za nase gradjane na primer kojima je potrebna fiplomatska podrska ili ne znam vec sta.Dacic da da neopozivu ostavku i povuce iz politike za uvek,moze da dobije amasadorsko mesto u Moskvi kao flaster na ranu.

ivanka

pre 8 godina

Немојте заборавити ни г-ђе Табаковић, зета. Валда је и он неки амбасадор!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija