• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.04.2016

21:50

BEZOBRAZNO BAHATO! Šutanovac na Vračaru na divlje ozidao stan vredan 1.000.000 evra!

Politika

BEZOBRAZNO BAHATO! Šutanovac na Vračaru na divlje ozidao stan vredan 1.000.000 evra!

Podeli vest

Dragan Šutanovac iznad stana od 190 kvadrata na placu pored Hrama Svetog Sav, bez ijednog papira ozidao i "galeriju" od 139 kvadrata! Tako je, kršeći zakon, došao do nekretnine od milion evra! Državu samo na ime neplaćenih dažbina oštetio za najmanje 58.000 evra

Dragan Šutanovac, kandidat DS za poslanika i bivši ministar odbrane, iznad stana od 190 kvadrata u Skerlićevoj ulici, na ekskluzivnom placu pored Hrama Svetog Save, na divlje je, bez ijednog papira, ozidao i "galeriju" od još 139 kvadrata!

Tako je, direktno kršeći zakon, došao do nekretnine koja, prema procenama stručnjaka, vredi oko milion evra!

RUŽIĆ I ŠUTANOVAC SLOŽNI KAO JEDAN: Vlada DS i SPS je unapredila Srbiju, a ne Nikolić i Šešelj!

Centar za istraživanje korupcije (CIK) objavio je na svom sajtu dokumenta i zvanične podatke koji direktno dokazuju da je Šutanovac nelegalno nadzidao čitav sprat, čime je površina njegovog dupleksa narasla na fantastičnih 329 kvadrata.

Izbegli rušenje

Osim što je prekršio zakon, Šutanovac je divljom gradnjom zakinuo državu za najmanje 58.000 evra, i to samo za neplaćene dažbine! Da skandal bude veći, Šutanovac, posle stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata, više nema obavezu da plati pun iznos dažbina, već mora da izmiri samo taksu za legalizaciju dogradnje koja za njegov stan iznosi samo 46.000 dinara! Tako će u državni budžet uplatiti čak 150 puta manji iznos!

Krivična prijava za utaju imovine

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je 8. avgusta 2012. godine krivičnu prijavu protiv Dragana Šutanovca zbog prikrivanja imovine. Sudski postupak je i dalje u toku, a Šutanovcu preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.
Ako bude osuđen, Šutanovac neće smeti da se bavi politikom naredne dve godine od pravosnažnosti presude.

Bivši ministar je, podsetimo, zgradu u Skerlićevoj ulici, zajedno sa suprugom Marijom i suinvestitorima, sagradio 2013, i to na "pašnjaku prve klase", koji su kupili za 1,5 miliona evra. Dokumentacija do koje je došao CIK ukazuje da je investitor Dragan Petrić 28. januara 2014. Sekretarijatu za legalizaciju podneo zahtev za legalizaciju zgrade od 3.530,82 kvadrata. Nadležni su tom prilikom utvrdili da je to za 237,94 kvadrata više nego što je bilo predviđeno građevinskom dozvolom.

EKSKLUZIVNO! ŽUTE JUNAČINE NA ŽENU UDARILE! Aktivisti DS napali Snežanu Jokić koja je svedočila da je ŠULE PRVI UDARIO!

Na osnovu Tehničkog izveštaja vidi se da se sporna površina odnosi na 97 kvadrata viška u galeriji lokala u prizemlju zgrade, zatim na 68 kvadrata više na povučenom spratu i još 71 kvadrat na galeriji stana broj 9. Taj stan, kako je potvrđeno u JKP "Infostan tehnologije", vodi se na Šutanovčevu ženu Mariju. Dakle, višak od 139 kvadrata na povučenom spratu odnosi se na Šutanovčev stan, piše CIK.

Sasvim je, inače, zanimljivo i to da je Sekretarijat za inspekcijske poslove 8. jula 2013. naložio rušenje viška kvadrata, ali do toga nikad nije došlo (!?!).

To su investitori iskoristili, pa su 28. januara 2014. podneli zahtev za legalizaciju, koji do danas nije pravosnažno okončan. Zgrada je u međuvremenu useljena, a investitori su izbegli naloženu obavezu rušenja, prenosi CIK.

Isplati se na mufte
Oni koji su na mufte dograđivali stanove profitirali su u odnosu na ljude koji rade po zakonu. Nedopustivo je da se političari time bave
Goran Rodić, stručnjak za građevinu

Dragan Šutanovac juče se nije oglašavao. Na drugoj strani, stručnjak za građevinu Goran Rodić kaže da je Šutanovac samo jedan od mnogih koji su na divlje nadogradili stanove.

(VIDEO) SNEŽANA JOKIĆ (58), OČEVIDAC INCIDENTA, TVRDI ZA INFORMER: Šutanovac je prvi udario!

- Država im je čak omogućila da sve to što su gradili bez dozvole posle legalizuju. Tek novembra 2015. doneta je uredba da se nelegalni kvadrati ruše. Ispada da su oni koji su na mufte dograđivali stanove debelo profitirali u odnosu na obične ljude koji su radili po zakonu. Nedopustivo je da se političari time bave - podvlači Rodić.

Lično bogaćenje

Dušan Slijepčević, član Saveta za borbu protiv korupcije, ocenjuje da je ovo jasan dokaz da moćni pojedinci zloupotrebljavaju neefikasnost države.

NOVA TVITER PREPISKA DRAGANA ŠUTANOVCA: Nemam šta da pričam s lažovom Pajtićem - TRAŽIM NOVI POSAO!

- Ako je ovo tačno, onda je reč o tome da poznate ličnosti koriste svoje veze za lično bogaćenje, a na direktnu štetu države. Nije ovde samo reč o Šutanovcu, već o silnim kvadratima koji su izgrađeni nelegalno - zaključuje Slijepčević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vitez

pre 7 godina

Šta se dobro moglo očekivati od Žutog Huligana!

Pavle

pre 7 godina

I OK, sve sto vi nama lepo napisali, dokumentovali, ali jos od 2013 se prica o "pasnjaku" u sred Beograda i nikom nista. Znaci: Ako si politicar u Srbiji za tebe zakon ne vazi! Iz bilo koje stranke. Primera mnogo, Ceda Jovanovic, Toma Nikolic, Knezevic, Dacic...necu dalje, nema dosta mesta, hehehe...

ZIVKA

pre 7 godina

NEKA GA DEVINU ZENINOM POLUBRATU DA IME GDE DA ODSEDNE DA NESMETA BRENI KAD DODJE IZ AMERIKE

nikola

pre 7 godina

Čovek se borio rasprodo sve štomuje palo pod ruku naravno tuđe sa nečijim blagoslovom i sadamu stavljate na dušu jedan stan i neki pašnjak.

KORISNIK

pre 7 godina

Srusice oni malo sutra, zar ne vidite da je to "Udruzena zlocinacka grupa", niko nikog ne dira samo laprdaju, pa zasto ga ne uhapse, samo jasu po onom Miskovicu.

MM

pre 7 godina

Sram ga bilo dalije ga sazidao od svojih para i od svoje plate.Utvrditi poreklo imovine,konfiskovati i dati na korišćenje u humanitarne svrhe neka u njemu živi beda i sirotinja.

Gile

pre 7 godina

Nadam se da će i nadziđivanje na Konjarniku (sve iznad ul. Vojislava Ilića), izvedeno pod vlašću Demokratske stranke, doći na red. Zgrade su nadziđivane kada su već mnogo ranije, svi stanovi bili u vlasništvu stanara, a opština Zvezdara je nadziđivala po starom zakonu, koji je podrazumevao državno vlasništvo stanova. I danas, to stanari nadzidanih zgrada na Konjarniku ne mogu da prebole.

Boki

pre 7 godina

E sad kad su ovu temu i vrapci na grani naučili napamet, treba se sada pozabaviti parama koje je dobio od Miškovića.Cirka 1,5 miliona evra. Gvoždje se kuje dok je vruće.

Sveta SNS

pre 7 godina

Ви пишете тако као да су на власти неки други а не наши. Ако је све истина што ви пишете онда наша држава не функционише. Зашто државни органи не предузму законске радње по овом питању. Ја ако не платим РТВ претплату одмах ме вија извршитељ. Очигледно је да наша власт неким људима због неког интереса гледа кроз прсте. Зашто? Ви нам одговорите, јер сте добро информисани лист у нашој земљи?

Nikola

pre 7 godina

Podrzavam iznosenje ovakvih stvari, pod uslovom da su proverene...ali me zanima npr kada cete poceti da pisete o nekretninama u vlasnistvu vidjenijih naprednjaka.. Evo, direktor Koridora Srbije gospodin Djurovic ima zgradu 30m od ove...na uglu Skerliceve i Branicevske..pa nisam video da ste ga makar jednom pomenuli..!?

Velika je SRBIJA

pre 7 godina

Дивљак једино и зна на ДИВЉЕ... Само где је ту држава, да дивљака трајно склоне, и то врати у првобитно стање...

Moscow

pre 7 godina

Dobro sve mi je jasno. Otkrili ste ga i oce li on da odgovara za to. Ili ce kao i uvek da prodje bez kazne, pa naravno onda svako ko dodje na vlast moze da radi sta mu se hoce i nema nikakve odgovornosti i obaveze. Drzavi Srbiji bi bilo bolje da ponivo zarati i da se medjusobno pobijemo posto smo totalni kreteni. ratovi , embargo d abi sklonili Miloseviceve lopove a ono dosli lesinari.

Nenad

pre 7 godina

uhapsice ga kao i Dinkica ,Djelica i svu ostalu bagru sto je pokrala.Ljudi pa to vise nije bagra oni su postali kleptomani na veliko, gde god vide nesto interesantno leva ruka desno plac ,desna ruka levo hala e kad se sva takva bagra isece u koren i rupa zalije preradjenim uljem,e tada Aleksandar moze da uradi nesto ovako tesko jer ima mnogo nakocene kleptoman bagre.\n

zora

pre 7 godina

Nikada nije objasnio odakle finansira tu gradnju.Nasledstva i plata koju ima ne pokrivaju skoro nista od radova.Da li ce se neko pozabaviti njime ili ce mu dozvoliti da nas i dalje tretira kao ovce?

Mare

pre 7 godina

Ako je bespravno, srušiti momentalno. Isto kao i vikendice predsednika Srbije i njegovog sina u zaštitnom pojasu reke Save. Odmah. Ako se to ne uradi, onda ste svi saučesnici.

zagor

pre 7 godina

Valjda ce ova vlast da mu oduzme sve pa i taj skromni "pasnjak" u centru BG!!!!!A i da dokaze kajo je sve kupio!Je..o ga Miroslav Ilic!!! Pa probao i njega da ubaci da bude ambasador dok je slepac bio ministar odbrane a Srbija tonula u dubiozu!!!!!

humanitarno

pre 7 godina

Ko šilerovu,nemojte oduzmite mu i poklonite humanitarno DECI BEZ RODITELJA,ILI OBOLELOJ DECI

dragan

pre 7 godina

Ako postoji drzava Srbija, legalnim pravnim putem, rasprava za raspravom i u toku pola godine sa zalbom, presuda i rusenje koje Sutanovac treba da plati. Naprijed drzavo ako imas dostojanstvo ili ga imas samo kad treba siromasnim srusiti kucice da bi bio dobar statisticki podatak.

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija