• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2016

20:29

SNS: Neistinite tvrdnje Pajtića o direktoru luke Novi Sad

Politika

SNS: Neistinite tvrdnje Pajtića o direktoru luke Novi Sad

Podeli vest

SNS je saopštila danas da su neistinite tvrdnje lidera DS Bojana Pajtića da je direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev prekršajno osuđivan 2013. godine "za malverzacije u javnim nabavkama"

Pajtić, koji će među bivšim predsednicima Izvršnog veća Vojvodine biti upamćen kao najveći korupcionaš, ponovo se oglasio saopštenjem u kome pokušava da blati druge ljude da bi zataškao razmere štetočinstva koje je u Vojvodini, u ime DS počinjeno tokom njegova tri mandata, poručuju naprednjaci. 

Pošto sebe, kako navode, "ne može da predstavi kao poštenjačinu, Pajtić pribegava klevetama protiv svojih političkih protivnika u nadi da će tako njegova Demokratska stranka uspeti da preskoči cenzus na predstojećim izborima".

"Pajtić, stručnjak za bračne ugovore koji je svoju ženu proglasio za šefa Kliničkog centra u Novom Sadu, umesto da brine o svom ugledu, osporava tuđe menadžerske kvalitete na nedopušten klevetnički način. Nije istina da je Aleksandar prof. dr Milovančev, direktor Luke Novi Sad prekršajno osuđivan 2013. godine za malverzacije u javnim nabavkama, kako lažno tvrdi Bojan Pajtić.

Istina je da su se u javnim glasilima, pod Pajtićevom kontrolom, pojavile informacije o presudi Prekršajnog suda protiv Aleksandra prof. dr Milovančeva, iako njemu ta presuda nikada nije uručena, ali je uručena medijima, uprkos tome što nikada nije postala pravosnažna, a prekršajni postupak je 2013. godine koju pominje Pajtić, zastareo", precizira se u saopštenju.

Istina je, kako poručuju iz SNS, da su pokrajinski funkcioneri Bojan Pajtić i Dragoslav Petrović, početkom 2009, nakon što su prethodne godine protivzakonito smenili Milovančeva sa mesta direktora Instituta za plućne bolesti Vojvodine, poslali svog inspektora da kontroliše poslovanje Instituta, sa nalogom da isčeprka bilo kakvu grešku koja bi mogla na bilo koji način da ga kompromituje. 

"Presuda koja je kasnije iznenada izronila, a koju pominje Pajtić, deo je podlog scenarija.Od navodnog prekršaja prošlo je više od šest godina. Sud je bio obavezan da presudu izrekne najkasnije u roku od dve godine, a to nije učinio. A onda se Sud iznenada, par godina kasnije, probudio da napiše presudu o navodnom prekršaju da bi je dostavio Pajtićevim novinarima. Presuda koju pominje Pajtić običan je pamflet, a ne sudski dokument", dodaje se u saopštenju.

"Sada se Pajtić setio sudskog skandala koji je sam montirao da ga iskoristi u okviru svoje lažljive propagande. Zaključak koji će o ovome izvući dobronamerna javnost biće na štetu Pajtića jer pokazuje kako pravosuđe, koje je Pajtićeva Demokratska stranka reformisala, montira presude ljudima bez krivice, a žmuri pred Pajtićevim brojnim korupcionaškim poduhvatima koji su poznati javnosti, dok Pajtić uporno ćuti o nestalim novcima iz pokrajinskog budžeta", dodaje se u saopštenju.

Demokratska stranka je nedavno saopštila da je Luka „Novi Sad“ poslednjih godina beležila sve lošije poslovne rezultate, uz rekordan rast broja zaposlenih. Srpska napredna stranka je na mesto direktora Luke „Novi Sad“ postavila lekara, inače šefa njihove odbroničke grupe u Skupštini Grada Novog Sada, koji je „uspeo“ da brzo obori i vrednost firme. 

DS je saopštila i da se se protivi privatizaciji Luke „Novi Sad“, koju je pokrenulo Ministarstvo privrede, zato što bi prodajom tog značajnog privrednog resursa bila naneta neprocenjiva šteta Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji. 

PROČITAJTE JOŠ:

SNS: Na proleće biće zaustavljena pljačka DS i Pajtića!

SNS: Oni idu na Maldive, a mi rešavamo probleme!

SNS O PAJTIĆEVOJ KORUPCIJI: Duliću dodeljene pare za lažni projekat!

SNS: Pajtić najveća sramota Srbije!

SNS: DS Srbiju neće vratiti u prošlost!

SNS: Pajtić ne sme ništa bez odobrenja svog šefa Zorana Živkovića!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17