• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.02.2016

16:10

"ZMIJA" TAČI ZA GLAS AMERIKE: Nema ustupaka za Srpsku listu, a Specijalni sud za ratne zločine me ne zabrinjava!

Politika

"ZMIJA" TAČI ZA GLAS AMERIKE: Nema ustupaka za Srpsku listu, a Specijalni sud za ratne zločine me ne zabrinjava!

Podeli vest

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, koji je u petak u parlamentu izabran za naslednika predsednice Atifete Jahjaga, kaže da pre glasanja nije dogovorio bilo kakve ustupke sa Srpskom listom i da će služiti svim građanima Kosova podjednako - Albancima, Srbima, Crnogorcima, Turcima, Bošnjačima...



Tači je u intervju za Glas Amerike na albanskom jeziku rekao i da će dijalog o normalizacjii odnosa sa Beogradom u Briselu biti nastavljen.

- Kosovo je domovina svih njenih građana i svako treba da se oseća dobro i ponosno što živi na Kosovu.... Manjine su vrednost kosovskog društva, imaju svoja ustavna prava... Oni su Kosovari - rekao je Tači izrazivši uverenje da je međuetničnost preduslov za njegovu viziju izgradnje "novog, evropskog i multietničkog Kosova".

IZABRAN U TREĆEM KRUGU: Hašim Tači novi predsednik Kosova!

Tači, koji će predsedničku funkciju preuzeti 7. aprila, kaže da su srpski poslanici deo skupštinske većine u kosovskom parlamentu.

- Oni imaju svoju viziju, svoj program, imaju cilj, tako da sve je bilo u okviru kooridinacije koalicionih partnera i prema ranijim sporazumima, a glasanje je bilo tajno i svako je izrazio svoju volju - rekao je Tači istakavši da ne može da kaže da li su Srbi glasali za ili protiv njegovog izbora, ali je za svoj izbor zahvalan svima.

FRANS PRES O TAČIJU: "Zmija" zamenio uniformu odelom političara

Tači je rekao i da je preduslov za evroatlantske integracije, ali i mir - regionalna stabilnost, saradnja u regionu i izgradnja "dobrosusedskih odnosa".

- Kosovo će sarađivati sa svim susednim zemljama. Imamo odličnu saradnju sa Makedonijom, Albanijom, Crnom Gorom. Mi ćemo nastaviti punu normalizaciju odnosa Srbijom - rekao je.

Upitan da li je već podneo ostavku na lidersku poziciju u Demokratskoj partiji Kosova, Tači tvrdi da jeste i ističe da je ponosan što je bio na čelu, kako kaže, jedne tako moćne stranke.

Na konstataciju da ga tokom predsedničkog mandata čekaju veliki izazovi među kojima i suočavanje sa Specijalnim sudom za ratne zločine bivše OVK, Tači kaže da će Priština sprovesti sve svoje zakonske i ustavne obaveze.

VUČIĆ: Nisam srećan zbog izbora Tačija, ali mi je drago da Srbi nisu glasali za njega!

- Mislim da taj sud treba da bude prednost za Kosovo i snažan argument za konsolidaciju naše zemlje prema međunarodnoj zajednici, dakle, ne postoji zabrinutost u pogledu oklevanja, jer mi nemamo šta da krijemo. 

A na pitanje da li je lično zabrinut zbog početka rada Specijalnog suda, Tači kaže:

- Mi smo ratovali protiv režima (Slobodana) Miloševića i protiv Miloševićevih zakona. Danas mi poštujemo međunarodne zakone i standarde.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Шта рећи за некога, ко се зове "ЗМИЈА"....има 2 кошуље ( ко свака) змија...једна је ова - "Међународна" , слаткоречива, милина слушати, рекао би демократа -човек, високо моралних надзора....Али, она друга НОЋНА кошуља, далеко више говори о њему...као превејаној и врло префриганој мафијашкој бараби и ЗЛОЧИНЦУ - који је убијао људе да би им отимао органе и продавао (без гриже савести!) на црном тржишту Америке и Немачке...За овакве криминалце постоји само једна казнена одмазда - СМРТ....Смрт Змији -отровници, која је само смрт и сејала деценијама око себе, а сада ето изиграва - СВЕЦА....!!

zora

pre 8 godina

Nisi zabrinut zbog imuniteta ali verovatno znas da krim protiv covecanstva ne zastareva.Zar nisi cuo kako je recimo prosao Artukovic.

sasA

pre 8 godina

Artukovic, dozvolicete, nije bas najbolji primer. Zlocinac Artukovic je u Latinskoj Americi uzivao zastitu, ciju vec, privatno i mirno ziveo do duboke starosti i kada je doso vreme da se "predaju bogu konti" pozeleo da to bude u Hrvatskoj. I bese kao izrucen. Zbog navodne bolesti ga proglasise nesposobnim da prati sopstveni proces i kao takav bese smesten u bolnicu na lecenje, o trosku jugoslovenskog zdravstvenog sistema tj. radnih ljudi kako se to tada zvalo. E sada vi meni recite dali bi bilo pravedno da i zrtve ovog zlocinca dobiju "zadovoljenje pravde" kakvu su dobile zrtve zlocinca iz NDH.

gabin

pre 8 godina

Neces moci da sluzis ni svojim sunarodnicima Siptarima a kako mislis Srbima.

Velika je SRBIJA

pre 8 godina

Ееее Даниловићу, ускоро ћеш у кавкаску долину албанију, ако стигнеш да побјегнеш пред СРБСКОМ чизмом.. Ти ћеш да условљаваш ћуб. шиптарско..

miso

pre 8 godina

Ako ima pravde i boga zmija ce uskoro gde joj je i mesto u terarijum.et Ali problem je sto nema pravde,da ima ovakav kalibar zlocinca bio bi negde na dozivotnoj robiji,a ne bi bio predsednik ni nekakve kvazi republike zvane Kosovo.Ali to je medjunarodno pravo i pravda,srbi umiru po holandskim zatvorima,dok ubice,trgovci ljudskim organima,okoreli zlocinci poput Hasima,uzivaju u palatama kao predsednici.Zato je doslo vreme da se pobijemo ko ljudi,jer izgleda samo treci svetski rat moze vratiti ovaj svet na normalan i pravedan put,koji je postojao nekada.Zalosno je sto prizivam zlo,ali cini mi se da ovaj ludi svet samo teska nesreca moze spasiti,i vratiti onoga ko ostane na vrednosti koje su dostojne yivota jednog coveka.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Јел неко гледао филм " Човек кога теба убити"...?

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija