• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novi list

06.03.2016

21:07

HRVATI NEĆE RUSE U GOSTIMA: Odbili da na Jadranu prime 300.000 ruskih turista!

Politika

HRVATI NEĆE RUSE U GOSTIMA: Odbili da na Jadranu prime 300.000 ruskih turista!

Podeli vest

Veleposlanik Ruske Federacije u RH Anvar Azimov najavio je dolazak stotinak ruskih investitora na forme u Hrvatskoj, koji donose investicije od milijardu evra.On je posetio Rijeku gde se sastao sa gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

- Kad sam nedavno razgovarao s predstavnicima hrvatskog Ministarstva turizma i obavestio ih da ove sezone 300.000 Rusa planira da dođe na Jadran, mislio sam da ću ih usrećiti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Nemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100.000 - rekaoje Azimov, piše Novi list. 

Azimov je dodao je da Rusi sada žele u Hrvatsku, iako su im puno jeftinije njihove dosadašnje destinacije Maroko, Turska i Tajland. 

On je govorio i o posledicama koje evropska i američka privreda trpe zbog sankcija prema Rusiji. 

- Sve je to napravljeno da bi se naštetilo Rusiji, ali upravo zahvaljujući sankcijama privreda Rusije je u uzlaznoj putanji, sve što nam treba možemo da proizvedemo sami i ni od koga ne zavisimo- kaže Azimov. 

On je istakao da su, nažalost, izgubili SAD i Evropa. 

- Najviše gube države Evropske unije, oko 140 mijardi evra godišnje, jer više ne mogu da izvoze u Rusiju, a Hrvatska je izgubila 50 miliona evra. Kad jednom budu ukinute sankcije, Hrvatskoj će biti teško da se vrati na tržište u Rusiji, jer su to mesto sada zauzele zemlje središnje Azije koje su nekada bile u sastavu SSSR-a - kazao je Azimov.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milena

pre 8 godina

E svašta od Rusa , lepša je Španija , Italija a posebno Grčka . Kakva hrvatska (namerno malo slovo).

Rade

pre 8 godina

Rusi samo utvrđuju gradivo, i opipavaju puls, da bi znali skim će kako postupati kada za to dođe vreme. Naravno da su mnogo bolje destinacije koje ste nabrojali.

HRVAT

pre 8 godina

Iako smo turisticka zemlja..Rusima preporucujem da idu svojim malim Rusima na Balkanu(Srbima) i neka naprave rezervacije za recimo Adu Ciganliju..ako se na Adi mogu da kupaju glavni urednik Informera Dragan Vucicevic ,pa uplaseni Vuk Draskovic i najaci Hrvat u Srbiji Voja Seselj sto se nebi Rusi mogli da kupaju?\n

Dragomir

pre 8 godina

ХРВАТ,више пута сам те замолио да ако коментар пишеш на српскоме језику онда немој да се спрдаш користећи писмо подмуклих енглеза?Пише се ... turistička,preporučujem,Vučićević,Drašković,najjači itd!Слободно ти нама пиши на твоме хрватскоме језику?Да знаш да га ми у Србији изванредно разумемо и говоримо.Чак га наша деца разумеју ако уз помоћ кабловске гледају дечију емисију на ХРТ.Ако Србија нема море онда имамо реке.Бато,можемо да 'ладимо ноге у три Мораве!Еј,у три Мораве!Са поносом могу рећи да сам србин чији народ има изванредну народну музику,храну,ношњу и власници смо писма ЋИРИЛИЦА која важи за најбољу азбуку на свету.А ти,синко мој,декларишеш се као хрват јер не смеш рећи истину да си србин?А твој деда је на силу морао да промени веру.

bb

pre 8 godina

Koliko vidim i vasi studenti dolaze na Adu Ciganliju.

Cvele

pre 8 godina

Ajd ne lupetaj,Srbi vode poreklo od Persijanaca ,a vi hrvati od austrijskih konjusara

dacha

pre 8 godina

Sve bi bilo dobro kada bi Nemci i Austrijanci bili dobri potrosaci ! medjutim , oni kad naruce flasu vina piju je sedam dana a pritom je obelezavaju flomasterom , da ne bi neko malo otpio iz nje !? Mnogo cete zaraditi od takvih potrosaca ! Tako vam i treba ! Drugo, sto se tice turizma je cena ! U Grckoj prevoz busom u oba pravca i apartman za deset nocenja kosta od 70-100 EURa tako da ce to Rusi masovno koristiti kao i Srbi ! Idemo tamo gde smo dobro primljeni i gde nas na mrze !! A vi pevajte DANKE DEUTCHLAND i mislite da vas vole! Ha, ha, ha..

STEVO

pre 8 godina

Šteta,a mogli ste Rusima da pokažete u šta ste pretvorili ustaški logor za srpsku decu u Jastrebarskom.Bili bi zadivljeni vašim hrišćanskim postupkom.

Treba tako

pre 8 godina

Praznoglavi bahati skorojevici,tako bi mogli da se opisu rusi koji dolaze na hrvatsko i crnogorsko primorje,ljudi koji su se preko noci pod sumnjivim okolnostima obogatili i na sve nacine pokusavaju tim novcem da izlece svoje komplekse,daleko im lepa kuca.

vanderLepimića

pre 8 godina

skorojevići? Možda.A šta su oni što imaju apartmane po primorju,Zlatiboru,gradovima....... Oni dođoše do toga poštenim radom ? I to najviše krampom i lopatom ?

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Неће ни свиња на свадбу, па је натакну на ражањ са јабуком у устима. Не зна свиња - шта је диња.

ROMAN

pre 8 godina

Dragi turisti iz Rusije: Dodite u Srbiju na odmor. Rusi su nas bratski narod, zauvek! Volimo Rusija i Rusi od srcu!!! Zivela Rusija!!!

DJovan

pre 8 godina

SRBI O USTASAMA : Ne znaju RUSI nista o Hrvatskoj i Ustasama, a od koga bi i saznali, kad su upravo oni sto su najvise osteili njihivu neljudskost, krili i jos uvek kriju od sveta njihiv zlocinacki karakter, Srbi. Neshvatljivi zdravom razumu, ako ja nisam sa bolesnim razumom, a mislim da bi Srbi, koji nesto znace, svagde i na svakom mestu, u UN, u SB. u EU, i u svakom savetu instituciji i razgoviru pa bar bila o MODI, morali govoriti ljudima o Hrvatima i zlocinima, koje su pocinili nad nama. To bi bio dug i postovanje za one, koje nasa Drzava i VLAST ne postuju, potpuno isto kao i oni, koji su pocinili ta zlodela, ili se sete jednom godisnje, za razliku od Hrvata, koji svako dan govore I Srbima kao zlocincima, koji su im okupirali KNIN u kojem zive vekovima, kao u u ostalim krajevima Hrvatske, pa cak ni nasa CRKVA ne odgovara znalacki I adekvatni, vec saradjuje sa MONSTRUMIMA na proglasenju ZLOCINCA STEPINCA za Sveca, sto bi bio zlocin veci od onoga, koji je on napravio. A sto se tice PAPE Franceska ili Fransiska, On u SRBIJU moze samo preko najveceg Srpskog grada pod ZEMLJOM u cijoj gradnji je ucestvovao I onaj koga zeli da proglasi SVETIM. I na kraju zasto ne proglase 85% Hrvata svetim, jer su oni svi USTASE- UBICE.

Miša Zemun

pre 8 godina

Onaj ko se bavi turizmom to čini bez emocija tj. na njemu je da pruži pun komfor za pare koje dobija. Hrvati očigledno imaju problema sa svojim IQ kada ne mogu da shvate osnovne stvari u turizmu jer niko kod njih ne ide što ih voli ili da bi ih voleo, već da za svoj novac koristi neke prirodne blagodeti koje oni imaju. Da li je turista rus, srbin, nemac, poslednja kurva - nebitno, jedino što je važno je da ima novac kojim kupuje njihove usluge. Ako im to nije jasno, onda je očigledno da im je politika isprala mozak i da im jedino preostaje da budu podrepaši nemcima i austrijancima.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija