• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2016

23:00

ŽILE UMISLIO DA JE OPET PREMIJER: U skupštinskoj raspravi Zoran Živković sam sebe veličao!

Politika

ŽILE UMISLIO DA JE OPET PREMIJER: U skupštinskoj raspravi Zoran Živković sam sebe veličao!

Podeli vest

Navodi da će lider Nove stranke Zoran Živković biti kandidat opozicije za premijera i rezultat akcije "Sablja" 2003. godine, bile su večeras teme oko kojih su polemisali poslanici SNS i Živković, u skupštinskoj raspravi o amandmanima na predloženi zakon o sistemama plata zaposlenih u javnoj upravi

Živković je kritikovao predloženi zakon, navodeći da se donosi u toku noći, u nedelju, zahtevajući da se povuče iz procedure, kako bi obuhvatio i javna preduzeća, pa da ga onda vladajuća većina ponovo ponudi pre ili posle izbora, u zavisnosti od rezultata izbora.

Naprednjaci su rekli da imaju razumevanje za to što je pričao, budući da je, kako su naveli, iznosio ekspoze nove vlade koju će da sastavi. "Ali, samo pod jednim malim uslovom, da se pred kraj aprila građani prevare, da ih zahvati amnezija i zaborave sve loše stvari koje je DOS napravio", ukazao je naprednjak Aleksandar Martinović.

Živković je naveo da je priču o njegovoj kandidaturi za premijersku poziciju mogao da shvati samo neko ko ima "manjak inteligencije ili je zlonameran" i da ni na jedan način to nije moglo da se zaključi.

On je podsetio poslanike na vreme kada je bio premijer, navodeći da je to bila teška godina, ali da su tada investicije bile veće nego sada, da su se osnivale firme, javni sektor bio upola manji, a da je bilo i manje firmi koje su bile dotirane iz budžeta.

Šef poslanika SNS Zoran Babić rekao je da ta stranka nema čega da se stidi, ali je ukazao na vinograde koje Živković poseduje, na paljenje parlamenta, privatizaciju Beopetrola, Duvanske industrije Niš, akciju “Sablja”.

- Onaj koji je sve ovo radio bogami pred pravosudnim organima Srbije ima šta da kaže- rekao je Babić.

Živković mu je odgovorio da su u akciji “Sablja” bili privedeni kriminalci, da je 3.500 pravosnažno osuđeno, da je 28 ili 29 njih dobilo odštetu zbog navodnog neopravdanog razloga, te da je u zadnjih 15 godina, tad bilo najmanje nadoknada po osnovu neosnovanog privođenja.

- Oko toga sudi istorija, ali postoje jasne činjenice o tome šta je tad bilo i šta se desilo - rekao je Živković.

Babić je precizirao da je u “Sablji” uhapšeno 11.656 ljudi, da je ubeđen da nije više od 3.500 osuđeno, ali je upitao šta je sa ostalih 8.000, jer su privedeni protivpravno.

Poslanici od 17 sati raspravljaju o 238 amandmana na predložene zakone o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, o opštem upravnom postupku i o izmenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji. 

RASPUŠTA SE SKUPŠTINA SRBIJE: Poslednja sednica i rasprava o ministru odbrane u četvrtak

(HIK! VIDEO) ŽILE, BEKRIJA! Kad Zoran Živković posle proslave svrati u Skupštinu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
momir

pre 8 godina

Ne postoji bolji kandidat za Premijera od g. Zivkovica! Prvo, odlicno se razume u obracunavanje racuna za potrosenu el. energiju u Nisu. Drugo, uspesno se spremao za ministra odbrane - jer bi mu se ta duznost racunala kao sluzenje vojnog roka koji nije sluzio. Trece, odlicno se razume u vinogradarstvo i vinogojstvo. Cetvrto, odlican je policajac i rodjen za hapsenje.\nPa sta jos treba?\n

sekula

pre 8 godina

Kod nas se govorilo ako nije sluzio Armiju da je mutav.

Miroslava

pre 8 godina

Ne mogu verovati da je ovaj lik bio premijer Srbije , strasno i neverovatnooo !

Blok 44

pre 8 godina

Ljudi moji , iz koje ZONE SUMRAKA je isplivao ovaj tip ? !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija