• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.03.2016

09:25

ŠEŠELJ ZA INFORMER.RS 30 MINUTA UOČI HAŠKE PRESUDE: Kakva presuda, spavao sam kao beba, svež sam kao rosa!

Politika

ŠEŠELJ ZA INFORMER.RS 30 MINUTA UOČI HAŠKE PRESUDE: Kakva presuda, spavao sam kao beba, svež sam kao rosa!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pola sata uoči izricanja prvostepene presude Haškog tribunala, kaže za Informer.rs da je sinoć spavao kao beba i da je svež kao rosa

- Znate da mene ne zanima njihova presuda... Evo spremam se za tekuće poslove. Nemam vremena da pratim prenos iz Haga. Javiće mediji šta su tamo odlučili, pa ću na konferenciji za novinare u 12 sati reći šta mislim tome - rekao je Šešelj.

Na pitanje kako je sinoć spavao lider radikala nam je kao iz topa odgovorio:

- Spavao sam kao beba, jer mi je savest potpuno mirna. Svež sam kao rosa, što će se videti danas na konferenciji!

Haški tribunal će danas u 10 sati, četiri godine od završetka suđenja, izreći prvostepenu presudu lideru SRS Vojislavu Šešelju povodom optužbi da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba.

Tužilaštvo je u svojoj završnoj reči ranije predložilo sudu da Šešelja osudi na kaznu zatvora od 28 godina, dok je Šešelj tražio oslobađajuću presudu.

Lider radikala je u pritvoru Haškog tribunala proveo gotovo 12 godina, od februara 2003, kada se predao i dobrovoljno i otišao u Hag, do novembra 2014. kada je pušten da se brani sa slobode zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Šešelj neće prisustvovati izricanju presude.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 8 godina

Nekorektan je prema predsedavajućem sudiji Antonetiju, kome samo može da zahvali za puštanje na slobodu, dok on to nikada nije učinio ponavljajući samo priču kako su ga izbacili dok je istina potpuno drugačija kao i to da se sudija Antoneti oglušio o sve zahteve tužilaštva da vrati Šešelja u zatvor. Pre Šešeljevog puštanja na slobodu sudija Antoneti je u jednom interijuu u Francuskoj samo u jednoj recenici rekao da očekivamna odluka trećeg sudije ne može promeniti ništa što će reci da je presudna njegova i sudije Latenci, takodje Francuskinje.

asid

pre 8 godina

Znao sam da će da ga oslobode ako konačno shvate da je hrvat, vidim shvatili su. Osim toga, na njega još računaju da će saradjivati u rušenju Srbije, ovim su mu podigli rejting na aprilskim izborima jer u Srbiji još ima onih koji su neobavešteni o njegovim namerama. Obzirom da oni koji imaju za cilj da ruše Srbiju, ima ih podosta, više ne mogu da računaju na pripadnike DS-ovaca u dvadesetak verzija jer oni sami sebi svakodnevno snižavaju svoj rejting pokušavajuću da aktuelnoj vlasti zadaju odlučujući gol ali umesto toga redovno postižu isključivo autogolove!

Nebojša iz Beograda

pre 8 godina

Ovo je zasluga jednog čoveka koji jedini ide svuda i kome ljudi veruju,bravo Vučiću ti si naša snaga i naš ponos,šta bi mi bez tebe.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija