• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

05.03.2016

13:40

ALEKSANDAR VULIN: Država ima obavezu da se brine o deci bez roditelja!

Politika

ALEKSANDAR VULIN: Država ima obavezu da se brine o deci bez roditelja!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin potpisao je danas u Beogradu Memorandum o saradnji s predstavnikom Preduzeća za konsalting, marketing i pomoć pri zapošljavanju "Link konsultants internešenel" Zoranom Radovanovićem, čime je počela realizacija projekta "Generacija budućnosti"

Predmet Memoranduma je zajedničko delovanje Ministarstva za rad i preduzeća "Link konsultants internešenel", koje obavlja delatnost agencije za zapošljavanje na realizaciji radnog angažovanja mladih bez roditelja, korisnika socijalne zaštite i dece palih boraca.

Vulin je rekao da je cilj ovog projekta da zaposli decu bez roditelja, kojih u Srbiji ima više od 6.000, kao i decu palih boraca, kojih ima 1.343, a od kojih je 527 završilo školovanje i ne može da se zaposli.

- U Srbije se 1.343 mladih nada, bori se, veruje u bolje sutra. To su deca palih boraca. 1.343 dece neje moglo da kaže da su imali srećno detinjstvo. Država i ministarstvo za rad dali su sebi cilj da ovu decu zaposle, jer oni moraju biti ponosni na sebe - kazao je Vulin.

Dodao je da niko u Srbiji više neće zanemarivati decu palih boraca.

Vulin je izrazio zahvalnost kompanijama koje će zaposliti decu iz pomenutih kategorija.

- To je patriotizam. Ovi poslodavci izdvajajući deo svog profita pokazuju koliko im je stalo do ove zemlje- kazao je ministar i dodao da će država deci prema kojoj "život nije bio pošten pokazati da država jeste".

Vulin je kazao da će prve pristupnice za zapošljavanje mladih iz navedenih socijalnih kategorija potpisati kompanije Bambi, Banini, Dart d.o.o. i onlajn porta Craftia.

Za sprovodjenje Memoranduma o saradnji neće se koristit budžetska sredstva. 

PROČITAJTE JOŠ:

VULIN: Ne koriste se dovoljno mere aktivnog zapošljavanja!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija