• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2016

08:04

SKUPŠTINA: Sutra nastavak sednice o sistemu plata

Politika

SKUPŠTINA: Sutra nastavak sednice o sistemu plata

Podeli vest

Poslanici republičkog parlamenta završili su rano jutros objedinjeni načelni pretres o tri zakonska predloga među kojima je i Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, a raspravu u pojedinostima počeće sutra

Oni su razmotrili i zakonske predloge o opštem upravnom postupku i o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, koji je podneo narodni poslanik Branislav Blažić (SNS).

Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru poslanici vladajuće većine ocenili su kao važan, reformski zakon koji će uvesti red u ovoj oblasti, dok su ga poslanici opozicije kritikovali rekavši da će nepravda koja je postojala biti još veća.

Ministarka lokalne uprave i samouprave Kori Udovički rekla je da predlog zakona uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko pola miliona zaposlenih, a cilj zakona je da svi primaju istu platu za isti posao.

Predlog zakona o upravnom postupku unosi niz novina koje će olakšati građanima da dođu do dokumenata i omogućiti da država bude servis građana, rekla je Udovički.

Ona je, obrazlažući Predlog zakona poslanicima u Skupštini Srbije, rekla da se njime omogućava privredni razvoj i jasnije ostvaruju građanska prava kao i da se na efikasan i odgovaran način odgovara na zahteve građana i privrede.

- Izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije je predloženo da Vršac, Kikinda i Pirot dobiju status grada - izjavio je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Branislav Blažić.

On je kao predlagač tog zakona u Skupštini Srbije, rekao da su to pogranične opštine, kojima treba pomoći da se davanjem statusa grada stvore uslovi za više investicija i bolji ekonomski razvoj.

- Uređenje statusa ovih jedinica doprineće njihovom razvoju i punom korišćenju privrednih, kadrovskih i prirodnih kapaciteta - istakao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija