• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2016

17:41

MILANOVIĆ I KOLINDA: Šešelj je politički kriminalac!

Politika

MILANOVIĆ I KOLINDA: Šešelj je politički kriminalac!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović smatra da je Vojislav Šešelj jedan od najvećih zločinaca na ovim prostorima i da je oslobađajuća presuda Haškog tribunala sramotan potez međunarodnog krivičnog prava...

- Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima doista je ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravo sramotna - kazala je Grabar-Kitarović u izjavi za novinare u Sofiji, prenela je Hina.

Hrvatska predsednica kaže da, ako se uzme u obzir da je Haški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet meseci zatvora samo radi iskazivanja nepoštovanja prema tom sudu i radi pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio optužbi zbog huškanja i podsticanja na eksterminaciju, uništavanje celih naroda i na genocid, to zaista ne može biti ništa drugo nego poraz međunarodnog kaznenog prava.

Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće! 

Kolinda Grabar Kitarović

predsednica Hrvatske


- Danas molimo za sve njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i do Kosova - navela je Grabar Kitarović.

Isto tako, smatra, činjenica je da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to joj niko neće uzeti. 

- Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela je svoj prvi i najveći poraz. I to je nepovratno. Treba razmišljati o tome - navela je hrvatska predsednica poručivši da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastaviće da radi sve što je, kako je rekla, u našoj moći da bi pravda bila zadovoljena. 

- Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće! - navele ja Grabar-Kitarović. 

Bvši premijer i lider najuticajnijeg hrvatskog opozicionog SDP-a Zoran Milanović nezadovoljan je oslobađajućom presudom Haškog tribunala Vojislavu Šešelju, jer smatra da je on "politički kriminalac" i "krvnik i hrvatskog i srpskog naroda".

- Nezadovoljan sam, smešno je, Šešelj je bio krvnik i hrvatskog, ali i srpskog naroda. Sada konačno Hrvati i Srbi mogu normalno živeti i raditi, te planirati u Hrvatskoj, a kakva je situacija u Srbiji, još ćemo videti - rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Prema rečima Milanovića, neko je očito odradio loš posao.

- Svima je jasno da je kriv, ali ovo je prvostepena presuda. Verujem u pravdu - kaže Milanović.

NEĆE MOĆI KOD KOLINDICE! Orešković zabranio Šešelju ulazak u Hrvatsku!

(VIDEO) ŠEŠELJ: Očekujem da me Kolindica pozove u zvaničnu posetu - imam neka obećanja da ispunim!

KOGA JE SVE HAG OSLOBODIO, A KOGA JE OSUDIO: Osim Šešelja oslobođeni i Perišić i Milutinović!

HAŠKO TUŽILAŠTVO: Razmotrićemo presudu Šešelju i videti da li ima osnova za žalbu!

(VIDEO/UŽIVO) HAG OSLOBODIO ŠEŠELJA! Lider radikala je slobodan čovek!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Draza

pre 8 godina

Znamo da vam je tesko,niste navikli da Srbima daju oslobadjajuce presude...imate pravo da se ljutite!

Gaša

pre 8 godina

Kolindice, čovek je kriv onoliko koliko može da mu se dokaže. A Hag je utrošio 13 godina da mu smeste zatvor , pa im nije uspelo, a ni vama. Kod nas u Srbiju se kaže, u laži su kratke noge. I ako se nešto zgrešio onda je to verbalno. A vi grešite na delima. Kolindice slobodno ga primi... na jedan razgovor. unapred zahvaljujem. Kolindice brate, ćale si, keve mi.

tintin

pre 8 godina

Da nije bilo Seselja i ostalih Velikosrba ne bi bilo ni oslobodene i samostalne Hrvatske. Iako si napravio mnogo zla takoder smo ti zahvalni na neovisnoj i cjelovitoj i pobjednickoj Hrvatskoj.

ljubisa

pre 8 godina

Da si pametan koliko si idiot skonto bi da će sve balkanske zemlje uskoro biti pod uticajem Rusije,jer zapadni svijet i naci struktura se raspada...samo slijep i retard to ne vide.."kužiš"??...a onda vidjet ćemo kako će da opstane ta samostalnost(ako je ima uopšte)..

pjerdelagar

pre 8 godina

Što bi rekao veliki Jovan Dučić: SINU TISUCLJETNE KULTURE Ti ne znade mreti kraj slomljenog maca,Na poljima rodnim, braneci ih casnoKitio si cvecem svakog osvajaca,Pevajuc’ mu himne, bestidno I glasno. Slobodu si vecno, zakržljala raso,Cek’o da donesu tudji bajoneti,Po gorama svojim tudja stada pas’o,Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. . Pokaži mi redom Viteze tvog roda,Sto balcakom s ruku slomiše ti lance,Gde je Karadjordje tvojega naroda,Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tudjinskom si kamom puzio po blatu,S krvološtvom zvera, pogane hijene,Da bi mucki udar s ledja dao Bratu,I ubio porod u utrobi žene Još bezbrojna groblja zatravio nisi,A krvavu kamu u nedrima skrivaš,Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš.Branio si zemlju od nejaci naše,Iz kolevke pio krv nevine dece,Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu I Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame,Oštrije I ljuce opet da ti skuje,Ciju li ceš pušku obesit’ o rame,Ko najbolje ume da ti komanduje. Jovan Ducic

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Круна лицемерја је када носиоци тзв. власти "независне" "државе" "крватске" (читај усташког стожера) моле за " žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i do Kosova". Још један доказ да (су)осећати се крватом није стање лошег одржавања личне хигијене него психијатријска дијагноза.

kutuzov

pre 8 godina

A sta je sa Gotovinom i Markacem?Koliko su njihove ruke krvave?\n

nislija

pre 8 godina

Da je neko drugi rekao,bilo bi ok.ali ove reci dolaze iz jednu fasisticku zemlju koja je okupirala tudju teritoriju,i koja je napravala jos jedan najveci zlocin posle Jasenovca,to je cudno da EU cuti,i sva desavanja u toj F drzavi,kroz prsti gleda.

Dera

pre 8 godina

Haski sud je potvrdio nevinost , pa ako imate kakav prigovor njima se obratite, a ovako budalesati po medijma je dokaz ocaja , ali ne trosite se previse , tek ce te imati za cim da placete, duse 30 000 pobijene dece u Jasenovcu se ne zaboravlja, to je nesto sto vas prati i neda spokoja , kao ni progon na stotine hijada ljudi sa njihovih kucnih pragova ! Vasa krvolocna narav je samo vama ponos , NORMALNIM LJUDIMA NE ! ! !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija