• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.03.2016

23:08

NAJAVA NEMIRA NA KOSOVU: Novi protesti opozicije 26. marta!

Politika

NAJAVA NEMIRA NA KOSOVU: Novi protesti opozicije 26. marta!

Podeli vest

Predstavnici opozicionih stranaka na Kosovu najavili su na današnjem sastanku novi protest 26. marta sa početkom u 14 sati na trgu ispred Skupštine i Vlade u Prištini, preneo je RTK2

Pred velikim brojem okupljenih pristalica, opozicija je sastanak počela kratkim predstavljanjem “neispunjenih obećanja” predstavnika aktuelne vlade na Kosovu, koje su prisutni zviždukom pozdravili.

Zatim je predsednik Alijanse za budućnost Kosova podsetio da se već nekoliko meseci suprotstavljaju Hašimu Tačiju i Isi Mustafi. 

- Njih dvojica su vratili Kosovo u nesigurnu zonu. Na severu su red i zakon improvizacija, nisu glasali za Kosovsku vojsku ali su uhapsili opoziciju. Deportovali su našeg sunarodnika da nam pokažu da imaju silu, da su država Tači i Mustafa, da su od Kosova napravili poligon krađe i kriminala, ali oni su veoma lukavi, ostavili su građane bez posla, bez prihoda, bez zdravstvenog osiguranja. Da bi spasili sebe troše Kosovo - rekao je Haradinaj.

Predstavnici aktuelne Vlade su najveća opasnost Kosovu, ukazao je Visar Imeri. 

- Ugrožava se bogatstvo, minerali, ugalj, turizam. Od zajednice i njenog proširenja ugrožava se ekonomija od stalnog porasta uvoza iz Srbije. Rast korupcije i organizovanog kriminala ugrožava dobro stanje. Realno ovoj Republici preti opasnost različitih faktora, ali praktično najveća opasnost su tri čoveka: Isa Mustafa, Hašim Tači i Kadri Veselji- poručio je Imeri.

Ljijmaj je sve građane pozvao da se pridruže novim masovnim protestima sledeće subote.

- Ostaje nam samo jedan jedini put da svi zajedno ustanemo protiv ovog režima, bez obzira iz kog mesta dolazimo, regije ili partijskog opredeljenja, dok je god Kosovo u opasnosti, mi kao udružena opozicija nećemo pokleknuti, mi smo ujedinjeniji više nego ikada - naglasio je Ljimaj, prenosi RTK2.
 

PROČITAJTE JOŠ:

EPILOG HAOSA U PRIŠTINI: Uklonjeni šatori opozicije, povređen 21 policajac i jedan novinar

(VIDEO/FOTO) GORI PRIŠTINA: Uz haos na ulicama, Tači izabran za predsednika Kosova!

OPET SE "GAĐAJU" SUZAVCEM! Poslanici na Kosovu ne mogu da se smire!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija