• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.04.2016

21:09

EKSKLUZIVNO! Radovan Karadžić: Tadić je uzeo 5.000.000$ za moju glavu!

Politika

EKSKLUZIVNO! Radovan Karadžić: Tadić je uzeo 5.000.000$ za moju glavu!

Podeli vest

Boris Tadić, Snežana Malović, Miodrag Miki Rakić i Vladimir Vukčević držali su Radovana Karadžića tri dana tajno u pritvoru kako bi naplatili milionsku nagradu koju su SAD raspisale za njegovo hapšenje!

I Karla potvrdila: Za hapšenje
su mi javili u subotu, 19. jula...

U priči oko hapšenja Radovana Karadžića vrlo je simptomatično i to da je bivša haška tužiteljka Karla del Ponte indirektno potvrdila da je on priveden u petak 18. jula, a ne u ponedeljak 21. jula, kako glasi zvanična verzija.
Naime, na pitanje da li se seća dana kad joj je saopšteno da je bivši predsednik RS uhapšen, ona je doslovce odgovorila:
- Kako da ne. Bila je subota (19. jul, prim. aut.), i to je bio jedini dan kad sam najiskrenije žalila što nisam više u Hagu. A opet, imala sam osećaj velikog zadovoljstva, zbog pravde i zbog žrtava...

Radovan Karadžić, bivši predsednik RS koji je 24. marta u Hagu osuđen na 40 godina robije, tvrdi da je Boris Tadić sa najbližim saradnicima za njegovu glavu od Amerikanaca naplatio čak pet miliona dolara!

Karadžić je ubeđen da je Tadić, sadašnji lider SDS i bivši predsednik Srbije, zajedno sa svojim šefom kabineta pokojnim Miodragom Mikijem Rakićem, bivšom ministarkom pravde Snežanom Malović i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem skovao zaveru kako bi naplatio pet miliona dolara!

Reč je o uceni koju je raspisala američka vladina organizacija "Rivord for džastis" ("Nagrada za pravdu").  Amerikanci ovaj novac isplaćuju direktno osobi koja donese informaciju i omogući hapšenje begunca, a prema pravilima, "dobitnik" može sam da odluči kada će, u kojoj zemlji i u kojoj valuti preuzeti nagradu.

mediacentar.rs

Posle Karadžićevog hapšenja, zvanično nikada nije saopšteno da li su i kome milioni isplaćeni, dok je odgovor na ova pitanja već godinama nemoguće dobiti i od nadležnih državnih organa u Srbiji.

Šta je Karadžić ispričao na saslušanjima

* Na dan hapšenja, u petak 18. jula 2008, bio sam u stanu u Ulici Jurija Gagarina 267
* U 21 čas krenuo sam u Batajnicu na noćni fudbalski turnir "Milica Rakić"
* Autobus je iznenada stao, prišla su dvojica i uhvatila me, jedva sam stigao da se prekrstim
* Držali su me tri dana u ćeliji pod zemljom
* Nisam se krio u zemunicama i manastirima
* Sam sam iznajmljivao stanove, hranu sam kupovao noću u prodavnicama
* Bio sam veoma tih do ubistva Đinđića, a onda su stanovi postali sumnjivi i počeo sam da se pokazujem...

Finansijski dil

Advokat Svetozar Vujačić, koji je u vreme hapšenja zastupao Karadžića, kaže da način na koji je bivši predsednik RS uhapšen direktno potvrđuje da je milionska ucena isplaćena.

- Iz Karadžićevog iskaza, koji ste vi u Informeru prvi put posle osam godina objavili, proizilazi nekoliko pitanja. Prvo, ko je i na osnovu čega Radovana tri dana držao u tajnom pritvoru, bez rešenja sudije? To nije bilo hapšenje, već kidnapovanje! Zašto je Karadžiću uskraćeno pravo ali i obaveza da obavesti nekoga da je priveden? Nije mu bilo dozvoljeno čak ni poruku da pošalje. Zašto? Očigledno je zamisao bila da niko ne sazna da je zatočen i da se dobije vreme za naplatu raspisane ucene... - ističe Vujačić, dodajući da ovo upućuje na sasvim osnovanu sumnju da je neko uzeo milione:

- Osnovano sumnjam da su tadašnji predsednik države Boris Tadić, ministarka pravde Snežana Malović, šef Tadićevog kabineta Miodrag Miki Rakić i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević sve ovo izveli kako bi uzeli i podelili nagradu od pet miliona dolara za Radovanovo hapšenje! Ne postoji drugačije objašnjenje zašto je Karadžić tri dana bio na tajnoj lokaciji, potpuno izolovan, zašto mu je sve što je imao oduzeto i nikad mu nije vraćeno, ali i činjenice da niko nije ni pokušao da mu utvrdi identitet... Dakle, od starta se znalo ko je on, samo se kupovalo vreme kako bi se finansijski dil obavio - tvrdi Vujačić.

Tanjug

Boris Tadić i Snežana Malović se ovim povodom nisu oglašavali, dok je Tadićeva savetnica Marina Komad odbila da bilo šta kaže za naš list.

print

Za razliku od njih, Vladimir Vukčević tvrdi za Informer da Karadžić i Vujačić ne govore istinu:

- To je gnusna laž, kleveta i fantazija! Bio sam na čelu Akcionog tima za hapšenje haških optuženika i odgovorno tvrdim da niko nije uzeo ni dinar! Dobio sam jedino Sretenjski orden.

Čemu tolike laži?!

Ipak, i advokat Goran Petronijević, član Karadžićevog pravnog tima, ukazuje da postoji sumnja da je Karadžić bio nelegalno pritvoren zbog novca.

Beta

- Do danas nije utvrđeno ko je tačno dao nalog za Karadžićevu otmicu 18. jula 2008!? Činjenica je da je Radovan bio pritvoren tri dana pre objave hapšenja, da se oni koji su ga uhapsili nisu legitimisali na pravi način, a da se čak nisu ni trudili da utvrde njegov identitet... Nije mi jasno zašto i dalje lažu i ostaju pri zvaničnoj verziji da je Radovan uhapšen 21. jula!? - zaključuje Petronijević.

ISTINA O HAPŠENJU KARADŽIĆA PRVI PUT U JAVNOSTI: Bio sam tih do ubistva Đinđića, a onda sam počeo da se pokazujem!

(FOTO) EVO KAKO SU ME UHAPSILI: Ovo je iskaz Radovana Karadžića koji je SKRIVAN OSAM GODINA!

KARADŽIĆ PORUČIO SUDIJAMA: Presuda protiv mene je MONSTRUOZNA - pustite me na slobodu da spremim žalbu!

KOGA JE SVE HAG OSLOBODIO, A KOGA JE OSUDIO: Osim Šešelja oslobođeni i Perišić i Milutinović!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana Cvjeticanin Zemun

pre 8 godina

Ne daj se Radovane, uz tebe je ceo srpski narod.

Manojlo

pre 8 godina

Ako je nagrada za predaju Karadzića isplaćena o tome se mora javno izneti podaci ko je nosilac te nagrade. Tu je verovatno umeđan sud u Hagu te treba tražiti od njih da svetu objave nosioca ngrade. Amin. Ako su to Tadić i kompanija onda to troje uhapsiti odmah, to je zloupotreba vlasti, gore od korupcije.

Srb

pre 8 godina

Логично чим је имао сву власт од 2008. одмах је кренуо да испоручује Караџића и генерала Младића, добио доларе и данас би опет на власт, да је ово нормална земља не би наши људи чамили по затворима него политички издајници.

tt

pre 8 godina

Nadam se da će se utvrditi ko je to uradio i da će po Ustavu Srbije odgovarati za to i biti sankcionisan.

zoran

pre 8 godina

niko pametan ne ocekuje od vukcevica i ,,ekipe''da potvrdi ono sto su apili..pitam se kako su izostavili desnu ruku (bruna)

Beloica

pre 8 godina

Najprokletiji smo jos kada smo i Milosevica predali tim zlotvorima heeejjjj jednog predsednika drzave pa Ako je nesto skrivio treba u Srbiji da mu se sudi kao i svim ostalim nasim generalima i politicarima a sto se tice Tadica i njegove banditske ili lopovske DS partije tu nema sta da se prica javna je tajna da su opljackali Srbiju ali cudno je da su i dalje na slobodi to je jednostavno nenormalno i neprihvatljivo u svakoj normalnoj drzavi

CAR

pre 8 godina

Ja mislim da je Tadiću nestalo para pa hoće ponovo na vlast da još nekoga za pare izruči Hagu.

Rajana

pre 8 godina

Vukkčević ne laže - istinu kaže: "niko nije uzeo ni dinar". Pa i ne radi se o dinarima - već o dolarima.

Rajko Zoric

pre 8 godina

E, moj Radovane, moz' da laprdas kol'ko ti volja, ti ces guliti tesku robiju dik si ziv bez obzira dal' si kriv...

Sale

pre 8 godina

"Ma samo klevecu", sto bi kazao gospodin Sojic! Pa videli smo da se politikom bave zbog ljubavi prema svom narodu i ,naravno, za njegov prosperitet.

miiizor

pre 8 godina

naravno da niko ni dinara nije uzeo,jer radilo se o dolarima,a i ko bi priznao da je uradio tako nešto

Mikac

pre 8 godina

E gospodinu premijeru da vidimo da li drzava Srbija funkcionise. Ako je ovo istina radi se o najtezem zlocinu protiv drzave. Da vidimo na delu organe Srbije da li su iole sposobni da ova krivicna dela rasvetle i nadju dokaze.

baradja

pre 8 godina

Poslije izbora bato,da ne kazu,hapse politicke protivnike,,,,,

englezii

pre 8 godina

Svima G Karadzicu koji su vas prodali za pare od srca zelim da sve pare za vase izrucenje zlikovcima potrose na lekove svojih najmilijih mada sumnjam da oni takvih i imaju jer bi sve za pare dali ! Zato da ih potrose na svje najmilije i ne bilo im ni izbliza dosta !

dragon

pre 8 godina

Žaomi je Karadžića, iz Milića je uzeo samo 5 miliona dolara

Radomir

pre 6 godina

Sramota za sve ljude u srbiji, koji se bave pravom.Nije samo Karadzic u pitanju ,vec desetine oficira Srpske vojske.Da li siptari izrucuju nekoga ,kako hrvatii stite njihove. Ocigledno da Srpski politicari ispostuju kompromitovane svetske policajce koje ubice I zlocince drugih nacija namerno ne procesuiraju.Ispada da nase vlasti I politicari rade na zajednickom cilju satanizovanja Srpskog roda.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija