• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2016

16:03

EUFORIJA U JAGODINI! Stigao Putin i stao rame uz rame sa Palmom i Dačićem!

Politika

EUFORIJA U JAGODINI! Stigao Putin i stao rame uz rame sa Palmom i Dačićem!

Podeli vest

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, od danas je stanovnik Muzeja voštanih figura u Jagodini

Voštana figura Putina, nosioca najviših odlikovanja države Srbije i Srpske pravoslavne crkve i počasnog građanina 11 gradova u Srbiji, rad je vajara Zorana Ivanovića i Branislava Crvenokovića.

Svečanosti unošenja Putinove figure u muzej, prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić brojni prestavnici političkog, javnog i privrednog života Srbije i više građana.

Svečenost u Sportskoj hali JASA je počela je minutom ćutanja za žrtve terorizma u Briselu, i intoniranjem himni Rusije i Srbije.

Tanjug

Domaćin, predsednik skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, najavio je da će za mesec dana u muzeju biti postavljena nova figura Novaka Ðokovića, a "do jula ili avgusta" i figure premijera Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006. godine, i jedini je u Srbiji. U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Ðinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Ðoković...

Muzej se nalazi u Turističkom kompleksu grada u čijem je sastavu Akva park, ZOO vrt, veštački vodopad, "Vivo" soping park, koje je prošle godine posetilo 400.000 turista, najviše školskih ekskurzija iz gotvo svih krajeva Srbije.

U zabavnom programu učestovala je folk pevačica Merima Negomir, koja je pevala ruske pesme, Radiša Urošević, KUD Bukovča i Lovaca i Plesna grupa "La luna" iz Jagodine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
arso

pre 8 godina

A što Dačićeva, po čemu je on to znamenita ličnost, po toj logici možete da napravite i figuru Milke Planinc, ako još ko zna ko je bila ona...

SOKO

pre 8 godina

KRIMINALCI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE BAREM U MUZEJU ZADRIGLOG PROFITERA PALME

BANE

pre 8 godina

Sram bilo zadriglog Palmu narod Jagodine gladuje a on se igra i uvlaci da bi i dalje nastavio svoj TEROR

PENZIONER GAVRA

pre 8 godina

OVO JE GROZNA REKLAMA ZA PUTINA KRAJ DVA KRIMOSA

PRDA

pre 8 godina

Koje je to ponizenje za Putina ,kraj Dacica ,Cece ,Dodika I Palme ,svercera i ratnih profitera i pevaljki sa ibarske magistrale drustvo do mog

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20