• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Anđelković

11.04.2016

21:00

PAJTIĆEV POSLEDNJI ADUT: Informer otkriva ko je Tuđmanov portparol koji radi kampanju za DS!

Politika

PAJTIĆEV POSLEDNJI ADUT: Informer otkriva ko je Tuđmanov portparol koji radi kampanju za DS!

Podeli vest

Krešimir Macan, kog je direktor DS Amir Bislimi angažovao da vodi finiš Pajtićeve predizborne kampanje, devedesetih je bio šef Tuđmanove propagande!

Krešimir Macan, marketinški stručnjak iz Hrvatske kog je poslovni direktor DS Amir Bislimi angažovao da vodi predizbornu kampanju demokrata, tokom devedesetih je bio na čelu ustaške propagandne mašinerije Franje Tuđmana, otkriva Informer!

Mogli su i Gebelsa zvati...
Ovo je kao da Izraelci angažuju nekog Gebelsovog saradnika jer je stručnjak za propagandu!?!
Dragomir Anđelković, analitičar

PAJTIĆEVCI ANGAŽOVALI STRUČNJAKA IZ HRVATSKE: Bislimi i Krešimir rade kampanju DS!

Pajtićev ekspert, koji bi prema planu trebalo da u finišu predizborne trke rejting demokrata podigne na bar deset odsto, u svet marketinga i odnosa sa javnošću ušao je početkom rata u SFRJ, i to kao sekretar Tuđmanovog Ministarstva informisanja.

"Proslavio" ga Vukovar

Macan se svojim "antisrpskim podvizima" sam hvalio u intervjuu za hrvatski "Nacional" još 2009. godine. Tada je prvi put objavljena i njegova fotografija sa Tuđmanom.

Pajtićevci ga plaćaju 200.000 evra?!

Jedan priznati marketinški stručnjak iz regiona, koji je želeo da ostane anoniman (ime poznato redakciji, prim. ur.), tvrdi da su pajtićevci morali da izdvoje ogroman novac za angažovanje Macana.
- Posle uspeha kampanje koju je vodio Kolindi, a imajući u vidu i njegov "pedigre", DS je morao da mu plati najmanje 150.000 evra, a verovatno i celih 200.000 evra - ističe sagovornik Informera.

- Moj prvi posao bila je objava pada Vukovara. Sednica Vlade trajala je satima i niko nije znao šta treba reći javnosti. U mojoj sobi se nalazio Rojtersov dopisnik koji je čekao ministra i slušao moje razgovore, od kojih su neki bili s Vukovarcima. Nakon nekoliko sati pitao me je li Vukovar pao. Odlučio sam se za formulaciju "nema vojnog rešenja za spas Vukovara", što su oni i preneli, no svi su znali da je Vukovar pao. Vesna Škare Ožbolt mi i dan-danas sa smehom prepričava da je Tuđman vikao - "Ko je taj idiot!? - ispričao je Macan za "Nacional".

(VIDEO) VUČIĆ ODGOVORIO HRVATSKOM PROPAGANDISTI: Pajtićevom i Tuđmanovom Macanu savetujem da se okane politike!

Krešimir Macan je, inače, radio i kampanju za aktuelnu predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, a u hrvatskoj stručnoj javnosti slovi za tvrdog hrvatskog nacionalistu koji ima poprilično rigidne stavove prema Srbima!?!

Niko sa sigurnošću ne može da kaže kako je taj i takav Macan angažovan od strane DS, a manje-više svi se slažu da je za njegovo dovođenje na srpsku političku scenu "zaslužan" novi poslovni direktor DS Amir Bislimi.

- Njih dvojica imaju zajedničke prijatelje, fudbalske menadžere koji rade i u Beogradu i u Zagrebu. Verovatno je tako i ostvaren kontakt između Krešimira Macana i DS - prenosi naš sagovornik iz vrha DS.

Kako je Informer već pisao, hrvatski stručnjak je demokratama obećao da će im podići rejting i znatno popraviti imidž među biračima u poslednjim nedeljama kampanje. Honorar koji će za to dobiti nije poznat. 

OTKRIVENO KO STOJI IZA NAPADA NA INFORMER.RS! Tuđmanov i Pajtićev spin-doktor platio Guglu LAŽNI OGLAS za naš portal!

Krešimir Macan nije bio raspoložen ni za kakav komentar, dok nam je direktor DS Amir Bislimi "duhovito" rekao da za "Treće oko" i Infomer ne daje izjave!?!

Beba Balašević se ruga Romima

Poslednji u nizu gafova funkcionera DS bio je "rasistički ispad" ministarke kulture u senci Jelene Bebe Balašević, koja se na Tviteru rugala Romima koji su bili na mitingu SNS u Novom Sadu. Balaševićeva je uz fotografiju Roma napisala:
"Narodnjaci na ključnim mestima, narodnjaci u glavnim vestima, na džinovskim plakatima u boji, kud koji mili moji...", dok su njeni pratioci otišli korak dalje u uvredama, napisavši da su na slici "teleće glave" i "dimljeni naprednjaci" (!?).

S druge strane, stručnjak za medije Igor Avžner kaže za naš list da je prvi put čuo za Macana baš u to vreme borbe za Vukovar, a da su se kasnije i lično upoznali.

- Radio je svojevremeno i deo jedne kampanje za URS, tako da ga poznajem i mogu samo da kažem da je skupo sve što ne donese rezultat, a mora da se plati... Macan će morati baš da se potrudi oko DS, ako se nadaju nekom uspehu. Pajtić i ljudi oko njega nose negativan kontekst, a pritom su kampanju započeli katastrofalno loše - napominje Avžner.

Moralno neprihvatljivo

Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je ovo, bez obzira na to koliko je Macan uspešan u svom poslu, moralno neprihvatljivo.

KOME SMETA ISTINA?! Žestok hakerski napad na portal Informer.rs!

- Demokrate su angažovanjem bivšeg Tuđmanovog saradnika ponovo strašno pogrešile. Nacionalno dostojanstvo mora biti iznad izborne kampanje. To bi bilo kao da Izraelci, posle genocida i stradanja u ratu, angažuju nacističkog stručnjaka za propagandu, na primer Gebelsovog saradnika. To je naprosto nepojmljivo! - slikovito zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 8 godina

Bravo Pajticu jos jednom si pokazao svoje pravo lice...

micikica

pre 8 godina

Finis DS-ove kampanje ima da završti katastrofalno na izborima!

Cica N

pre 8 godina

To je izgleda dogovor napravljen prošlog leta na Brionima.

Nebojsa iz Beograda

pre 8 godina

Tako je mi saradjujemo sa Blerom on je pravi prijatelj Srbije

Anka

pre 8 godina

Nije džabe Pajtić angažovao Tuđmanovog portparola jer mu je potreban za alibi kod poraza na izborima da maše zastavom nacionalnih manjina i stvori haos samo što ni DSu a ni Pajtiću niko više ne veruje.

djordje 0409

pre 8 godina

e pajticu na ovakav nacin hoces da dodjes do rezultata, nema vajde od ovoga.

Mlađa

pre 8 godina

Bojan Pajtić je zaista neumeren u onome što pričinjava preostalim članovima DS-a, građanima Srbije je već jasno o kakvoj je politci reč i da takvi i njemu slični ne zaslužuju glasove.

Sara

pre 8 godina

Ovo je nova sramota od strane Pajtica i zute kompanije. Pa sami sebe kompromituju i bacaju na dno.

Perica

pre 8 godina

Pajticu izajico roda svoga 24 ces leteti iz politike sramoto jedna.

kosta

pre 8 godina

Dzabe njemu svi aduti kad mu narod uopste ne veruje,i samo sebe pokopava u poslednje vreme,a mislio sam da ne moze nize da padne

velja

pre 8 godina

Sada je valjda narodu jasno ko je Bojan Pajtić.

Gordana

pre 8 godina

Pajtic bi se i sa Tudjmanom udruzio da je ziv, samo da sakupi jos neki glas!

Miodrag

pre 8 godina

Sada je jasno zašto je DS i Pajtić toliko radili protiv interesa Srbije.

Kiki

pre 8 godina

Tako da znamo šta možemo da očekujemo od njih ako nedaj Bože dobiju izbore.

Aleksa

pre 8 godina

Odakle ds-u 200 000e kad im je racun u blokadi vec godinama?

boba

pre 8 godina

...па доносе људи од куће, накупило се то за 16 година, од развојне банке, од деце ометену у развоју, од продате земље, комбината, фабрика... бриони, малдиви, ролекси....

englezii

pre 8 godina

Pa kako mozes i pitati jednog velikog antisrpskog vodju odakle mu tricavih 200 000 eura !! Pa od dvorca Heterlend ili neostvarenog doma za decu sa posebnim potrebama ! To su pare sklonjene za zlu ne trebalo ! Svima njima treba zabraniti apsolutno boravak u Srbiji osim u zasticenoj zoni Zabele !

Jeca

pre 8 godina

E ako mu je dotični poslednji adut, onda bolje odma da odustane od izbora, nego da se bruka na izborima.

Mile

pre 8 godina

Pa Pajtic je napravio pakt sa djavolom tako da ne verujem da ce ista uraditi!

marko

pre 8 godina

Ma ovo narod kada sazna nece DS imati ni 0,2 % na izborima !

sandra31

pre 8 godina

Više ništa političari ne mogu sakriti jer je istraživačko novinarstvo jako napredovalo. I javnost ima pravo da zna ko i zašto pomaže DS.

nika

pre 8 godina

Pa eto sa kim oni suruju, dzaba im kampanja dzaba im sve, nece ni cenzus preci.

Pera

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da im ovaj covek vodi kampanju. Pa ovo je sramota!

joca

pre 8 godina

Neće im ni to pomoći, pogotovu kada narod pročita da Bislimi i Macan vode kampanju DS-a odnosno šiptar i hrvat.

maki

pre 8 godina

Pajticu izabrao si hrvatskog nacionalistu koji ima poprilično rigidne stavove prema Srbima!?! Ovo ti tek niko nece oprostiti!!!

Koni_Bg

pre 8 godina

Strasno, pa od njih se nije moglo bolje ni ocekivati.

Filip

pre 8 godina

Sramota za DS da placa Hrvate i Albance da im vode kampanju koju su verovatno platili iz dzepova gradjana Srbije.

koki

pre 8 godina

Gde nadjose bas Tudjmanovog savetnika zar nema neko drugi.

Praetorian

pre 8 godina

Mogao sam svasta ocekivati od Pajtica, ali bas ovako nesto nisam.Ovo je sramota za sve njih i ovim potezom im pada rejting ispod cenzusa definitivno.

Pjer

pre 8 godina

Slaba vajda od Macana ,pa i sam znaš izvanredno da lažeš i izmišljaš nebuloze ,a naravno konkretnih aduta nemaš ! Pajtiću,zar si stvarno mislio da ti ima pomoći da ostaneš na vlasti ?

Vanja

pre 8 godina

Nemoze Pajticu ni jedan adut vise da pomogne .

Nina

pre 8 godina

Pazi da ga ovaj Macan ne spasi...njemu nema pomoci.

Veca

pre 8 godina

Ds se bavi prljavom kampanjom i samo jos vise padaju u ocima.

Nata

pre 8 godina

Ne postoji ta agencija domaca ili strana koja moje pomoci ds-u da dodje na vlast.

Bole

pre 8 godina

Svaki Pajtićev korak je osuđen na propast,narod je rekao svoje sa SNS-om do pobede.

rubin

pre 8 godina

Samo ljudi bez dostojanstva, ponosa i obraza mogu da angažuju ovakvog čoveka. DS se ovim postupkom zakopao. Mogu sa sigurnošću da tvrdim da su sebi obezbedili -10%!

nino belov

pre 8 godina

taj kresimir radi samo za one koji mrze srbe kao i on sam ali na svu srecu kasno je,vojvodina se probudila i opet je posle 70 godina srpska a ne hrvatska .

sasa

pre 8 godina

Nema demokratama pomoci , oni su sve pokazali , koliko mogu , umeju , znaju , sta su im ciljevi , dostignuca , ideje , sve to dobro znamo , i bas zato im nema pomoci.

Alex83

pre 8 godina

Ovo je strasno!!! Ne mogu da verujem sta DS radi i koga zaposljava da mu vodi kampanju!? Kresimir Macan je poznati Srbomrzac i Tudjmanova desna ruka!

Iwanka

pre 8 godina

Na svasta je spreman Pajtic a za samo saku glasova. Dno dna....

Zex

pre 8 godina

Uvredili su Slovake nedavno, sada i Rome. Strasno.

Peca

pre 8 godina

Pogrešno pitanje . On je političar a njima se ne postavljaju takva pitanja.

Cveta

pre 8 godina

Ovo je bez obzira na to koliko je taj stručnjak kako kažu uspešan u svom poslu, moralno je neprihvatljiv za svakog Srbina.

alex0809

pre 8 godina

Samo kriminalac sa kriminalcem moze,ne cudi me vise od Bojana Pajtic nista.

juca

pre 8 godina

Mozda ne moze covek sam da vodi preizvornu kampanju pa mu treba pomoc, ko ja ili je iskrena ili lazna....

Vida

pre 8 godina

Jadan je taj vaš cilj... i preko leševa samo da se dokopate vlasti.

nikola

pre 8 godina

Čovek se hvata za svaku slamku. Ne bira koga će da angažuje.

Argo

pre 8 godina

Uopšte me ne čudi što je Pajtić umešan u sve ovo,šta se drugo od njega i može očekivati..

dule

pre 8 godina

DS je angažovanjem ovakvih ljudi sebe stavio na stub srama i izdaje srpskog naroda.

Nenad

pre 8 godina

Pajtiću je to adut za finiš političke karijere !

Srdjan

pre 8 godina

Znate onu izreku "Skim si, takav si". Sta se moglo ocekivati drugo od Bojana Pajtica, coveka koji je unazadio nasu Vojvodinu. Ali ostalo mu je jos jako malo. Srbija pobedjuje

mima

pre 8 godina

Novom DOS-u nepomaže niko i ništa džaba sve što urade narod im neveruje.

Marko

pre 8 godina

I šta reći na ovo? Koliko čovek može da bude alav za vlašću...

ANDJELA

pre 8 godina

Tako je to kada stranka ostane bez kadra, pa je prinudjena da dovodi drugog da u ime njih radi.

dado

pre 8 godina

Nema kraja pajticevim izdajstvima ,ovoga mora dasu mu doveli koalicioni partneri.

lazni bot

pre 8 godina

Dobro je da neki drugi rade sa Blerom on je nas prijatelj

danka

pre 8 godina

Neverovatno je da Pajtić radi sam protiv sebe.

Zoran

pre 8 godina

Od ovog Pajtića ništa više ne može da me iznenadi.

djosla

pre 8 godina

Pa to samo Pajtic moze, sam sebi jamu kopa. Al ako, bar tako pakazuje ljudima kakav je i kakvo mu je pravo lice.

psiholoskinja17

pre 8 godina

Kakav mu je to adut kad je raskrinkan posle prve izjave?

Tesa

pre 8 godina

DS otvoreno sarađuje sa neprijateljima Srbije.

odgovorni

pre 8 godina

Pajticu stvarno znas koga da izaberes za svoju prljavu predizbornu kampanju, kakva sramota.

Dragan

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je DS izabrao coveka koji je saradjivao sa Tudjmanom u njegovim kampanjama.

sumadinac5

pre 8 godina

Ovakva kampanja ce ih skupo kostati zbog debakla koji ce doziveti stranka gos. Pajtica na izborima.....

ilija

pre 8 godina

Mislim da je glupo uopste trositi vreme i misli na doticnog gospodina!!!

Plavi papagaj

pre 8 godina

Verovatno niko iz Srbije nije pristao da vodi kampanju Pajti'u onako kako je on hteo, a Macan eto to ume, ume da pljuje po nasim vrednostima.

milica

pre 8 godina

Pokraj Pajtića,Vučić se ne plaši za izborni rezultat

Doki

pre 8 godina

Samo covek bez morala i dostojanstva kao sto je Pajtic moze ovakvoj osobi da plati 200 000 da siri lazi i mrznju o Srbiji i Vucicu.

Dejzi

pre 8 godina

Samo dokaz koliko puno mu je stalo do vlasti, a koliko malo do Srbije...

jelena

pre 8 godina

pa odakle im 200 000 evra!!! Nadam se da ce Pajtic i citava ta bolumenta da vrate nase pare!!!

Milan

pre 8 godina

E pa stvarno mu je adut,mogu samo reci da nize od ovoga Pajtic ne moze pasti!

nemanja9204

pre 8 godina

Pajtic nemoze ni sam da napravi kampanju, jer je dovoljno pokazao svoju politiku narodu, pa mora da paca nekog Tudjmana!

kole

pre 8 godina

Stigao Pajtićev saradnik iz "Tesla_Banke" i sa Briona!

nesoli

pre 8 godina

Od njih se nista drugo i neocekuje. BANDO ZUTA

adi

pre 8 godina

Vidi se sa kim Pajtić jedino može da saradjuje, a to je sramota.

geza

pre 8 godina

Pajtic svojim izborom pokazuje koliko ga je zapravo briga za Srbiju.

Žarko

pre 8 godina

Kulminacija žute propasti je hrvatski potparol u sastavu žute kolone.Ovo je konačan pečat propasti žute kolone.

lici

pre 8 godina

Eto rezultata eksperta,zahuktao je kampanju,vredjanjem Slovaka,nipodastavanjem premijera,zahuktao se u ponor,tako treba,samo napred.

jovica

pre 8 godina

Momentalno sutra trazim prekid clanstva u DS-u jer ovo misam ni u snu mogao da zamislim.

karolina

pre 8 godina

Pajticu vise nema pomoci. On je politicka istorija.

lana

pre 8 godina

da li je bas adut,nisam sigurna,ne vidim da im kampanja ide dobro,a posto su informacije o gospodinu Macanu dosle do javnosti,to im vise dodje autogol nego adut.mozda sad zale sto su Djilasa isterali iz stranke.

Lona

pre 8 godina

Samo jos jedan primer koliko je Pajtic nisko pao.

Korint

pre 8 godina

Kad god pomislim da pajtić ne može niže da padne on me demantuje.

Sofo

pre 8 godina

Bolje da su meni dali te pare, pametnije bi im bilo.

Tirion

pre 8 godina

Jos jedna velika bruka i sramota B.Pajtica. Angazuje coveka koji je vodio anti-srpsku kampanju u vreme kada nam je bilo najteze i najgore. Uzas. Nadam se da ce na ovim izborima da izgubi kao nikada do sada.

Kralj

pre 8 godina

Pajtić može da iznajmi i Svetog Petra da mu vodi kampanju ali ni to neće da natera narod da ga poštuje i voli!

duki

pre 8 godina

Sta reci za Pajtica vise. Pravi gresku za greskom.

JAKA

pre 8 godina

A ŠTA SRBIJA DA OČEKUJE OD PAJJTIĆA KOJI ŠURUJE SA HRVATIMA, KOJI OPET GLEDAJU NA SVE NAČINE DA NAS UNAZADE??!!

Dejan

pre 8 godina

Od ovakvog coveka koji je oteo novac od dece ometene u razvoju, drugo se i nije moglo ocekivati nego da angazuje izdajnike. Verujem da ce 24. aprila Pajtic biti politicka istorija.

Verica

pre 8 godina

Svakim danom DS sve vise otkriva svoje pravo lice.

Aćim

pre 8 godina

Nema marketinškog stručnjaka na ovom svetu, koji Pajtiću može da povrati rejting.

Aleksa

pre 8 godina

Pajtić, će samo stvoriti kontra efekat...Ne zna da organizuje kampanju, kako bi državu, sreća da narod vidi sve...

Cile

pre 8 godina

Adut kažete, znači opet Pajtić krade na kartama... Ali ni to mu neće proći, postoje bolji igrači od njega, mnogo bolji...

Julija

pre 8 godina

Šta takav čovek radi sa Pajtićem, zar te nije sramota, nisko si pao Pajtiću!

Mita

pre 8 godina

Šta sve nećemo da čujemo! E Pajtiću svaka ti čast.

Dusko

pre 8 godina

Ne vredi im nista . Istina se ne moze sakriti .

den

pre 8 godina

Njima Tudjmanov portparol, Sns/u Toni Bler. I zasto se razlikujete?

Mirko

pre 8 godina

Mislim da bi ovih dana trebalo razmisliti o peticiji za zabranu postojanja DS-a...

Dragan

pre 8 godina

Gospodin Anđelković je apsolutno u pravu, demokrate su angažovanjem bivšeg Tuđmanovog saradnika ponovo strašno pogrešile. Nacionalno dostojanstvo mora biti iznad izborne kampanje. To bi bilo kao da Izraelci, posle genocida i stradanja u ratu, angažuju nacističkog stručnjaka za propagandu, na primer Gebelsovog saradnika, ili kao angažovanje za savetnika srpskog premijera Toni Blera To je naprosto nepojmljivo!

Moscow

pre 8 godina

Pajticu bogca ti pa ti nisi u lepoj vasoj. Tvoj dom je Hrvatska. Pogresio si zupaniju, malko si se zaleteo. Ali to je dobro za Srpsko pucanstvo. Bok kavalo

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija