• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kossev

30.03.2016

10:05

ŠTO JE ŠIPTARU MILO, TO MU SE I SNILO! Gradonačelnik Prištine hoće da se ujedine Kosovo i Albanija!

Politika

ŠTO JE ŠIPTARU MILO, TO MU SE I SNILO! Gradonačelnik Prištine hoće da se ujedine Kosovo i Albanija!

Podeli vest

Funkcioner pokreta Samoopredeljenje i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti rekao je za portal Kossev da je za region najbolje ujedinjenje Kosova i Albanije

- Srbija i Kosovo su dve abnormalne države. Srbija prema svom Ustavu ima Kosovo, a realno ne kontroliše tu teritoriju. Kosovo je nezavisno, ali realno nema stoprocentan suverenitet. Zato postoji Samoopredeljenje kao pokret koji se bori da Kosovo dobije taj potpuni suverenitet. U tom smislu mislim da je prvi i najvažniji korak da neko iz srpske vlade kaže da su pogrešili ’90-tih na Kosovu, upotrebili vojsku, paramilitarne formacije i to nije trebalo da se desi - rekao je Ahmeti. 

On je istakao da Samoopredeljenje ni u kom slučaju ne podržava ujedinjenje albanskih zemalja i da nije tačno kada se čuju komentari da su oni za ujedinjenje svih albanskih naroda. 

ALBANCI SE ZAVADILI ZBOG ZSO! Samoopredeljenje: Tači, izdajnik!


Ipak, pošto je sâm pomenuo da je ideja da Kosovo bude razvijena država, sa demokratskim odlukama koje će jednog dana da kaže “dobro, je li možemo sada na referendum“, postavljeno mu je pitanje na šta bi se odnosio taj referendum. 

- Ne znamo, sada još nismo napisali - odgovorio je Ahmeti, ali i dodao da bi najbolje za region bilo ujedinjenje Kosova i Albanije. 

ANARHIJA U PRIŠTINI: Samoopredeljenje traži zabranu Liste "Srpska"!​

- Zato što bi na Balkanu trebalo da postoji balans da bi postojao mir. Nijedna država u ovom našem svetu ne može da bude toliko jaka da je se svi plaše. Kosovo ima taj strah od Srbije. I to može da se prevede i na lokalne Srbe - istakao je Ahmeti. 

Na pitanje šta je kao gradonačelnik Prištine uradio da se u taj grad vrati izbeglo srpsko stanovništvo rekao je da je Srbima možda bolje u Srbiji i da se zbog toga ne vraćaju. 

ŠIPTARSKA BANDA: Samoopredeljenje najavljuje da će i dalje prevrtati srpske kamione!​

- Sada srpski studenti koji nisu sa Kosova žive u Prištini. Imamo mlado stanovništvo. Priština je otvoren grad. Naš program je i o pravima zajednica - da se uči jezik, Srbi da nauče albanski i da Albanci nauče srpski - rekao je Ahmeti za portal Kossev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KiM

pre 8 godina

Само ти сањај уљезу! Док је Србије и Русије то се никада неће догодити.

gabin

pre 8 godina

Na kojoj livadi pases travu kad si tako pametan.Vi ste pleme iz kamenog doba.Vama je u genima da stalno trazite nepijatelje i da divljate a kad ih nema onda izmedju sebe vadite oci.Toliko ste prosti da imate samo jedan mozak onaj mali jel veliki jos nije ni poceo da vam se formira.

Lala iz Banata

pre 8 godina

to je od samog početka proglašenaja nezavisnog Kosova bio plan NATO

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija