• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2016

18:25

DAČIĆ: Da je Putin bio predsednik Rusije za vreme ratova u SFRJ, Srbija ne bi bila bombardovana!

Politika

DAČIĆ: Da je Putin bio predsednik Rusije za vreme ratova u SFRJ, Srbija ne bi bila bombardovana!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, izjavio je danas u Jagodini, da bi Kosovo već bilo primljeno u Ujedinjene nacije da nije Ruske Federacije, čvrstog političkog partenra Srbije poslednjih decenija

 

- Da je predsednik Rusije bio Vladimir Putin, kada su Srbiji uvodili sankcije, kada je Srbija bila u problemima, kada su bili ratovi na prostoru SFRJ, Srbija sigurno ne bi bila bombardovana - rekao je Dačić na svečanosti postavljanja voštane figure Vladimira Putina u Muzej voštanih figura u Jagodini.

On je dodao da Srbija ima prijateljski stisak ruke i dobre odnose sa Rusijom, a "nije prijateljski odnos kada vas neko bombarduje".

- Mi pružamo ruku svima, gradimo dobre odnose sa svima, ali Srbija ne može i ne bi bila moralno čista kada bi i ukoliko bi okrenula leđa Rusiji kada je Rusiji teško - rekao je Dačić.

On je istakao da se Srbije ne opredeljuje da li je za EU, Rusiju i Ameriku ili neku drugu zemlji. 

- Mi hoćemo da budemo članica EU, ali ne po cenu da uvodimo sankcije Rusiji i drugim našim prijateljima. Gde to ima!? To se nikada neće destiti - rekao je šef srpske diplomatije.

Srbija se, prema njegovim rečima, trudi da ima dobre odnose sa svima na međunarodnoj sceni, ali nikada neće prekidati dobre i prijateljske odnose sa Rusijom, Kinom, zemljama Latinske Amerike, Afrike i Azije - zemljama koje su omogućile da pobedimo u UNESKO-u da sačuvamo naše spomenike i crkve na Kosovu i Metohiji.

- Mi naravno najviše volimo svoju zemlju, ali upravo zbog Srbije volimo i Rusiju - rekao je Dačić, koji je često bio prekidan apaluzima okupljenih u Sportskoj hali u Jagodini, i skandiranjem Putinu i Rusiji.

- Ono što je napravljeno sa figurom Vladimira Putina mislim da je najbolje umetničko delo koje je ovde napravljeno, najviše liči na orginal čoveka čija je figura napravljena. Pokazao sam slike ruskim zvaničnicima i oni su bili oduševljeni - rekao je Dačić.

SPS i Jedinstvena Srbija: Nema razlike između terorizma u Evropi i na Kosovu!

SPS: Nikakvog ozbiljnog incidenta sa LSV nije bilo


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Patriota

pre 8 godina

Сад се сви сете нашег спасиоца Путина и велике Русије, а када је требало стопирати НАТО закон у скупштини сви се праве луди.

zimzelen

pre 8 godina

Dacicu svaka ti je pametna osim sto vuces u evropsku uniju to ti je zlo manise unije kralj ujedinijo jugoslaviju ,tito ujedinijo jugoslaviju sada oce dase ujedinite u evropu pacemo opet da izginemo svaki puta stradamo zbog ujedinjenja.Dacicu bolje se ujedini sa seseljom nego sa evropom.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija