• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.03.2016

15:09

NA CRNOJ LISTI! Stevanu Dojčinoviću kao "teroristi" zabranjeno da uđe u Rusiju!

Politika

NA CRNOJ LISTI! Stevanu Dojčinoviću kao "teroristi" zabranjeno da uđe u Rusiju!

Podeli vest

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, koji se u Srbiji predstavlja kao ugledni istraživački novinar, nalazi se na crnoj listi Ruske Federacije kao "medijski terorista" i zabranjen mu je ulazak u ovu zemlju, potvrđeno je Informeru u više nezavisnih izvora.

Dojčinović je, kako saznajemo, maja 2015. godine pokušao da uđe u Rusiju, ali je zadržan na aerodromu u Moskvi i prvim letom vraćen nazad
Izvor Informera iz KRIK-a

Dojčinović je, kako saznajemo, maja 2015. godine pokušao da uđe u Rusiju, ali je zadržan na aerodromu u Moskvi i prvim letom vraćen nazad!

- Ulazak u Rusiju zabranjen je mnogim novinarima koji rade za OCCRP (međunarodna novinarska mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije). Rusi tvrde da imaju dokaze da je ova novinarska mreža samo maska za obaveštajne poslove i rad na podrivanju nacionalnih interesa Ruske Federacije. Znajući za to, šef OCCRP Endru Saliven pokušao je da prošle godine u Rusiju pošalje Dojčinovića. Bili su ubeđeni da ga Rusi neće vratiti sa granice pošto ima srpski pasoš... Međutim, ipak ga nisu pustili da pređe granicu... - prenosi naš sagovornik, inače bliski saradnik Stevana Dojčinovića. Prema njegovim rečima, urednik KRIK-a najpre je planirao da zbog "zabrane ulaska u Rusiju" podigne medijsku frku u Srbiji i EU, ali je od toga odustao na nagovor Salivena, da ne bi ugrozio bezbednost ruskih novinara koji rade za OCCRP.

Pitanja na koja šef KRIK-a neće da odgovori

1. Otkad poznajete osuđivanog narko-dilera Vojislava Jenića i kakve informacije vam on daje?
2. U kakvim ste vezama sa francuskim obaveštajcima Loranom Miloom i Patrikom Loberom?
3. Da li ste 26. marta 2015. od Francuza uzeli keš u haustoru blizu Beograđanke?
4. Od kada se i zašto tačno bavite sadomazohističkim kačenjem na kuke?
5. Zašto ste maja 2015. vraćeni sa granice Ruske Federacije?

I dok je u Rusiji na crnoj listi, Dojčinović prema rečima naših izvora uživa ozbiljnu podršku američkih NVO i fondova za finansiranje medijskih projekata. Tako ga redovno, sumama od deset do dvadeset hiljada dolara, finansira Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED) iz Vašingtona, dok je aplicirao i za milionsku pomoć "Rokfeler fonda". Sasvim je zanimljivo i da je KRIK februara ove godine od američke vladine agencije USAID tražio čak 450.000 dolara, i to za praćenje vanrednih izbora i povećavanje izlaznosti.

Stevan Dojčinović, kako je Informer u prethodnim danima pisao, održava sumnjive kontakte sa osuđivanim narko-dilerom Vojislavom Jenićem, ali sa i francuskim obaveštajcima Loranom Miloom i Patrikom Roberom. Kako smo otkrili, Dojčinović redovno posećuje sadomazohističke seanse na kojima sam sebi kukama buši kožu na rukama i kači se o plafon.

Ni o jednom od ovih zapanjujućih otkrića Stevan Dojčinović nije hteo da govori za Informer. Umesto bilo kakvog odgovora ili komentara, od šefa KRIK-a juče smo dobili samo još jednu pretnju tužbom.

ISTINA O 'ISTRAŽIVAČKOM' NOVINARSTVU: Ovaj osuđivani NARKO-DILER uređuje tzv. nezavisne medije!

(FOTO) MAFIJA UDARA NA PORODICU VUČIĆ: Otkrivamo reketaški plan za izazivanje haosa u Srbiji!

(FOTO) SADO-MAZO FRANCUSKI ŠPIJUN: Ko je zapravo glavni urednik KRIK?!

 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
istina

pre 8 godina

Na crnoj listi rusije pa naravno u rusiji ima najvise kriminala i korupcije

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija