• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović - N. Ginić

28.03.2016

20:13

DOSTA JE BILO FOLIRANJA: Radulović od propalih firmi uzeo 22.794.559,76 dinara!

Politika

DOSTA JE BILO FOLIRANJA: Radulović od propalih firmi uzeo 22.794.559,76 dinara!

Podeli vest

Saša Radulović, koji se u kampanji nudi kao spasilac srpske ekonomije, masno je profitirao na propasti velikih srpskih firmi. Kao stečajni upravnik, od 2007. do 2013, vodio stečaje u 16 firmi, a završio je samo dva! Za to je plaćen više od 200.000 evra!

Saša Radulović, šef stranke "Dosta je bilo" i bivši ministar privrede, koji se u predizbornoj kampanji srpskim biračima nudi kao jedini mogući spasilac domaće ekonomije, masno je profitirao na propasti velikih domaćih preduzeća!

Prema zvaničnim podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) i Centra za stečaj, Radulović je od januara 2007. do septembra 2013. vodio 16 stečajnih postupaka, od kojih je okončao samo dva! I taj (ne)rad plaćen je, verovali ili ne, čak 22.794.559,76 dinara!

Stopirao istragu

Konkretno, Radulović je kao stečajni upravnik zaradio 16.203.451,64 dinara, dok je kao poverenik Centra za stečaj (tada Agencija za privatizaciju) od države uzeo još 6.591.108,12 dinara. Njegova mesečna bruto primanja u pojedinim firmama išla su do 159.090 dinara (vidite tabelu).

Vraćaj milione!
Radulović je uzeo novac, a ništa od obaveza nije izvršio. Zato treba da vrati pare
Mario Spasić, Savet za monitoring

 

Na sve to, u ALSU nam je zvanično potvrđeno i da je Radulović kao stečajni upravnik preduzeća "Lune Milovanović", "Moda FO" i "Novi autoput" za knjigovodstvene poslove angažovao firmu svoje žene "I-biznis servisis", u kojoj je i sam suvlasnik! Radulovića je zbog ove zloupotrebe Privredni sud kaznio sa 100.000 dinara, dok je ALSU pokrenula istragu. Tu istragu, međutim, Radulović je sam stopirao čim je postao ministar, i to tako što je smenio kompletno rukovodstvo ALSU!?!

Radulović, koji se juče ispred zgrade Vlade Srbije pojavio da podrži protest Nezavisnog policijskog sindikata, nije želeo ni da sasluša pitanja naše novinarke! Samo je drsko odbrusio da "Informer nisu novine"!?! Međutim, pošto su mu i druge kolege tražile komentar na ova sporna pitanja, lider DJB je rekao da je "sve radio po zakonu".

- Bio sam stečajni upravnik u 10 firmi, i u još četiri sam bio poverenik Agencije za privatizaciju. Moja žena u tim firmama nije bila knjigovođa. Ponosan sam na sve što sam tamo uradio - izjavio je Radulović.

Da vrati pare

Na drugoj strani, Mario Spasić iz Saveta za monitoring poziva Javno pravobranilaštvo da pokrene postupak i ispita moguću zloupotrebu službenog položaja.

- Očigledno je Radulović uzeo novac, a ništa od svojih obaveza nije završio, čime je državni budžet direktno oštećen. Zato bi trebalo da Radulović bar vrati te silne milione. I tužilaštvo bi trebalo da se uključi, bez obzira na to što je ovde u pitanju učesnik u političkom procesu - ističe Spasić.

printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

"DOSTA JE BILO" LAŽI I PREVARA! Radulović je otimao keš od propalih firmi!

DOSTA JE BILO PREVARA I LAŽI SAŠE RADULOVIĆA: Evo dokaza da je ženi namestio STEČAJNE MILIONE!

NIJE DOSTA! Još jedna krivična prijava protiv Radulovića!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zare

pre 8 godina

ma nije on jedini drpio pare. cela demokratska stranka je zdusno obogaljila nasu privredu i gle cuda sada nude bolji zivot i prosperitet, odmah, sada i ostale gluposti. Neverovatno. Bez blama i obraza.\n

Bane

pre 8 godina

Zavrsio elektrotehniku u Lukavici (pored Sarajeva), radio u Nemackoj, Kanadi, SAD i naposletku video da nema nigde sladje i lakse pare nego u Srbiji, mislim, kakve veze ima njegova struka, kojom se bavio i u inostranstvu sa stecajem???

VODJA

pre 8 godina

TRENUTNO JEDINA OSOBA ZA KOJU VREDI GLASATI NIJE OGREZO U KRIMINALU I LAZIMA 25 GODINA KAO OSTALI

Bojan

pre 8 godina

Ne znam zasto se plasite Radulovica. Sve ljude oko sebe koje poznajem, a zavrsili su fakultet, i imaju između 30 i 40 godina će glasati za njega. A to je jedna minorna grupa. Bolje je da se bavite onima za koje glasaju gledaoci ovih edukativnih programa na ružičastoj i srećnoj televiziji.

Wallter

pre 8 godina

Možda bi on bio prava opcija da glasam za njega 24.4.on se napljačkao i valjda ne bi više,ako da obećanje.U govnavu prdekanu sa njim,tu mu je mesto kao i mnogima drugim.

del

pre 8 godina

Ne kapiram, ako je lopov zasto ga je Vucic zvao za ministra i zasto nije sad u zatvoru? Nego kad se odvojio krece pljuvacina. Smesno.

Gorki

pre 8 godina

I ako je uzeo 200 000 evra, je sitnica na 40 milardi evra opljackanih u Srbiji i odnesenih u druge zemlje... Do dan danas nikom nista...

Novosadski

pre 8 godina

Nisam ljubitelj Radulovica, ali mislim da ovakvi prilozi skrecu paznju javnosti sa osnovnih problema. Ako se pogleda na period od 6 godina, ovaj lik je imao platu skoro 2000 evra mesecno, sto je ispod proseka mnogih nasih politicara. Danas Bajatovic ima primanja preko 10000 evra, Tabakoviceva preko 4000 evra...i tako redom.

pokahontas

pre 7 godina

Neka se Radulovic drzi gitare, za bolje i nije!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija