• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2016

08:08

MLADENOVIĆ: Sanda usvojila Pajtićevu politiku!

Politika

MLADENOVIĆ: Sanda usvojila Pajtićevu politiku!

Podeli vest

Izvornu politiku DSS i Vojislava Koštunice za Vojvodinu lider DSS Sanda Rašković Ivić je zamenila onom koju vodi lider DS Bojan Pajtić i zato je došlo do našeg raskola, a sada i moguće koalicije između Sande Rašković Ivić i Pajtića, izjavio je lider Samostalnog DSS Andreja Mladenović

- Dobili smo poziv predsednika SNS Aleksandra Vučića i zajedno s tom strankom, u njihovoj koaliciji, bićemo u aprilu na izbornim listama na svim nivoima, od republike, prego pokrajine, do lokala. Poziv za razgovore smo prihvatili i očekujem da ćemo ga finalizovati u narednih nekoliko dana - rekao je u intervjuu novosadskom „Dnevniku" Mladenović, čija je stranka ulazak u izbornu trku za pokrajinske i lokalne izbore pre nekoliko dana najavila formiranjem Gradskog odbora za Novi Sad.

Prema njegovim rečima, u Vojvodini DSS gotovo da više i nema organizacije, jer je deo odbora u Samostalnom DSS, a drugi tokom leta prešao u SNS.

Mladenović je dodao da je mali broj ljudi ostao u DSS, što pokazuje, bar što se tiče Vojvodine, da je ta stranka ostala bez politike i bez članstva. Bilo je to očekivano jer se DSS okrenuo od onoga što je zastupao Koštunica, posebno kada je reč o Vojvodini.

On je kazao i da se Samostalnom DS S-u priklonio veliki deo opštinskih i gradskih odbora DS S, u celoj Srbiji, naravno i u samoj Vojvodini, gotovo ceo GO Beograd.

- Mi smo smatrali da je neophodno da dođe do promena u Vojvodini, da i Pajtić i DS posle toliko godina vladavine Vojvodinom i njenim gradovima treba da odu jer građani pokrajine traže promene - dodaje Mladenović.

On smatra da je očigledno da Sanda Rašković Ivić i ono što je ostalo u izvornom DS S-u ide ka tome da se pravi neka naredna koalicija s Pajtićem i DS, što, kako je ocenio, deluje neverovantno.

- Zašto? Jer je upravo DSS pod vođstvom Vojislava Koštunice bio najsnažnija opozicija svemu onome što dešavalo s pokušajima stvaranja države u državi, a deo toga je i protivustavni Statut Vojvodine donet pod Pajtićem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Да се ја питам позвао бих машинце,грађевинце и сељаке.Свако да изабере екипу која најпре мора да покаже знање.Што се тиче лекара решио бих докле мисле да се иживљавају погрешним дијагнозама?БЕОГРАД ИМА САМО ЈЕДНОГ ПРАВОГ ЛЕКАРА ДИЈАГНОСТИЧАРА!Списак свих занимања на бироу па каже ...Стоп за Правни факултет јер имамо правника за следећих 30 година.Ало,гимназијалац које користи Србија има од тога што си учио све по мало па ниш' не знаш?Странка која не униђе у Скупштину заувек се расформира.И НАЈВАЖНИЈЕ ... СТОП БОСАНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ!Због тих срба од преко Дрине страховито испашамо!

pups

pre 8 godina

pojma nemaš - u sve se trpaš..a jedno isto ponavljaš..baš kao papagaj.. ako budem imao papagaja...nazvaću ga Dragomir...znaš po kome ?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija