• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

17.03.2016

15:08

SERTIĆ: U naredne dve godine imaćemo 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji!

Politika

SERTIĆ: U naredne dve godine imaćemo 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji!

Podeli vest

Ministar privrede Željko Sertić otvorio je danas u Beogradu Sajam automobila "DDOR BG Car Show" i Međunarodni sajam motocikala "Motopassion", na kojima se predstavlja više od 300 izlagača iz 20 zemalja

Sertić je na Beogradskom sajmu rekao da je na osnovu potpisanih ugovora obezbeđeno da u naredne dve godine bude otvoreno 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji.

On je istakao da će Vlada Srbije nastaviti da podržava otvaranje novih radnih mesta u toj industriji, jer se tu "sreću nove tehnologije i sve što je produktivno".

Po njegovim rečima, prošle godine je prvi put od 2008. zabeležen rast prodaje novih automobila, precizirajući da je prodato više do 20.000 vozila, što govori o oporavku tržišta autoindustrije u Srbiji, ali i celom svetu.

- To pokazuje da reforme koje sprovodi vlada daju rezultate, jer se ljudi odlučuju da udju u nove investicije - rekao je Sertić.

Podsetio je da je Fijat iz fabrike u Kragujevcu prošle godine izvezao automobile u vrednosti od 1,2 milijarde evra, a da je izvoz kompanije Tigar tajers bio 300 miliona evra, što govori o potencijalima autoindustrije.

Na sajmovima automobila i motocikala, koji traju do 23. marta, distributeri predstavljaju 40 novih modela automobila i 35 novih modela motocikala.

SEDAM RAJSKIH DANA ZA MUŠKARCE: Počeo beogradski Sajam automobila!

Izloženi su novi modeli vozila "reno megan", "reno talisman", "ford mustang", "opel astra", "audi Q7" i "A4", "BMW X1", "mazda MX-5", "fijat tipo", "KIA sportidž", nova "tojota prius", "tojota mirai".

Premijerno je predstavljen i novi "bentli".

Posebna atrakcija sajma je automobil "sirma" (Syrma) - koncept  sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon koji je napravljenom u Evropskom institutu za dizajn u Torinu, i to samo u jednom primerku.

Sajmovi su otvoreni svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, grupna za djake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu. 

Sajamski poklon posetiocima je "Porodični dan" 22. marta, kada će porodična poseta koštati za celu porodicu 500 dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17