• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2016

16:03

AMBASADOR SKOT TVRDI: Meta napada nije lokacija koju smo dobili od Srbije!

Politika

AMBASADOR SKOT TVRDI: Meta napada nije lokacija koju smo dobili od Srbije!

Podeli vest

Meta koju su u Libiji gađale američke snage nije lokacija koju je Srbija podelila sa službama SAD, u pokušajima da oslobodi dvoje otetih srpskih službenika

To je izjavio ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

- Ima mnogo stvari koje su još nejasne i mislim da ne možemo da komentarišemo detalje - ocenio je Skot i istakao da je zato najbolje da se fokusiramo na činjenice.

- Dvoje srpskih diplomata je kidnapovano, sada su mrtvi i to je velika tragedija - rekao je Skat, koji je ministru Ivici Dačiću i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, čim je za to čuo, odmah izjavio saučešće. 

VUČIĆ PENTAGONU: Dajte dokaze da Jovica i Slađana nisu stradali od eksplozije!

Državni sekretar Džon Keri je isto bio u kontaktu sa Vučićem i obećao nastavak saradnje u pokušajima da se saznaju svi detalji i da podelimo informacije između naše dve službe, rekao je Skot. 

- Toliko znamo. U ovom trenutku najvažnija stvar je da damo prostor porodicama da žale i da nastavimo sa istragom detalja. Dok to ide, činjenice su, kako ih ja znam, da su dvoje vaših ljudi bili kidnapovani - rekao je Skot. 

Prema njegovim rečima, vlasti Srbije su u tom procesu podelile sa specijalnim službama SAD informacije o lokaciji za koju su sumnjale da otmičari drže službenike Ambasade. 

- Učinili smo šta smo mogli da saznamo da li su tamo. Nismo mogli da saznamo informacije, ali ono što mogu da kažem je da meta koja je gađana prošlog petka nije ista meta koju su sa nama podelile srpske službe bezbednosti - poručio je Skot. 

STEFANOVIĆ: Pentagon da iznese dokaze da nije umešan u ubistvo srpskih diplomata!

- Mogu da kažem da je meta koju smo pogodili bila pod stalnom prismotrom stotinama sati pre napada i tokom celog perioda nije bilo dokaza da je na toj poziciji bilo civila, a sigurno ne stranih talaca - naglasio je on. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 8 godina

A inace se taoci drze na svezem vazuhu.... suncaju se i kupaju u bazenima pa ih nista videli. Kakvo licemerje!!! Gadite se celom svetu!!!

miki

pre 8 godina

Meni je od pocetka bilo cudno da se taoci nalaze u istoj zgradi gdje su glavesine ISIS- a.To nesto smrdi

ZIKA

pre 8 godina

To su svi znali da su oni ranije ubiveni,i da ovaj Dacic hoce na bilo koga da svali SVOJU KRIVICU

Slavko

pre 8 godina

Krivicu iskljucivo snosi Dacic sto nije zastitio svoje sluzbenike i sto je dozvolio u bilo kakvu opasnost da dodju

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17