• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf/informer.rs

17.03.2016

20:23

VIKILIKS OPET ŠOKIRA! Objavio tajne poruke Hilari Klinton i američkih diplomata o Srbiji i Kosovu!

Politika

VIKILIKS OPET ŠOKIRA! Objavio tajne poruke Hilari Klinton i američkih diplomata o Srbiji i Kosovu!

Podeli vest

Sajt Vikiliks danas je ponovo šokirao svet u kojem je objavio tajne depeše jednog od kandidata za predsednika SAD Hilari Klinton koje je razmenjivala sa američkim ambasadama, a u kojima se pominju Srbija, političko stanje u njoj, kao i nezavisnost Kosova i Metohije

Prenosi vam neke od tajnih prepiski Klintonove i američkih diplomata!

Hilari Klinton se u svojim elektronskim prepiskama sa diplomatama iz SAD posebno interesovala za situaciju na Kosovu i Metohiji, mada je u ostalim porukama bilo reči i o političkoj situaciji u Srbiji, njenim liderima, pa čak i kako su osnivane pojedine političke partije.

U jednoj od poruka pominje se i dogovor u dijalogu između Beograda i Prištine od 24. februara 2012. godine.

NOVI ŠOK SA VIKILIKSA: Hilari Klinton tražila da američki špijuni ukradu DNK Ban Kimuna, NSA prisluškivala svetske lidere!

Pozdravljamo postignuti sporazum danas i implementaciju integrisanog upravljanja na prelazima (IBM). Ovi sporazumi predstavljaju veliki korak napred. Oni su važni ne samo za Srbiju i Kosovo, već i za stabilnost u regionu i na taj način za EU. Sve države članice EU su dali svoju podršku rezoluciji septembra 2010. godine Generalna skupština UN-a pokretanje dijaloga između Beograda i Prištine.

Cilj ovog dijaloga je da pomogne obema stranama ostvari napredak na svom putu ka Evropi. U tom kontekstu, visoki predstavnik (tada Ketrin Ešton) izjavila je da "čestita obema stranama na ova dva značajnim sporazuma. Oba su dalji koraci na evropskom putu". Što se tiče Srbije, ovi sporazumi o regionalnoj saradnji i IBM su posebno dobrodošli imajući u vidu razmatranja, u toku naredne nedelje, Saveta EU a u vezi sa statusom kandidata za Srbiju.

Što se tiče Kosova, to je važno jer čini Kosovo punopravnim učesnikom na regionalnim skupovima i događajima kao i da će mu omogućiti dalji napredak ka ugovornim odnosima sa EU. Kosovo će na taj način pratiti isti evropski put kao i sve druge u zemljama Zapadnog Balkana, u skladu sa svojom evropskom perspektivom. U tom svetlu, Komisija predlaže da se pokrene studiju izvodljivosti za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Kosova i EU”, napisala je, između ostalog, Klintonova.

SUPERUTORAK! KLINTONOVA I TRAMP SLISTILI KONKURENTE, sve bliže borbi za Belu kuću!

printscreen

Hilari je, kako je Vikiliks objavio, a nakon usvajanja postignutih dogovora 2012. godine samo 4 dana posle 28. februara poslala poruku svim važnijim diplomatama koji su “bili u slučaju Dijalog Beograda i Prištine” sledeće sadržine:

Potrebno je mnogo angažovanja na više frontova da se ispuni ovaj prioritet. Hvala svima”, glasila je prva rečenica poruke i dodala: Studija izvodljivosti za Kosovo je dogovorena, i uz malu promenu jezika će dobiti jednoglasnu podršku članica EU.

AFERA VIKILIKS: Ambasador SAD u Rimu, pozvan da objasni prišluškivanje Bersukonija!

U sledećim porukama koje je preneo Vikiliks Klintonova je napisala da je ponuda Srbije Albancima sa Kosova koja glasi "Više od autonomije, manje od nezavisnosti" veoma fer!

"Zahtev Srbije biće zasnovan na činjenici da mir u regionu ne može biti postignut ako jedna strana “gubi sve, a druga dobije sve”. Beograd će takođe insistirati na zaštiti međunarodnog prava, a ako Srpska rezolucija bude usvojena od strane UN, proces priznavanja Kosova će konačno biti zaustavljen u potpunosti", navodi se u jednoj od poruka.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zorant

pre 8 godina

dobri klintonovi , podignite joj spomenik na cuburi

Nenad

pre 8 godina

Kad pogledam ovu zenu, dodje mi da povratim sve sto sam pojeo zadnjih deset dana. Najodvratnije stvorenje nisam video u mom zivotu!!!

Milorad Culibrk

pre 8 godina

Ako ona bude Predsednik SAD treba prekinuti diplomatske odnose sa tom zemljom sve dok je ona na celu. Nadam se da Bog nije sa njom.

Wallter

pre 8 godina

Šta reći o Hilari nego dno dna.Ne samo što smo mi u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo nego uopšte,ako dobije izbore,nastaviće politiku Američke administracije.Lud narod bira još ludjeg.Ima isfrustriran brak sa Bilom,želj na dominacije u komunikaciji,da je valjala nebi joj Monika Levinski spaša vala brak.Njena i pre nje politika je kriva za ovaj egzodus migranata iz Si rije,Avganistana,Libije,Iraka...Amerika i pola EU su razrušili njihove domo ve,fabrike,rafinerije i infrastrukturu sve u ime dolaska demokratije.Koje cr ne demokratije kada u pojedinim gradovima demokratske Amerike beli policajac ne sme da udje u blokove gde žive crnci.Krešite se izmedju sebe ostavite pošteniji narod od Vas da živi.

Licemerno

pre 8 godina

Evo kljucne recenice: ''Studija izvodljivosti za Kosovo je dogovorena, i uz malu promenu jezika će dobiti jednoglasnu podršku članica EU.'' - Ona zna da ce Kosovo dobiti jednoglasnu podrsku clanica EU. Kako, ako sve unapred pod njenim patronatom nije dogovoreno? I, sta mi tu mozemo? Nista. Svidjalo nam se to ili ne, bice kako su oni odlucili. Nama ostaje ako nam se ne svidja, da ostanemo usamljeno ostrvo u moru ajkula. Pred svrsenim cinom, izbor je nas.

stelt

pre 8 godina

ne branim je ali nisu oni 1974.proglasilikosovo za pokrajinu već broz i njegovi pomoćnici iz srbije.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija