• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.02.2016

12:09

POPOVIĆ: Hoćemo referendum o NATO!

Politika

POPOVIĆ: Hoćemo referendum o NATO!

Podeli vest

Srpska narodna partija pokrenula je danas akciju prikupljanja potpisa građana za raspisivanje referenduma protiv članstva Srbije u NATO

- Referendum je najdemokratskiji način da se građani izjasne o svim ključnim pitanjima u vezi sa državom - rekao je predsednik SNP Nenad Popović novinarima u Beogradu i izrazio nadu da će u kratkom roku biti prikupljeno potrebnih 100.000 potpisa.

On je kazao da nije reč o partijskoj inicijativi, već o pitanju od strateškog, nacionalnog i državnog interesa za sve građane Srbije.

- Zato pozivamo sve građane Srbije, sve političke partije i nevladine organizacije da se priključe akciji 'Ne u NATO" - rekao je Popović.

Tanjug

Prema njegovim rečima, NATO je osmislio i logistički sproveo najveću akciju etničkog čišćenja u modernoj Evropi kojom je iz Hrvatske proterano četvrt miliona Srba, a kada bi mu Srbija pristupila, NATO bi usmerio rakete prema Rusiji.

- Ne mogu o učlanjenju Srbije u NATO da odlučuju ni Vlada Srbije, ni Skupština, jedino narod ima to pravo - poručio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Abe

pre 8 godina

Tačno je. Postoje pitanja o kojima u ime naroda nema niko pravo da odluči. Referendum je jedina pravična odluka, jer NATO je zločinačko udruženje i niko nema pravo u ime naroda da narod uključi u to zločinačko udruženje.

Lazarica

pre 8 godina

Slazem se, narod treba dobije referendum, bilo bi sramno imati ista sa NATO paktom. Nismo mi zaboravili njihovog "milosrdnog andjela". Dobro je rekla Ivana Zigon: "Ako silovana devojka treba da se uda za barabu koji ju je silovao, onda svakako".

Aleksandar

pre 8 godina

Bravo, gde može da se potpiše za "Ne u NATO" u Aranđelovcu?

Matija

pre 8 godina

Veliki broj građana gleda na NATO sa ogromnom mržnjom.. Naravno NE NATOu..

Ostoja

pre 8 godina

Ništa nam neće doneti saradnja sa NATOm, zato treba reći NE..

Dragojlo

pre 8 godina

To je veoma bitno da narod kaze da li Srbija zeli u NAT-o ili ne.Zato bi Vucic trebao da skine to sa dnevnog reda jednom zauvek!!!

Cica

pre 8 godina

Ali zašto mi uopšte hoćemo u taj NATO? Šta bismo time dobili? Zar da ležemo u krevet sa osobom koja nas je tukla i udarala?

Jeca

pre 8 godina

Ova vlast može baš da nas upropasti svojom prevelikom željom da uđemo u EU. Oni ne biraju sredstva da se dodvore zapadu, ali to bi baš bilo previše...

Lidija

pre 8 godina

Jel moze samo neko da objavi gde se sve mozemo potpisati?

Vladimir T

pre 8 godina

Ne bi nam bilo pametno da uđemo u NATO, zar mi beše nismo u Skupštini odlučili da ćemo ostati neutralni? Sada Rusima moramo da povećamo prava da bi ih izjednačili sa ovlašćenjima koja smo već dali NATO-u

Davor Danilov

pre 8 godina

Svi složno moramo da kažemo NE NATO-u. Zbog naših žratava koje ostaju posle njihovih intervencija.

Jelić Kosta

pre 8 godina

Srbija ne želi NATO. Pitajte narod i videćete.

Dera

pre 8 godina

Mora referendum !!! Nema prava niko sa cetvorogodisnjim mandatom da donosi odluke tako znacajne za narod bez njegove vojle !!!

Dragica

pre 8 godina

Србија је војно неутрална и као таква не би могла да се учлани ни у једну војну организацију осим ако ,разумни' не би кршили устав зато и напреднима треба предати једну овакву петицију.

Goran

pre 8 godina

Ako neko treba da odluči onda je to narod. Bez referenduma nista.

bravo

pre 8 godina

Bravo gospodine Popovicu,radite pravu stvar za narod,nezaboravljamo strahote bombi NATOVSKI idite i po mesnim zajednicama ili javno na lokalu gdese moze podpisati .imate moj glas samo napred.

Sumadinac

pre 8 godina

Bravo za akciju, kako mogu da uputim potpis iz inostrsnstva?

ivanka

pre 8 godina

Чему референдум - ако смо НЕУТРАЛНИ...?

Milan

pre 8 godina

Naravno da narod treba da odluci, ali ako budemo hteli u EU to ce biti jedan od uslova kao i priznavanje Kosova...

mica

pre 8 godina

Nedic je nevinasce za one koji zele uci u tu zlocinacku organizacju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17