• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.03.2016

10:02

DOGOVOR SA BAKIROM: Nikolić na jesen u poseti BiH!

Politika

DOGOVOR SA BAKIROM: Nikolić na jesen u poseti BiH!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u telefonskom razgovoru sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine, Bakirom Izetbegovićem, prihvatio njegov predlog da se najavljena zvanična poseta Nikolića Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Predsednik Nikolić i član Predsedništva Bakir Izetbegović razgovarali su o bilateralnoj saradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima sa kojima se suočava region, pre svih migrantska kriza.

Predsednik Nikolić je poželeo puno uspeha Bakiru Izetbegoviću u predstojećem predsedavanju Predsedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u maju.

- To je prilika da zemlje regiona razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu rešiti zajedničkim naporima - naglasio je predsednik Srbije.

Povodom izbegličke krize koja potresa ceo region, Nikolić je naglasio da je Evropska unija na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rešenja, koje će biti pravično za sve zemlje pogođene krizom.

- Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću - konstatovao je predsednik Nikolić.

Sagovornici su se saglasili da se zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji.

Član Predsedništva Bakir Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusedskim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je izrazio zabrinutost povodom novog talasa izbeglica koji se očekuje na proleće, kaže se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Banjo

pre 8 godina

Taman ste isto vazni? Koga jos briga sta vi pricate?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija