• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2016

22:34

DODIK OBJASNIO BAKIRU: Nema toga u Srpskoj, koji bi podržao obnavljanje tužbe protiv Srbije!

Politika

DODIK OBJASNIO BAKIRU: Nema toga u Srpskoj, koji bi podržao obnavljanje tužbe protiv Srbije!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ne dolazi u obzir pokretanje revizije postupka po tužbi BiH protiv Srbije, kako to najavljuje predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, i naveo da takav Bakir Izetbegović ne može da bude faktor stabilnosti i mira

Dodik je Izetbegoviću poručio da bi pre toga trebalo obnoviti tužbu protiv onih koju su, kako je rekao, pucali na svoj narod na Markalama. 

Izetbegović nije BiH i ne može u ime BiH bilo šta da pokrene ili uradi, naveo je Dodik povodom izjave bošnjačkog čana tročlanog Pedsedništva BiH da se analizira presuda Haškog tribunal Karadžiću i da će, ako se utvrdi da ima novih elemenata, BiH zatražiti reviziiju postupka protiv Srbije za genocid.

- Nema toga koji bi se u ime Republike Srpske i Srba priključio njegovom zahtevu da se obnovi tužba protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu- rekao je Dodik.

Navodeći da bi obnavljanje bilo kakve tužbe u ime BiH značilo saglasnost i Republike Srpske, odnosno srpskog člana Predsedništva BiH, Dodik je istakao da je u potpunosti uveren da te saglasnosti neće biti od Mladena Ivanića ili bilo koga.

Predsednik Srpske je ocenio da je očigledno da je pravovremeno reagovanje i stav Vlade Srpske u vezi sa presudom Haškog tribunala prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću dovoljno iritirala Izetbegovića, koji mora da zna da tu svoju ljutnju može samo da zadrži za sebe i da ne može da govori u ime BiH.

- Ovo je pokušaj i dokaz da oni žele sukob ne samo sa Srbima u Republici Srpskoj, nego sada i sa Srbima u celini. Takav Bakir Izetbegović ne može da bude faktor stabilnosti i mira-, rekao je Dodik. 

Beta

On je naveo da Izetbegović svojim zabludama i snovima pokušava da uzmemiri regionalnu stabilnost, dodajući da se politika koju vodi premijer Srbije Aleksandar Vučić pokazuje kao politika stabilnosti i mira u regionu.

- Izetbegović je loša pojava za Srbe u celini. On ne donosi ništa dobro na planu pomirenja. On govori u ime onog radikalnog dela muslimana koji su u BiH stalno za neke sukobe- rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je ponovio da nema elemenata za obnavljanje tužbe i da to pokazuje i presuda Karadžića na koju se poziva Izetbegović, preneli su banjalučki mediji.


- Obnova tužbe ne dolazi u obzir. To nije na dnevnom redu. Ako treba šta tužiti i obnoviti, onda treba obnoviti tužbu protiv onih koji su pucali na svoj narod na Markalama i počinili jednu takvu scenu masakra koji je poslužio kasnije da se satanizuju Srbi i da se uvedu sankcije Srbiji- rekao je Dodik. 

On je istakao da o tome najbolje govori izuzeto mišljenje sudije Haškog suda. 

- Mada je bilo mnogo i onih drugih koji su ranije kao vojnici u ime međunarodnih snaga isticali sumnje o tom samom događaju- rekao je Dodik. 
 

PROČITAJTE JOŠ:

DODIK POVODOM DANA SRPSKE: Želimo da se što više povežemo sa Srbijom!

VUČIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Srbija u Sarajevu nema partnera za mir!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petrovic

pre 8 godina

Bakorov tata je imao svoj rat - potpisao je Kutiljerov plan, pa na nagovor Amerikanaca povukao potpis i zakrvavio BiH - te bi sad i mali Bakir da se igra rata, da uz pomoc Erdogana izazove novi rat, da se i on proslavi kao tata Alija, pisac cuvene "Islamske deklaracije".

sudija

pre 8 godina

I ne samo Merkalama nego i tuzlanskoj kapiji gdje su postavili exploziv i ubili toliko djece i ljudi.\n

sudija

pre 8 godina

Reviziju Merkala ,Tuzlanske kapije i Srebrenice.\nA pored toga pokrenuti postupak za utvrdjivanje genocida nad Srbima u Bosni i Hercegovini od 1912 preko 1941 do 1992.\nTaj covjek nikako da shvati da on nije Bosna i Hercegovina i da on nista ne odlucuje.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija