• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2016

16:45

VULIN U REPUBLICI SRPSKOJ: Sud koji je oslobodio Gotovinu i Haradinaja ne bi smeo da osudi Karadžića!

Politika

VULIN U REPUBLICI SRPSKOJ: Sud koji je oslobodio Gotovinu i Haradinaja ne bi smeo da osudi Karadžića!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da sud koji je oslobodio Ramuša Haradinaja, Antu Gotovinu, Nasera Orića, ne bi smeo da osudi Radovana Karadžića, ali da će to morati da učini da bi opravdao svoje postojanje

- Haški tribunal je nastao sa mandatom da nas pomiri, da izleči rane, da kazni zločine, nađe pravdu, ali nazalost, on nas je dodatno posvađao, nije kaznio i nije zalečio rane - rekao je Vulin nakon otkrivanja spomen-obeležja palim borcima u Sitnici u Republici Srpskoj.

On je dodao da je strašno što se već govori o presudi za koju se ne zna kakva će biti, ali da niko ne sumnja da će biti drakonska i takva da nema veze ni sa pravom ni sa pravdom.

Vulin kaže da Vlade Republike Srbije ne treba da se opredeljuje prema presudi Haškog tribunala, kao i da je sve ovo njegov lični stav i dodaje: "Bojim se da ću biti u pravu."

Govoreći o odnosima Beograda i Zagreba, Vulin je naglasio da je žalosno što Hrvatska nikako ne moze da prestane sa praksom da svoje postojanje dokazuje time što će napadati Srbiju i da svoju snagu pokazuje tako što misli da će učiniti nešto loše Srbiji.

- Bili bi dobro da prestanu sa tim i da se posvete sebi i svom narodu, a da ostave Srbiju da živi i napreduje, kao što ona ostavlja sve oko sebe - Vulin je rekao nakon otkrivanja spomen-obeležja palim borcima u Sitnici u Republici Srpskoj.

VULIN I PASTOR ODALI PRIZNANJE: Srpska škola u Budimpešti obeležila jubilej!

On je dodao da pravila o kojima Hrvatska priča, na svu sreću nisu evropska pravila, kao i da Hrvatska treba da govori u svoje ime, a ne u ime ostalih članica EU.

- Mi kada bismo morali da poštujemo hrvatska pravila da uđemo u EU, to bi značilo da možemo da proterujemo svoje državljane koji nisu sprske nacionalnosti, kao i da razlupamo svaku latiničnu tablu u Srbiji, da uvodimo ekonomske ratove i zatvaramo granice prema susedima -rekao je ministar.

Kako kaže, pravila Evropske unije nisu ni Tompson koji peva o mesarima i krvolocima, ali ni to da se državni venci polažu na groblje streljanim ustašama. 

- Na svu sreću, to nisu pravila Evropske unije i Srbija EU doživljava drugačije - kazao je Vulin i dodao da Hrvatska treba da nastavi da živi prema svojim pravilima, ali da mora da razume da neće postati ni veća ni jača ako svoje postojanje stalno bude pravdala napadima na Srbiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija