• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.03.2016

13:38

BUDUĆI KRALJ BRITANIJE U POSETI SRBIJI: Princ Čarls posle Belog dvora, na večeri kod Vučića!

Politika

BUDUĆI KRALJ BRITANIJE U POSETI SRBIJI: Princ Čarls posle Belog dvora, na večeri kod Vučića!

Podeli vest

Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola borave u poseti Srbiji. Na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ih je premijer Aleksandar Vučić, a zatim ih je ugostio predsednik Srbije. Tomislav Nikolić i princ od Velsa položili vence kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta. Nakon šetnje Kalemegdanom, britanski princ razgovarao je sa patrijarhom. Princ Čarls i vojvotkinja bili su gosti princa Aleksandra Karađorđevića, a potom je bio na večeri kod premijera
Tanjug

14.40 - Princ od Velsa sastao se sa srpskim patrijarhom Irinejom.

Tanjug

13.54 - Princ stigao u konak kneginje Ljubice gde učestvuje u međureligijskom dijalogu predstavnika hrišćanskih, islamske i jevrejske zajednice u Srbiji.

Tanjug

13.30 - U društvu istoričarke Dubravke Stojanović, princ Čarls i vojvotkinja Kamila obišli su Kalemegdan.

Tanjug
Tanjug

12.47 - Princ od Velsa Čarls i predsednik Srbije Tomislav Nikolić položili su vence kod Spomen kosturnice branilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta.
 

Tanjug


VUČIĆEV LIČNI POKLON PRINCU OD VELSA: Premijer Srbije Čarlsu poklanja ikonu Belog Anđela!

Oni su na taj način odali poštu zajedničkim borbama, iskušenjima i žrtvama vojnika, ali i građanki i građana Srbije i Velike Britanije tokom dva svetska rata.

Tanjug

12.01 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas, zajedno sa surugom Dragicom, britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa i njegovu suprugu, vojvotkinju od Korvola, Kamilu.

Tanjug

Princ od Velsa i njegova supruga, vojvotkinja od Kornvola, doputovali su danas u Beograd u 11.30 sati, a na aerodromu su ih, uz prisustvo svečane garde i uz tradicinalne srpske običaje - pogaču i so, dočekali premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Tanjug

 

Tokom dvodneve posete imaće niz susreta, a jedino javno obraćanje princa Čarlsa biće drugog dana posete na prijemu u Narodnoj skupštini. 

(FOTO) POGAČA I SO ZA KRALJEVSKI PAR: Stigao Princ Čarls, na aerodromu ga dočekao premijer Vučić!

Britanski ambasador Denis Kif ocenio je uoči njihovog dolaska, da je to najznačajnija poseta iz Ujedinjenog Kraljevstva još od 1978. godine uvod je u godinu tokom koje se obeležava 180 godina zvaničnih diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, koji su u turbulentnj istoriji imali svoje uspone i padove, ali čija raznovrnost i bogatstvo, odnosno dubina nikada nije dolazila u pitanje.

Tanjug

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su u okviru posete regionu već boravili u Hrvatskoj a do 19. marta će posetiti i Kosovo i Crnu Goru.

Princ od Velsa je poslednji put boravio u Beogradu 1978. godine, a na Kosovu je bio 1999. godine. Poslednji put je sa vojvotkinjom od Kornvola bio u regionu 2007. godine kada su posetili Bosnu i Hercegovinu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
joex

pre 8 godina

Mogo bi da odvede onog crnogorca sto ne placa struju nazad u VB na prevaspitavanje...\n

Goki

pre 8 godina

Fin gest princa Carlsa, da posijeti i upozna bolje Srbiju... Englezi su nam kroz istoriju do danas vise odmogli, nego pomogli... Mozda se i to promijeni na bolje, ali nazna se sto je bolje, biti prijatelj sa englezima ili neprijatelj...

Miša Zemun

pre 8 godina

Pa nemci i francuzi su malte ne "geneteski" neprijatelji ali kada razum prevlada, može se imati normalni suživot. U tom smislu pozdravljam napore Vučića da nas pomiri sa svim potencijalnim neprijateljima i što je najbitnije, da isposluje minimalno poštovanje i uvažavanja od svih njih.

Marcco

pre 8 godina

Sudeći po današnjoj geopolitici i to kako je prošla Srbija sa jedne strane a saradnici Nemačke, Hrvatska muslimanska Bosna i Albanci, sa druge strane, bolje je biti neprijatelj Engleske

Peca

pre 8 godina

Bolje je biti neprijatelj sa Englezima , onda znas sta ti misle . Ako ste prijatelji onda stalno imaš probadanje u ledjima kad te zagrle .

Cika

pre 8 godina

Kako Stojanoviceva? Šta nije bio Deretic da objasni Carlsu kako su Srbi stari Egipćani a i Fidel Kastro je Srbin

Rade

pre 8 godina

Ovaj Engleski princ, mora da čeka da umre kraljica, Engleske, da bi postao kralj Engleske. A ovaj naš princ, šta li on čeka, pa da postane kralj,,,,, j*bem li ga, da prostite !!!!!

pitam se

pre 8 godina

nevjerovatno mi je, a danas sam prvi put vidio, ako sam dobro vidio... na zajedničkoj slici princa i Patrijarha u pozadini je bista, čini mi se zajednička bista Karadjordja i Miloša Obrenovića.... jel to ide zajedno, kum ubio kuma, zemlja čuda?

računi

pre 8 godina

Pustili mu struju,struju nije platio ,dok mu princ Čarls ne posudi novce s kamatom ,nadam se platiće

Marko

pre 8 godina

Ovog Carlsa ni rodjena majka nevoli ,jer u suprotnom nebi se mrcvarila sa 90 godina vec bi njemu davnih dala predala palicu ,njega smatraju jos nedoraslim i nezrelim sto je i izborom zene dokazao

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17