• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2016

23:51

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ: Jedino Hrvatska nije dala saglasnost za poglavlje 23!

Politika

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ: Jedino Hrvatska nije dala saglasnost za poglavlje 23!

Podeli vest

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je Hrvatska jedina država koja nije dala saglasnost, odnosno izveštaj o ispunjenosti merila za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa EU

- Ukoliko bi uskoro dali saglasnost i oni, onda bi sve procedure u vezi s pripremom za otvaranje poglavlja na radnim telima Evropske komisije mogle da budu završene na vreme, kako bi međuvladina konferencija za otvaranje poglavlja 23 i 24 bila održana do kraja holandskog predsedavanja, odnosno do kraja juna - rekla je Joksimović za list "Danas".

- Što se tiče (hrvatskih) zahteva, mislim da ako postoji iskrena namera i dobra volja da se bilateralna pitanja rešavaju mimo metode opstrukcije pregovora bilateralnim pitanjima, to će biti dobar signal. Ako ne, dodatno ćemo opteretiti odnose, što mislim da nikome nije potrebno - rekla je ona.

VUČIĆ PORUČIO HRVATIMA: Nećemo da pokazujemo svoju snagu, samo nas ostavite na miru!

- Videćemo kako će Hrvatska odlučiti, a mi pažljivo pratimo poruke koje stižu. Meni je kao nadležnom ministru važno da smo mi uradili sve što je trebalo za otvaranje poglavlja, što je prepoznato od svih drugih država članica - kazala je Joksimovićeva.

Ona nije precizirala do kada je krajnji rok da Hrvatska da svoju saglasnost, a na pitanje mogu li ostale zemlje EU da utiču na Zagreb i hoće li se ona obratiti EU povodom ove situacije, ministarka je odgovorila da je Srbija u stalnom kontaktu sa svima iz EU, kao i sa članicama.

- Naravno, druge zemlje mogu do izvesne mere da utiču, ali stvar je svake pojedinacne države, u ovom slučaju Hrvatske, kakvu će poziciju da zauzmu. Nadam se da ce Hrvatska u duhu regionalne saradnje i iskrene podrške evropskim integracijama Srbije dati saglasnost na poglavlje 23. Ali, kako god, mi smo ozbiljan kandidat i radimo sve ovo pre svega u interesu naših gradana i reformi - istakla je Joksimovićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija