• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2016

10:14

GOJKOVIĆ I PASTOR: Izbori istovremeno!

Politika

GOJKOVIĆ I PASTOR: Izbori istovremeno!

Podeli vest

Pokrajinski i lokalni izbori biće održani istovremeno sa parlamentarnim izborima, saopštili su danas u Novom Sadu predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković

Oni su na zajedničkoj konferenciji za novinare rekli da će pokrajinske, odnosno lokalne izbore raspisati za datum koji danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić odredi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pastor i Gojković su napomenuli da je istovremeno održavanje tih izbora politički, ekonomski i društveno najisplativije.

Pastor je potvrdio da će 22. marta raspisati pokrajinske izbore, a Gojković da će početkom naredne nedelje raspisati lokalne izbore.

Pastor je rekao da su njegove ingerencije u pogledu raspisivanja pokrajinskih izbora i određivanja datuma njihovog održavanja ograničene zakonom koji kaže da izbori moraju biti raspisani 90 dana pre konstituisanja prethodnog i da moraju biti održani najkasnije 60 dana od raspisivanja, a najranije 30 dana.

- Pokrajinski izbori mogu biti održani u periodu od 22. aprila do 22. maja, a ja ću voditi računa o tome da pokrajinski izbori budu održani u isto vreme kada i republički i lokalni - rekao je Pastor.

On je dodao da je na jutrošnjem sastanku sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković bilo reči i o međusobnoj saradnji njih dvoje kao predsednika republičkog i pokrajinskog parlamenta i da su saglasili da je saradnja bila odlična i da bi takva trebalo da bude u budućnosti.

- Mogu da naglasim da sam u prethodne dve godine u gospođi Gojković imao iskrenog sagovornika i svi predlozi koji su republički parlament stizali od strane Skupštine AP Vojvodine uvek su nailazili na dobar prijem sa njene strane - rekao je Pastor.

Gojković je potvrdila da je međusobna saradnja bila za primer, istakavši da su, kako je rekla, "njena vrata uvek bila otvorena za sve predloge koji dolaze iz pokrajinske skupštine" i nije se čekalo mnogo da oni budu na dnevnom redu republičkog parlamenta, kao što je to bio slučaj u nekim ranijim periodima.

Kada je reč o lokalnim izborima, Gojković je rekla da 14 opština u Srbiji neće imati sada izbore, a da ona čeka da se završe određene radnje u Voždovcu i Zemunu, kako bi videla da li će u svim opštinama u Beogradu biti raspisani izbori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija