• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

29.03.2016

13:41

ĐURIĆ: Nastavićemo da podržavamo Gorance na KiM!

Politika

ĐURIĆ: Nastavićemo da podržavamo Gorance na KiM!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da podržava Gorance na Kosovu i Metohiji i da će podrška biti sve veća u budućnosti

Iz Gore šaljemo veoma važnu poruku, a to je da će Srbija nastaviti da podržava narod ovde u opstanku, izjavio je Ðurić u selu Vranište u opštini Gora gde je razgovarao sa predstavnicima privremenog opštinskog organa i meštanima. 

- Mi smo sa Gorom i uz Goru, ponosni smo na našu braću Gorance, presrećan sam što sam u ovom možda najlepšem kraj Kosova i Metohije - rekao je Ðurić i poručio Gorancima da ujedinjeni mogu da prevaziđu sve nedaće. 

Ðurić je kazao da je Gora veoma važna, da je simbol zajedništva, podsetio da su Goranci kroz istoriju zajedno i živeli i stradali sa Srbima i da će se zajedno prebroditi teško vreme. 

- Zajedno ćemo da se borimo da celoj Srbiji bude bolje zbog toga sam veoma zahvalan Gorancima i cela Srbija je ponosna na Goru i Gorance, na način na koji se u teškim i surovim uslovima bore za opstanak - rekao je Ðurić. 

ĐURIĆ: Zavetujem se, dok god postojim i dok god postoji SNS, boriću se za bolju Srbiju!

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da je dužnost da se nastavi sa pružanjem pomoći Gorancima, da će Srbija nastaviti da bude sa svojim narodom u Gori da se bore da teško vreme prebrode i dočekaju bolje dane. 

- Vlada Srbije i Aleksandar Vučić, veoma poštuju i drže do Gore i do Goranaca i to će se ogledati i u politici buduće Vlade. Naše podrške u budućnosti će biti samo više, nikada manje. Gora pobediti mora - poručio je Ðurić. 

Nakon Vraništa Ðurić je u pratnji ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića obišao i srednju školu u selu Mlike koju pohađa nešto više od 160 učenika po sistemu Republike Srbije i obećao pomoć u obnovi škole koja je izgrađena tridesetih godina prošlog veka. 

- Sada je došlo vreme da se nešto obnovi i renovira i program obnove škola i zdravstvenih ustaova koje finansira Vlada Srbije biće sproveden i ovde, u saradnji sa našim ljudima, prijateljima Gorancima - rekao je Ðurić. 

Istakao je da je veoma važno da deca na Gori uče dobro i vredno što i jeste slučaj i što pokazuju rezultati koje goranska deca postižu na fakultetima. 

Ðurić je obišao i selo Brod na Gori gde je razgovarao sa meštanima.

Na Gori danas živi oko 10.000 Goranaca u dvadesetak sela a poznati su kao vrhunski poslastičari, burgdžije i građevinari. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija