• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

25.03.2016

08:36

KARADŽIĆ ŠOKIRAN PRESUDOM: Zar posle Pariza i Brisela Evropa ne vidi sa čim su se Srbi borili!?

Politika

KARADŽIĆ ŠOKIRAN PRESUDOM: Zar posle Pariza i Brisela Evropa ne vidi sa čim su se Srbi borili!?

Podeli vest

Lider bosanskih Srba Radovan Karadžić šokiran je presudom od 40 godina zatvora koju mu je izrekao Sud za ratne zločine u Hagu

 

 

Radovan Karadžić je svom advokatu Goranu Petronijeviću posle pročitane presude rekao da ne može da veruje da Evropa i dalje ne shvata sa kim i sa čim su se Srbi borili tokom devedesetih godina prošlog veka u Bosni i Hercegovini.

- Ni Evropska unija, ni ovaj sud, ni međunarodna zajednica, i posle svega što se desilo u Parizu i Briselu ne shvataju sa čim i sa kim su bili suočeni bosanski Srbi devedesetih! Ovo je katastrofalno i ne mogu da verujem kakva je presuda doneta. Bazira se na improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama, indikacijama, a ne na činjenicama - rekao je Radovan Karadžić, preko svog advokata Gorana Petronijevića, za "Novosti".

Ratni lider bosanskih Srba osuđen je na 40 godina zatvor, a proglašen je krivim za 10 od 11 tačaka optužnice u presudi koja je napisana na više od 2.000 strana. 

KAKO JE HOLBRUK PREVARIO KARADŽIĆA: Sporazum sa garancijama Radovanu, nestao bez traga!

(VIDEO) HAG NEMA MILOSTI ZA SRBE! Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora!

ADVOKAT ROBINSON: Karadžić je razočaran, žaliće se na presudu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Само наивни Србин још увек мисли...Да се Европа бори против зла....!? Заблуда браћо Срби...Европа је "верни пас" ... саучесник свег зла - који ће платити Сотони рачун...!! Европа је "оронула баба" коју "бабојебац" преко океана "завлачи" већ 71.годину...како хоће и где хоће... и са чиме хоће...И још је "тера" - да хоће "још"...!!

BB

pre 8 godina

Bojim se, da ce mnogima kada iz gu.ice dodje u glavu, biti kasno.

Goga

pre 8 godina

Na žalost, Evropa će tek videti u šta nam je živote pretvorila.Lako je zavaditi druge i virtuelno ratovati sa neba!Poslati bombe na krtilima milosrdnog andjela, i iz toplog doma ili upravljačkog centra targetirane mete kao u video igri veselo i oduševljeno pogadjati po mogućstvu po više puta!!!? MILOSRDNO ZAR NE ! Ali tehnika je svima danas dostupna svima, i ima i sa rduge strame bolesnih umova koji seju ono sto su videli od svojih učitelja! Živela S R B I J A !

Realno

pre 4 godine

Prvo, Evropu ne interesuje u sta je nase zivote pretvorila, a mislim da smo mi svojim postupcima i inatom bez osnova mnogo vise krivi za to od nje, Najgore je sto i dalje istrajavamo na tim glupim nacinima ponasanja, sa sve "pravda je na nasoj strani" i zarivanjem glave u pesak, pa nam je i buducnost vise nego crna.

sta te briga

pre 8 godina

FUJ - gadi mi se ovaj gad! Posle svega i sada jos nece da prizna da je kriv i te kako kriv sto je pobio toliko narod!!!! GROZNOOOOOOOOOOOO svako dobije sto zasluzuje pa ce tako i on! odvratno

Rade

pre 8 godina

Šta te briga,,,,,,,, je*o te taj gad u guzicu, a i ti ćeš dobiti šta ti sleduje.

Ćikula

pre 8 godina

Ti si jedan ili jedna od ovih bosnjaka (Turaka) sto uzivas u tudjem zlu, a i tebe ce docekati jos gore. Ima li i jedan Turcin u svetu da se preziva na ić sem u Bosni? Pa ti razmisli ko si?

englezii

pre 8 godina

E moj gospodine Karadzicu da vas nije bilo trebalo vas je izmisliti ! Sada se jos smeska opasnost da vas osude i za Pariz i za Brisel a ja licno vam zameram sto one kerove niste onda rascerecili medju konjima ili ostalim zivotinjama kao sto to uradise Somalijci pa kada vas vec sude onda da imaju i zasto ! Oni gde dodju tu dolazi zlo i treba sa njima komunicirati samo toliko koliko nalaze osnovna kultura i nadam se da ce nasa politika da se ostvari i da pocnemo saradnju samo sa pravim ljudima iz sveta a ovi zlikovci sto rasturise pola sveta da ce proci nadam se najmanje kao Holbruk jer tako je prosao i onaj zlotvor sto je pokidao Krst sa crkve na kosovu 17,marta 2004 god ! Sve od buseva Klintonovih redom !

ivan

pre 8 godina

nema gore nego kad srbin se pomuslimani a to su stoka bošnjačka!

kutuzov

pre 8 godina

@sta te briga\nSta je sa naserom oricem?Sto nisi rekao da on treba na dozivotnu.On i njegovi zlocinci su upadali u srpske kuce i klali ih na verske praznike.Bolje se raspitaj ko ti je bio djed.\n

joex

pre 8 godina

Ujedinjenje svih slovena evrope je pravi put i jedini a doci ce dan kad ce to da shvate\n

roko rokijani

pre 8 godina

Kakve veze imaju genocidni zlocini u BiH u 90-im sa ISIL-om i sa danasnjih aktuelnih svjeskih problema ! A izmedju ostalog i da je tako ,sto naravno nije ,ne moze to biti opravdanje sto je ucinjen genocid ,a sto je medjunarodni sud i rekao, u nekoliko gradova u BiH ( Prijedor,Zvornik,Vlasenica,Bijeljina,Visegrad itd. ) ! Genocid u Srebrenici,pitam vas tko moze opravdati te zlocine,nema tog suda i koja sudska presuda moze presuditi da bi se zrtva zadovoljila.Znam,znam .. odgovorice te " sta su oni radili nama " ali zlocini se nemogu opravadavati zlocinom.. pa ljudi moji nije tamo pobijeno nekoliko hiljada klikera.. Nama u Bosni nije problem postajanje Republike Srbske nego postojanje te ideologije i opravdavanje zlocina pa bilo ci oni da su..Ja vas Srbe ne razumiem,pa cijeli svjet je osudio zlocine,pa izmedju ostalog i tolko vama draga Rusija,zar ste toliko stvarno zaslijepljeni pa da to nevidite !??

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija