• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

06.04.2016

23:26

KOSAČOV OTVORENO: Rusija je protiv svakog širenja NATO, pogotovu u Srbiji!

Politika

KOSAČOV OTVORENO: Rusija je protiv svakog širenja NATO, pogotovu u Srbiji!

Podeli vest

Mi smo kategorično protiv proširenja NATO-a, to se odnosi i na Srbiju, kaže Konstantin Kosačov, predsednik Spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije Rusije

Kako je naveo u intervjuu za Sputnjik, proširenje NATO-a je stvar koja ojačava razdvajanje Evrope.

- U tom slučaju se nastavlja prenošenje zida dalje na istok, a ne uništavanje tog istog zida.To je loše za opšte interese, kao što je borba protiv terorizma. Srbija zapravo ne treba da bira između NATO-a i nečeg drugog, ona bi u tom slučaju birala između NATO-a i kolektivnog sistema bezbednosti. Mi smo napravili izbor, a to je nedeljivi sistem bezbednosti. Naravno, računamo da će Srbija biti uz nas za jedinstvenu, nedeljivu Evropu. Podvući ću, ne sa Rusijom, već sa svim zemljama koje smatraju da ne treba deliti Evropu na blokove. To je srpski nacionalni interes, a ona je evropska zemlja - kaže Kosačov. 

On je naveo i da Rusiju i Srbiju povezuju istorijski, ali i današnji odnosi. 

- Visoko cenimo činjenicu da Srbija, iako je pod pritiskom Zapada, ne menja tu svoju poziciju. Jako je velika razlika između evrointegracija i činjenice da NATO pokušava da uvuče Srbiju u svoje redove. Mi nemamo nikakav problem sa evrointegracijama Srbije. Druga stvar je, kako kažu, to što se đavo uvek skriva u detaljima! Pitanje je pod kojim će uslovima Srbija pristupiti Evropskoj uniji. Vidimo da je problem u tome što je jedno od prva dva poglavlja koja su otvorena Poglavlje 35, gde se skriva pitanje Kosova. Mi ne možemo da odlučujemo da li su ti uslovi za Srbiju prihvatljivi ili ne. To treba vi da rešite- rekao je Kosačov. 

Prema njegovom rečima, Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu obavlja apsolutno transparentne stvari, humanitarne, kao što je deminiranje terena. 

- Centar danas nema određen status i njegovi radnici su u pravnom vakuumu. Mi ne shvatamo koje konkretne stvari NATO obavlja u Srbiji, ali sporazum s njima je svakako ratifikovan. Ne mogu da isključim da su upravo te stvari koje treba da obavlja NATO neke obaveštajne stvari. Ne shvatam šta bi NATO ovde radio, oni se ne bave deminiranjem. Određivanje statusa Centra je jako bitno zato što on, između ostalog, pomaže ljudima u Srbiji- kaže Kosačov.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) LAZANSKI VERUJE U PUTINA: Srbija se žrtvovala, Rusija neće dozvoliti da se ponovi 1999. godina!

NATO TVRDI, RUSI IMAJU TAJNI PLAN: Putin preko Bugarske i Srbije izlazi na Jadran?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 8 godina

Imate podršku u Srbiji! Imate većinu naroda, ako se on bude pitao! Ja kao Srbin ne bih voleo da sam na "suprotnoj strani" i ne mogu da zamislim Rusiju kao neprijatelja! Živela Rusija!

Nero

pre 8 godina

I ja se slazem sa tobom, zivela nasa bratska RUSIJA

BR

pre 8 godina

Gas nam prodaju po najskupljoj ceni u evropi, NIS kupili za saku dolara za mlako njet u savetu bezbednosti,radnici u NISu rade za sicu preko agencije. A od s-300 samo maketa koju donese Rogozin. Slazem se da nam ne treba NATO, al i Ruje samo gledaju gde da usicare. Jos se nesto protive... Skojim pravom ??? Bratstvo i jedinstvo...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija