• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2016

18:36

UNS O NASILJU DEMOKRATSKE STRANKE: Vučićeviću uskraćen odgovor, ali ne i pravo na rad!

Politika

UNS O NASILJU DEMOKRATSKE STRANKE: Vučićeviću uskraćen odgovor, ali ne i pravo na rad!

Podeli vest

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću nisu uskraćena prava na rad na konferenciji za novinare, već mu je samo uskraćen odgovor na postavljena pitanja

Vučićević je od UNS-a i NUNS-a tražio zaštitu prava novinara Informera na rad, nakon incidenta na konferenciji za novinare Demokratske stranke, a nakon tuče koja se dogodila na Zvezdari u kojoj su učestvovali funkcioneri te stranke.

(NECENZURISANI SNIMAK) EVO KO JE KOGA PRVI UDARIO! Pogledajte šta se stvarno dogodilo na Zvezdari!

UNS u saopštenju objavljenom na sajtu navodi da sazivač konferencije ne mora da odgovori na sva pitanja, ali da je, po Kodeksu novinara Srbije, pravo novinara da kontinuirano postavlja pitanja za koja smatra da su od interesa za javnost.

(VIDEO) SNEŽANA JOKIĆ (58), OČEVIDAC INCIDENTA, TVRDI ZA INFORMER: Šutanovac je prvi udario!

Uprkos tome, vlasnik i glavni urednik "Informera" nije dobio odgovore, a predstavnici DS-a napuštanjem konferencije nedvosmisleno su dali na znanje da ne žele da odgovore na pitanja Vučićevića.

NUNS se ovim povodom nije oglasio.
 

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ TRAŽI: UNS i NUNS da osude nasilje Demokratske stranke nad novinarima!

(VIDEO) DEMOKRATIJA NA DELU: Glavnog urednika Informera pokušali da izbace sa konferencije za medije DS!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

Ne davanjem odgovora na pitanje novinara daje se legitimitet pitanju da je postavljeno na proverenu - informaciju. U narodu poznato kao "ćutanje je odobravanje".

momir

pre 8 godina

Predsednik NUNS-a, proslavljeni novinar, dobitnik niza novinarskih priznanja, na cijim se novinarskim stivima uce najveca svetska pera, studenti zurnalistike na Jejlu, Londonu i Parizu - je trenutno zauzet i nalazi se u Babusnici.\n

Nada

pre 8 godina

Ovi iz NUNSa su odavno provaljeni kao budale koje laju samo na novinare koji se bore za vladajucu stranku.Ko li im je zabranio da budu objektivni?Mozda se nadaju da ce ih neko i platiti za to!)Odavno pod nekim plastom demokratije kriju cist fasizam.Njihovi odgovori su katastrofa.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17