• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

31.03.2016

20:51

ŠEŠELJ O HAŠKOM TUŽILAŠTVU: Nemaju argumenata za žalbu na oslobađajuću presudu!

Politika

ŠEŠELJ O HAŠKOM TUŽILAŠTVU: Nemaju argumenata za žalbu na oslobađajuću presudu!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je da žalba predstavnika Haškog tribunala na njegovu oslobađajuću presudu teško da može dovesti do nekog rezultata

- Valjda će se žaliti ali nemaju nikave argumente, prema tome teško da nešto mogu postići", rekao je za televiziju N1 Šešelj, koga je ranije danas Haški tribunal oslobodio optužbi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. 
 
On je naveo i da ga niko od bivših kolega iz SRS a koji su danas u Srpskoj naprednoj stranci nije zvao tokom dana a najavio je i da će podneti žalbu protiv Hrvatske zbog zabrane ulaska u tu zemlju.

- Žaliću se njihovoj višoj instanci, da li je to Upravni sudu ili kako se već zove ta instanca saznaću uskoro...planirao sam da odem u Zagreb i da prošetam Trgom bana Jelačića, da odem u gradsku kafanu, razgledam knjižare - rekao je Šešelj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske ranije danas je zabranilo Šešelju ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka, a premijer Tihomir Orešković je izjavio da će lider radikala biti uhapšen ako dodje u Hrvatsku.

Portparolka policije Helena Biočić izjavila je agenciji Beta da je ta odluka u skladu sa Zakonom o strancima koji predvidja mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka Hrvatske, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.

Haški tribunal oslobodio je Šešelja optužbi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.
 
Šešelj je oslobodjen krivice za zločine protiv čovečnosti - progon nesrba na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi; deportaciju i prisilno premeštanje kao i za kršenje zakona i običaja rata.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) HAG OSLOBODIO ŠEŠELJA! Lider radikala je slobodan čovek!

HRVATI U ŠOKU: Šešelj je slobodan, baš mu ništa nisu dokazali!

(VIDEO) ŠEŠELJ: Očekujem da me Kolindica pozove u zvaničnu posetu - imam neka obećanja da ispunim!

REAKCIJE NA PRESUDU SEŠELJU: Evo šta političari i analitičari kažu o odluci Haškog tribunala


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vera

pre 8 godina

Magarca teraš napred i upadne u rupu ,zašto gazda da bude kriv?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija