• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.02.2016

20:19

DOSTA JE BILO PREVARA I LAŽI SAŠE RADULOVIĆA: Evo dokaza da je ženi namestio STEČAJNE MILIONE!

Politika

DOSTA JE BILO PREVARA I LAŽI SAŠE RADULOVIĆA: Evo dokaza da je ženi namestio STEČAJNE MILIONE!

Podeli vest

Bivšeg ministra privrede Sašu Radulovića Privredni sud i Agencija za licenciranje stečajnih upravnika osudili zbog zloupotrebe položaja i sukoba interesa... Sa novcem i imovinom firmi u stečaju radio šta je i kako hteo

Bivši ministar privrede i lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović svojevremeno je kao stečajni upravnik nameštao milionski vredne knjigovodstvene poslove firmi svoje žene u kojoj je i sam suvlasnik!

Prevarant iz udžbenika
Ovo je klasičan primer sukoba interesa i zloupotrebe položaja. To treba da bude inicijalna kapisla za druge istrage o njemu
Mario Spasić, Savet za monitoring

On je, takođe, isplaćivao novac iz stečajne mase kome je i kako je hteo, bez saglasnosti suda i države!
Radulovića je, zbog ovih poslova, kaznila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), a krivim ga je oglasio i Privredni sud u Beogradu, koji ga je razrešio dužnosti.

Izvlačio keš

Čovek koji se u javnosti predstavlja kao najveći borac protiv korupcije i kriminala umešan je, dakle, u više nego sumnjive poslove u kojima su država i firme u stečaju oštećene za silne milione!

RADULOVIĆ PRETI LEKARIMA, POLICAJCIMA, PROFESORIMA: Kad ja dođem na vlast, otpustiću 100.000 ljudi!

I to ne kažemo mi, to dokazuje zvanična poslovna i sudska dokumentacija do koje je došao naš list, a koju Radulović godinama pokušava da sakrije od javnosti.

Tanjug

Saša Radulović je, pokazuje dokumentacija, 2011. godine kao stečajni upravnik Građevinskog preduzeća "Novi autoput" milionski vredan računovodstveni posao dao kompaniji "I-biznis servisis", koja je registrovana na njegovu suprugu, a u kojoj je Radulović bio suvlasnik!?

Zbog ovako očiglednog sukoba interesa, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika kaznila ga je sa 100.000 dinara, a Privredni sud u Beogradu dva meseca kasnije razrešio dužnosti stečajnog upravnika "Novom autoputu".

"DOSTA JE BILO" LAŽI I PREVARA! Radulović je otimao keš od propalih firmi!

Stečajni upravnik angažovanjem privrednog društva čiji je suvlasnik doveo je sebe u sukob interesa i stvorio uslove za sticanje dobiti od stečajne mase mimo zakonskih okvira.

Nalazimo da u konkretnom slučaju stečajnom upravniku Raduloviću treba izreći dve mere: javnu opomenu i novčanu kaznu od 100.000 dinara, što je najmanje propisana novčana kazna za težu povredu dužnosti, navodi se u rešenju ALSU od 23. septembra 2011. godine.

Tanjug

Ni tu, međutim, nije bio kraj Radulovićevih mahinacija i kršenja zakona, pošto ga je Disciplinsko veće ALSU optužilo i da je isplaćivao stečajnu masu bez ikakve saglasnosti nadležnog stečajnog sudije!

Spasić: Preblaga kazna za malverzacije

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da dokumentacija do koje je došao naš list dokazuje da je Radulović u sukobu interesa i da je zloupotrebio položaj.

- Novčana kazna koju je odredio ALSU deluje simbolično u odnosu na eventualnu štetu koju je napravio. U normalnim okolnostima takav čovek ne bi trebalo da se bavi politikom. Ovaj slučaj treba da bude inicijalna kapisla za druge istrage u njegovom radu. Ovim povodom bi trebalo da se oglasi i Agencija za borbu protiv korupcije - apeluje Spasić.

Stečajna masa je oštećena isplatama licima koje su izvršene bez saglasnosti stečajnog sudije. Na taj način je ugrožena stečajna masa koja je dovedena u opasnost činjenicom da banke nisu blagovremeno obaveštene o stvaranju stečaja, takođe stoji u ovom rešenju.

Da to prevedemo, Radulović je novac firmi u stečaju delio kome je i kako hteo, bez dozvole nadležnog suda!

SAŠA RADULOVIĆ OPLEO PO OPOZICIJI: Ovi iz DS su prosvećeni lopovi!

Upućeni navode i da je zbog ovih mahinacija Radulović mogao i krivično da odgovara, ali da ga je ozbiljnije optužnice spasio vrh Tadićeve vlasti.

- Kako se pričalo, Radulović je imao neke dokaze sa kojima je držao u šaci Tadića i ljude iz njegovog kabineta. Tako je izbegao da krivično odgovara za milionske mahinacije koje je počinio kao stečajni upravnik - prenosi izvor Informera, jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika države.

Saša Radulović se nije oglašavao ovim povodom. On je, međutim, na društvenim mrežama najavio da će tužiti Informer zbog "lažnih optužbi". Juče nije hteo da nam kaže šta je tačno laž u tekstovima koje smo objavili o njemu.

Srbiju u stečaj

S druge strane, predsednica skupštinskog Odbora za privredu Aleksandra Tomić kaže da Radulović zbog ovih malverzacija nikad ne bi smeo da se bavi politikom.

- Možda ne znate, ali i kad je postao ministar, nije se odrekao pozicije stečajnog upravnika u čak 14 firmi. To pokazuje kako se odnosi prema državi. Posle ostavke je naprasno ušao u političke vode. Očigledno je njegova suština postojanja na političkoj sceni da celu Srbiju, ako može, baci u stečaj - naglašava Tomićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
momir

pre 8 godina

O g. Radulovicu se sve dobro zna, ali postavlja se pitanje: da li u Srbiji postoji tuzilastvo? \nSada je sasvim jasno kako i zasto cuveni finansijski geolog, g. Milanovic, radi tamo gde radi...\n

Lala iz Banata

pre 8 godina

Tužilaštvo je RAK RANA srpskog pravosuđa...!! Badava Policija, Inspektori Agencija za borbu protiv korupcije, UBPOK, Žandarmerija, Kriminalistička operativa, Privredna Policija, Komunalna Policija, Finansijska Policija... Istrage, operativni rad ( po 2 godine!) kad to sve korumpirani TužilačkiSkot može u potezu da - zajebe...A upravo tako rade...Naprimano "Žutih" kadrivika koji su PRIVATIZOVALI TUŽILAŠTVA i "Caruju" u Srbiji... Nema Predsednika Suda ili Tužilaštva, da nema sakrivenu ŽUTU knjižicu sa malim ( osnivačkim!! )..brojem...I stalno sa nadaju...-"Povratku Džedaja"

Kalotira

pre 8 godina

Vučić ovo nije znao kada ga je zvao za ministra?

Milan

pre 8 godina

Pre nego sto je postao ministar Radulovic je stanovao u jednom stanu u Zarkovu. Sta mislite gde sada zivi i koliki mu je novi stambeni prostor ?

goran

pre 8 godina

Vas komentar je uspesno poslat i uspesno nece biti objavljen!!!

Posmatrac

pre 8 godina

Ha, ha, ha... Budimir Mrdovic koji ga je zamenio je tajkunima u Srbiji ( Nicovici i ostali ) legalizovao sve kupovine nepostojecim novcem preko Privrednog i drugih sudova.Lopov je Mrdovic ( ORION... ne vucite me braco za jeznik ). Uf.

RadulovFan

pre 8 godina

Hvala Informeru sto Sasi dize rejting, cini mi se da ce DJB da dobro prodje na ovim izborima...

Pera

pre 8 godina

slatko bi Vučić sada njega uhapsio, da je nešto od ovih optužbi stvarno ozbiljno, pošto mu je Saša očigledno iznanađenje na sledećim izborima.

Davorin Kec

pre 8 godina

Auuu, taj Radulovic. Ukucajte samo "CNN fn 2001.god" u YouTube i sve ce vam biti jasno. Mislim stvarno...

XXL

pre 8 godina

Karakternu osobinu čoveka najbolje opisuje sama reč - stečajni upravnik. Pišem iz ličnog iskustva gde su mi protivnici bili u jednom Privrednom sudu sam Sud, stečajni upravnik, korumpirani sudija i na kraju protivna strana koja je izgubila pravnosnažnom odlukom suda spor za dodelu dvosobnog stana solidarnost ali su to "majstori" vešto odradili te sam oglašen za gubitnika "jer za taj Sud NE može biti merodavna i meritorna pravnosnažna Odluka Suda koja je starija od sedam godina" (komentarisao sam i ranije spor koji je trajao 24 godine do stečaja preduzeća u kome sam radio)). A Ovaj čovek je OPASAN - kako-god to neko tumačio.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija