• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2016

17:38

SAVEZ PENZIONERA: Jedino se Vučić i PUPS zalažu za penzije!

Politika

SAVEZ PENZIONERA: Jedino se Vučić i PUPS zalažu za penzije!

Podeli vest

Savez penzionera Srbije ogradio se od Udruženja sindikata penzionera Srbije, koje je pozvalo penzionere da na predstojećim izborima ne glasaju za listu na kojoj je PUPS, i ocenio da su stranke koje su do sad bile na vlasti, SPS, DSS i DS, dovele penzionere na rub egzistencije

- Moramo jasno istaći da se jedino predsednik Vlade Aleksandar Vučić, PUPS i Savez penzionera Srbije iskreno zalažu da se pitanje penzija rešava dugoročnom stabilnošću na sigurnim osnovama i garancijama države za izgradnju i funkcionisanje jednog novog penzijsko-socijalnog sistema koji će se temeljiti na principima socijalne pravde - navedeno je u saopštenju.

Savez penzionera Srbije zatražio je od lidera SPS Ivice Dačića da se izjasni da li je prihvatao i da li sada prihvata mere koje preduzima predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. 

Ta organizacija je istakla da je predsednik nereprezentativnog USPS Milorad Vujasinović izneo neistine i pokušao da obmane penzionere time što je rekao da se ne glasa za Aleksandra Vučića i PUPS. 

- Podsećamo zaboravnog predsednika Vujasinovića nereprezentativnog udruženja da je u Vladi Srbije sedeo i sada sedi lider SPS-a Ivica Dačić kao vicepremijer, koji je učestvovao u definisanju tog zakona - navodi Savez penzionera.

Tj savez navodi da PUPS nije učestovao u izvršnoj vlasti, već podržao koncept premijera Srbije Aleksandra Vučića u merama fiskalne stabilizacije. 

- Savez penzionera Srbije ovo smatra kao vid zastrašivanja od strane nereprezentativnog predsednika minornog Udruženja sindikata penzionera Srbije Milorad Vujasinović i preko svog pravnog tima podneće krivične prijave protiv Vujasinovića, kao i svih onih koji učestvuju u obmani i zastrašivanju najstarijih građana Srbije - navodi se u saopštenju.

Izjavu predsednika PUPS Milana Krkobabića da će penzioneri dzabe čekati poštara ako ne pobedi Vučić, savez vidi kao upozorenje da se ne dogodi 1993. godina kada su penzioneri za svoja primanja mogli da kupe samo čaj.

Predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije protestovali su danas u centru Beograda i najavili krivičnu prijavu protiv lidera PUPS-a Milana Krkobabića, jer je, kako navode, svojom izjavom da penzioneri "mogu da zaborave na penzije", ako lista okupljena oko SNS izgubi na izborima, uznemirio javnost. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija