• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

06.04.2016

23:26

KOSAČOV OTVORENO: Rusija je protiv svakog širenja NATO, pogotovu u Srbiji!

Politika

KOSAČOV OTVORENO: Rusija je protiv svakog širenja NATO, pogotovu u Srbiji!

Podeli vest

Mi smo kategorično protiv proširenja NATO-a, to se odnosi i na Srbiju, kaže Konstantin Kosačov, predsednik Spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije Rusije

Kako je naveo u intervjuu za Sputnjik, proširenje NATO-a je stvar koja ojačava razdvajanje Evrope.

- U tom slučaju se nastavlja prenošenje zida dalje na istok, a ne uništavanje tog istog zida.To je loše za opšte interese, kao što je borba protiv terorizma. Srbija zapravo ne treba da bira između NATO-a i nečeg drugog, ona bi u tom slučaju birala između NATO-a i kolektivnog sistema bezbednosti. Mi smo napravili izbor, a to je nedeljivi sistem bezbednosti. Naravno, računamo da će Srbija biti uz nas za jedinstvenu, nedeljivu Evropu. Podvući ću, ne sa Rusijom, već sa svim zemljama koje smatraju da ne treba deliti Evropu na blokove. To je srpski nacionalni interes, a ona je evropska zemlja - kaže Kosačov. 

On je naveo i da Rusiju i Srbiju povezuju istorijski, ali i današnji odnosi. 

- Visoko cenimo činjenicu da Srbija, iako je pod pritiskom Zapada, ne menja tu svoju poziciju. Jako je velika razlika između evrointegracija i činjenice da NATO pokušava da uvuče Srbiju u svoje redove. Mi nemamo nikakav problem sa evrointegracijama Srbije. Druga stvar je, kako kažu, to što se đavo uvek skriva u detaljima! Pitanje je pod kojim će uslovima Srbija pristupiti Evropskoj uniji. Vidimo da je problem u tome što je jedno od prva dva poglavlja koja su otvorena Poglavlje 35, gde se skriva pitanje Kosova. Mi ne možemo da odlučujemo da li su ti uslovi za Srbiju prihvatljivi ili ne. To treba vi da rešite- rekao je Kosačov. 

Prema njegovom rečima, Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu obavlja apsolutno transparentne stvari, humanitarne, kao što je deminiranje terena. 

- Centar danas nema određen status i njegovi radnici su u pravnom vakuumu. Mi ne shvatamo koje konkretne stvari NATO obavlja u Srbiji, ali sporazum s njima je svakako ratifikovan. Ne mogu da isključim da su upravo te stvari koje treba da obavlja NATO neke obaveštajne stvari. Ne shvatam šta bi NATO ovde radio, oni se ne bave deminiranjem. Određivanje statusa Centra je jako bitno zato što on, između ostalog, pomaže ljudima u Srbiji- kaže Kosačov.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) LAZANSKI VERUJE U PUTINA: Srbija se žrtvovala, Rusija neće dozvoliti da se ponovi 1999. godina!

NATO TVRDI, RUSI IMAJU TAJNI PLAN: Putin preko Bugarske i Srbije izlazi na Jadran?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Imate podršku u Srbiji! Imate većinu naroda, ako se on bude pitao! Ja kao Srbin ne bih voleo da sam na "suprotnoj strani" i ne mogu da zamislim Rusiju kao neprijatelja! Živela Rusija!

Nero

pre 7 godina

I ja se slazem sa tobom, zivela nasa bratska RUSIJA

BR

pre 7 godina

Gas nam prodaju po najskupljoj ceni u evropi, NIS kupili za saku dolara za mlako njet u savetu bezbednosti,radnici u NISu rade za sicu preko agencije. A od s-300 samo maketa koju donese Rogozin. Slazem se da nam ne treba NATO, al i Ruje samo gledaju gde da usicare. Jos se nesto protive... Skojim pravom ??? Bratstvo i jedinstvo...

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija