• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.com/informer.rs

13.03.2016

19:27

(VIDEO) TOMISLAV NIKOLIĆ: Rusi su u Siriji sprečili džihadiste da naprave lažnu državu sličnu Kosovu!

Politika

(VIDEO) TOMISLAV NIKOLIĆ: Rusi su u Siriji sprečili džihadiste da naprave lažnu državu sličnu Kosovu!

Podeli vest

Intervencija Rusije u Siriji protiv Islamske države direktno je zaustavila formiranje države na način koji je ranije primenjen na Kosovu, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić

- Ako Islamska država zaživi u Siriji i uspostavi se kao država, postavlja se pitanje da li će neko iskoristiti primer Kosova da je prizna - rekao je on u intervjuu za RT.

On je zapitao ako su SAD intervenisale u Iraku, Libiji i Siriji sa dobrim namerama, zašto se sugeriše da Rusija ima loše namere.

- Naročito otkad je jasno da ruska intervencija u Siriji protiv Islamske države direktno zaustavila formiranje države na način koji je ranije upotrebljen na Kosovu - rekao je Nikolić.

On je rekao da Srbija "hvala Bogu, ima prijatelje i zaštitnike u Savetu bezbednosti UN, naročito Rusiju koja nikad neće dozvoliti da to biti formalizovano u UN".

Nikolić je naglasio da Srbija želi dobre odnose sa Rusijom i sa Zapadom, ali je isključio mogućnost da se ikada pridruži NATO.

PUTIN PORUČIO: Ostajemo u Siriji dok ne uništimo Islamsku državu!

- Srbija nikad neće postati članica NATO. Tu je odluku doneo narod Srbije, i nijedna vlada je ne može poništiti - istakao je on.

On je takođe rekao da iako Beograd želi da se pridruži EU, ako pristupanje znači da će "nas neko naterati da priznamo nezavisnost Kosova i odustanemo od saradnje sa Rusijom, onda radije nećemo ući u EU".

Nikolić je primetio i da je EU sklona tome da "nameće svoju volju državama članicama".

Sada kada se Srbiji nudi šansa da se pridruži tom bloku i saglasi se sa zajedničkom spoljnom politikom, "ako to znači da ćemo morati da se protivimo Rusiji, onda zašto bismo to želeli?", upitao je predsednik Srbije.

STRANICA KOJA NEDOSTAJE! Nikolić: Blizu dogovor sa Putinom o Miroslavljevom jevanđelju!

- Nešto ozbiljno se dešava, i ako Evropa ne razvije ozbiljan odgovor, suočiće se sa najvećom krizom čije će posledice biti bez presedana - rekao je Nikolić.

Ako se zatvore granice i ruta bude blokirana pa izbeglice ne mogu da prođu kroz Srbiju, onda će nastati problem zato što će doći do njihove akumulacije u zemlji, upozorio je on.

- Srbija ispunjava svoje obaveze, ali Evropa je na potezu. Srbija je samo deo slagalice - rekao je Nikolić i istakao da Srbija može da smesti maksimalno 6.000 izbeglica.

NIKOLIĆ: Srbija mora da ostane vojno neutralna!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RT

pre 8 godina

ЕУ постаје прошлост чим Меркелова оде, без КиМ губимо идентитет, а без Русије заштиту и будућност.

mauzer

pre 8 godina

Tomo moj i nas predsednice gledaj nasa posla da bude nama bolje.Neboloze praji zutim samo da nam to donosi korist.I Tarabice i sve proroke samo da ne stanemo pod jednu sljivu Tomo predsednice zemlje nazalost krnje.Valja nama ziveti sa tim ali boli predsednice Tome zato Kosovo mora biti gde mu je mesto i to je vas zadatak be 1.Zabole me levi guz za sirijice isile turke itd.

Ali Šele

pre 8 godina

To razmišljanje je ok ali će mo u bliskoj budučnosti biti okruženi članicama EU i najvjerovatnije članicama NATO-a, a ta nam izolacija ne treba

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija