• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2016

15:57

NIKOLIĆ: Srbija čvrsto posvećena unaprednju položaja Srba!

Politika

NIKOLIĆ: Srbija čvrsto posvećena unaprednju položaja Srba!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima Srba i srpskih organizacija i tom prilikom poručio da je Srbija čvrsto posvećena unapređenju položaju Srba, ali i da je zabrinuto zbog očigledne pojave asimilacije Srba u pojedinim državama

Predsednik Nikolić je ocenio da tome u velikoj meri doprinelo i nesnalaženje ili loša procena pojedinih političara, koji vode Srbe u tim državama.

Kako je saopštila Pres služba predsednika, Nikolić je predstavike Srba primio na njihov zahtev i poželeo im dobrodošlicu, izrazivši zadovoljstvo njihovom inicijativom da se kao metod rada formira Konferencija srpskih organizacija.

- Srbija je čvrsto posvećena unapređenju položaja Srba u regionu - podvukao je predsednik Nikolić i dodao da država stoji na stabilnom kursu mira i saradnje među državama.

Predsednik je ocenio da je saradnja Srbije sa zemljama regiona svakim danom sve bolja.

- Kada reagujem na određene političke istupe, trudim se da budem umeren, baš zato što vodim računa o vama. Lako je junačiti se iz Beograda - naglasio je predsednik Nikolić.

On je dodao da nažalost, pojedine države, pre svih Hrvatska i deo Bosne i Hercegovine još uvek hrabrost iskazuju napadom na Srbe.

Istakavši važnost zajedničkog delovanja Srba na unapređenju položaja i statusa u domicilnim državama, predsednik Nikolić je rekao da će u tome imati snažnu podršku države.

- Srbija je danas stub stabilnosti celog regiona, odnosi sa Mađarskom i Slovenijom su na istorijskom maksimumu, intenzivno se radi na čvršćim vezama sa Makedonijom, Crnom Gorom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Rumunijom - podvukao je predsednik Srbije.

Međutim, isto tako je važno da Srbi pokazuju inicijativu, slogu i želju da sarađuju sa maticom, dodao je:

- Prvi put se u političkoj istoriji desilo da jedan mađarski ministar podrži vlast u Srbiji, prijateljski odnosi dve zemlje su vidljivi na svakom koraku i to osećaju dve manjine - naglasio je predsednik Srbije.

On je na sastanku izrazio zabrinutost zbog očigledne pojave asimilacije Srba u pojedinim državama, rekavši da je tome u velikoj meri doprinelo i nesnalaženje ili loša procena pojedinih političara, koji vode Srbe u tim državama.

Predstavnici Srba su zahvalili predsedniku na vremenu i pažnji koju im je posvetio i izneli brojne probleme sa kojima se suočavaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija