• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2016

12:23

VUČIĆ U SUBOTICI: Dobri odnosi zidaju fabrike i zapošljavaju ljude, a ne idioti koji psuju i vređaju!

Politika

VUČIĆ U SUBOTICI: Dobri odnosi zidaju fabrike i zapošljavaju ljude, a ne idioti koji psuju i vređaju!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je nakon obilaska pogona fabrike "Masterplast" u Subotici da su dobri odnosi među državama ti koji grade fabrike i zapošljavaju ljude, a ne psovke, uvrede i oni koji bi da svađaju narode

- Ljudi iz Masterplasta nam nisu verovali da ćemo da im pomognemo, mislili su da je to priča za javnost, a sve smo završili za deset dana i obezbedili posao za 205 ljudi. Uskoro će morati da nabavljaju autobuse da iz okolnih mesta dovoze radnu snagu, jer će više da proizvode i više da izvoze - rekao je Vučić pozdravljajući mađarskog kolegu Viktora Orbana i predstavnike "Masterplast".

Promo

Premijer je istakao da je tokom današnjih razgovora sa premijerom Orbanom zaključeno da između Mađarske i Srbije nema problema u odnosima.

- Sa Mađarskom ćemo da gradimo najbolje u budućnosti. Hvala Viktore na podršci Srbiji u teškim trenutcima, ne samo u podršci u poplavama, preduzećima, na putu ka EU, jer Mađarska nas ničim ne ucenjuje i ne ograničava i to Srbija poštuje i ceni. Prave prijatelje umemo da zapamtimo - rekao je Vučić, koji je sa Orbanom obišao novi pogon mađarske kompanije "Masterplast" za proizvodnju staklene vune.

Promo

Vučić je rekao da se divno osećao kao domaćin danas u Subotici, kada su se čule srpska i mađarska himna, gde je svako bio ponosan na svoju naciju i gde je znao da nemamo nijedan problem, čak ni skriven.

Vučić uzdržano o podršci Vlade Vuku Jeremiću

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije danas objasnio šta su bili argumenti na osnovu kojih se Vlada Srbije odlučila da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN.

- Nećete se naljutiti, ne mogu da pružim odgovor. Rezultat ste videli - rekao je Vučić na pitanje novinara zašto se Vlada Srbije posle dugog dvoumljenja odlučila na podršku Jeremiću.

- Odlučivali smo i ovako smo prelomili - dodao je Vučić.

- Mislim da Mađari to iskreno osećaju. Poštujem Mađare i uvek ćete da imate iste uslove kao Srbi i svi ostali građani Srbije. Ponosan sam i na Srbe koji su odlično razumeli kakva je to politika koju će Srbiju da podigne na pijedastal uspešnih zemalja - rekao je Vučić.

ORBAN: Srbiji ranije ni paru ne bi dali, sad je uspešna zemlja

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da je Srbija danas uspešna zemlja i dobar sused Mađarske, zahvaljujući uspešnoj i dobroj ekonomskoj politici aktuelne vlade.

- Srbiji pre nekoliko godina niko ni paru ne bi dao, jer je država bila ''oborena na zemlju'', ali je uspela da se uzdigne i priključi susednim zemljama, zahvaljujući dobrom rukovodstvu, uspešnoj i hrabroj politici - izjavio je Orban posle obilaska novog pogona mađarske kompanije "Masterplast" u Subotici sa premijrom Aleksandrom Vučićem.

On je čestitao Vučiću što je Srbiju učinio uspešnom zemljom i dobrim susedom Mađarske.
Orban je rekao da to što su odnosi Mađarske i Srbije dobri nije došlo samo od sebe, već da je u to trebalo uložiti mnogo rada i truda od strane Mađara koji žive u Vojvodini, ali i opredeljenost Vlade Srbije.

- Ako ne budemo uspeli održati dobru saradnju, ako vlade u Mađarskoj i Srbiji ne budu smatrale važnim tu saradnju, onda ni ekonomski ni privredni rezultati neće moći da opstanu - rekao je Orban.

Orban je rekao da je ubeđen da Mađari i Srbi zajedno imaju zajednički interes da se politika saradnje dve zemlje nastavi, a tome, rekao je, doprinosi i investicija u Subotici, u koju je uložila i vlada Srbije i mađarska vlada.

On je pozvao Mađare koji žive u Srbiji da izađu na izbore i da učestvuju u donošenju odluka, navodeći da ja važno da imaju jake zastupnike njihovih interesa u Beogradu i u parlamentu.

Orban je rekao da Mađari "imaju jednu staru želju" da Srbija što pre postane članica EU, jer je to, naveo je, u interesu svih građana Srbije, Mađara koji žive u Srbiji, ali bi bilo dobro i za Mađarsku i za EU.

Upitan da prokomentariše jučerašnje razgovore sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u Mostaru, premijer je odgovorio:

- Imali smo dobar razgovor, otvoren razgovor, ali ne i jednostavan. Kolinda je iznosila argumente Hrvatske, a ja Srbije, ali dogovorili smo se da doprinesemo miru u regionu, da gledamo u budućnost i da se ređe okrećemo prošlosti - rekao je Vučić.

Premijer je dodao da su dobri odnosi u regionu najvažniji, a ne spovke i uvrede.

- Oni idioti koji to rade svaki dan, nadam se da nikada neće biti u prilici da vode Srbiju. Psovke ne grade fabrike i ne zapošljavaju ljude, nego dobri odnosi među državama i stabilnost u regionu - poručio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tuti

pre 8 godina

Dok jedni rade u otvaraju fabrike, drugi se bave mrznjom.

Vera

pre 8 godina

Dobro je i korisno održavati dobrosusedsku ekonomsku saradnju,od toga obe strane imaju koristi.

Nikola

pre 8 godina

Srbija ulaže u nova radna mesta , jer samo to obezbeđuje bolju budućnost.

Marija

pre 8 godina

Tako se dobija poverenje naroda, delime a ne recima.

ana78

pre 8 godina

Zadnjih godina se značajno promenio odnos evropskih država prema Srbiji što je svakako zasluga rada vlade.

Pjer

pre 8 godina

Vučić je uložio mnogo energije ,da bi odnosi sa Madjarskom danas bili ovako uspešni,što priznaje i madjarska strana !

monika

pre 8 godina

Dobri odnosi medju drzavama grade fabrike i zaposljavaju radnike.

Anja

pre 8 godina

Ponekad imam utisak da nas premijer i ne spava. Odlicna saradnja sa madjarima moze nasoj zemlji doneti boljitak. Razmena iskustava sa madjarskim premijerom ce biti od velike koristi nasoj privredi i poboljsanju standarda u Srbiji.

psiholoskinja26

pre 8 godina

Srbija zahvaljujući Vučiću uživa poštovanje zemalja EU.

kaca

pre 8 godina

ovako izgleda kada se izgrade iskreni i fer dobrosusedski odnosi-produbljavaju se privrednom saradnjom,i investitori iz tih zemalja su ohrabreni da ulazu kod nas.bez praznih reci,vec dela,otvorena fabrika i nova radna mesta.

vedrana

pre 8 godina

Kako je jasno poslao poruku zutima a ujedno i Cedi, Borisu, Zivkovicu...

Ana

pre 8 godina

Svadja nista dobro ne donosi.Samo rad i unapredjenje zemlje.

Lena

pre 8 godina

U potpunosti se slažem sa naslovom. Ništa ne bih dodala, sve je jasno.

Anamarija89

pre 8 godina

Saradnja sa Madjarskom je vrlo dobar potez, blizi smo EU.Nova radna mesta nikad nisu na odmet

Alexa83

pre 8 godina

Premijer Madjarske, gospodin Viktor Orban je sve lepo objasnio svojim recima! Srbija se jeste uzdigla iz pepela i postala ozbiljna drzava koja je privukla mnogo stranih investicija.On u Srbiji vidi prijatelja i zemlju koja napreduje, a sve to zaslugom sadasnje Vlade Srbije!

Ivan

pre 8 godina

Bitno je izgraditi dobre odnose, posle toga sve ide lakse.

Tanja

pre 8 godina

Za sve nas je dobro i potrebno da se otvore sto vise ovakvih fabrika

KoLeee

pre 8 godina

Potpuno je u pravu! Bolja saradnja medju narodima - preduslov za jacu i bolju ekonomiju, a to je opet preduslov za miran i stabilan region! A tome valjda svi tezimo, zar ne?

ogac

pre 8 godina

Srbija se promenila, imamo dosta razumnu politiku koja otvara mnoge dobre mogucnosti.

aco

pre 8 godina

Samo zapošlavanje stvara zdrave odnose , gradjane treba zaposliti niko ne pita ko je kakve vere. Vucim može i hoce Srbija pobedjuje

Anamarija89

pre 8 godina

Ovo je zdrav razum i zdravo razmisljanje.

kole

pre 8 godina

Bravo , ovo su prijateljski odnosi, nikad bolje odnose sa Madjarima nismo imali.

tamara

pre 8 godina

Tako se to radi , sve pohvale za premijera i njegov stav i politiku .

hana

pre 8 godina

Nadam se da ce biti jos mnogo razloga da se poseti nas grad i da ce biti novih onvestitora i radnih mesta.

sima

pre 8 godina

Bravo premijeru, samo radom i trudom do pobede!

Danijel

pre 8 godina

Mislim da ovde naslov teksta dovoljno govori pa komentar bi bio i suvišan,tačno je da nam nemiri i mržnja nikada ništa dobro doneli nisu pa tako neće ni u buduće,zato borijmo se maksimalno protiv manipulatora koji podstrekuju nemire i svađaju narode.

Koviljka

pre 8 godina

Dobra međususedska saradnja je ključ uspeha i bolje budućnosti svih građana regiona

Darko

pre 8 godina

Stizu nam pohvale i investicije sa svih strana. Idemo dalje, ujedinjeni mozemo sve.

Masa

pre 8 godina

Nova fabrika ce obradovati mnoge gradjane nase zemlje kojima je potreban posao.

Marija

pre 8 godina

Premijer je u pravu za sve sto kaze. Stabilnost u regionu je najvaznija!

Aleksa

pre 8 godina

Samo dobrim i prijateljski odnosima možemo dovesti investicije, a investicije su trenutno najbitnije jer donose radna mesta...

Dragana

pre 8 godina

Mir, dobra saradnja sa svima kao i dobri odnosi ključni su za uspeh Srbije.

Rajko Ćuk

pre 8 godina

To nam je sada potrebno. Nove fabrike i nova radna mesta. Kada čovek radi i prima redovno platu , onda je sve drugačije.

Brilijant

pre 8 godina

Dobri odnosi među državama otvaraju radna mesta gradeći fabrike i pogone.

Žarko

pre 8 godina

Pajtos za 15 godina vladavine nije nista uradio sto se tice fabrika i novih radnih mesta a Vucic za ovaj kratak period, mnogo.

Vuk

pre 8 godina

Hvala Madjarskoj na nesebicnoj podrsci Srbiji.Tako treba svaki pravi sused da se ponasa ka komsijama.

Savo

pre 8 godina

Saradnja dve drzave je na izuzetno visokom nivou i stalno se unapredjuje.

Mara

pre 8 godina

Tako je, a ne kao Seselj samo izaziva neki rat.

Dane

pre 8 godina

Istina. Jedino Madjari nisu nasli da se okoriste ucenama prema Srbiji.

Sanela

pre 8 godina

Dobri i prijateljski odnosi su ključ svakog uspešnog pregovora.

Milan80

pre 8 godina

Dobra i odgovorna politka nas spaja, kao što nas je loša godinima razdvajala.

Maki

pre 8 godina

Sa Mađarskom ćemo da gradimo najbolje u budućnosti. Hvala na podršci koju dajete Srbiji u teškim trenutcima.

Fantom

pre 8 godina

Ovo je velika i bitna investicija za Srbiju. Otvorice se nova radna mesta u kojima ce da se zaposli dosta radnika, a to automatski znaci srecnije porodice. Tako to radi odgovorna vlast na celu sa covekom koji brine o svojim gradjanima u svakom trenutku.

Cojla

pre 8 godina

Ako nastavimo da radimo na ovaj način, ubrzo ćemo konačno izaći iz krize i većinu dugova vratiti...

Desa

pre 8 godina

Vucic je u pravu najbitniji su dobri odnosi,psovkama i uvredama se nista ne postize

Dragan

pre 8 godina

Za ove cetiri godine Srbija je mnogo toga uradila i uspela da stvori dobru klimu koja privlaci investitore.

Fica

pre 8 godina

Dobrosusedski odnosi i saradnja oko ekonomskih pitanja su od krucijalnog znacaja za sve nas.

daca

pre 8 godina

Srbija sprovodi ozbiljne reforme od kojih osecamo boljitak, a Madjarska je ta koja nam pomaze i investira u Srbiju zbog dobre poslovne klime koju je nas Vlada sprovela.

Mane

pre 8 godina

Treba priznati uspeh danasnje Vlade koliko god to opoziciji ne odgovaralo.Sa reci su presli na dela a to dokazuje njihov trud i rad za ovu drzavu.

Marijana

pre 8 godina

Nema mesta u Srbiji vise takvim opcijama koje sire mrznju i netrpeljivost. Podrska za evropske integracije Srbije jer tamo i pripadamo.

Milanka

pre 8 godina

Svi shvataju da je Srbija pravo mesto za ulaganje.

Sokolica

pre 8 godina

Šta više reći od ovoga šta je izjavio Orban:" Srbiji pre nekoliko godina niko ni paru ne bi dao, jer je država bila ''oborena na zemlju'', ali je uspela da se uzdigne i priključi susednim zemljama, zahvaljujući dobrom rukovodstvu, uspešnoj i hrabroj politici".

Nikola

pre 8 godina

Postovanje obojici premijera, tako se grade dobrosusedski odnosi.

Laza

pre 8 godina

Zajednicki interes obe zemlje je dobra medjudrzavna saradnja i razvijeni ekonomski odnosi.

betovenbre

pre 8 godina

Dobrim odnosima treba teziti sa svim drzavama u okruzenju, svadje i prepirke nikuda ne vode.

Cveta

pre 8 godina

Ono što je ovde najbitnije je da će 205 ljudi dobiti posao...

Olja

pre 8 godina

Prijateljskim odnosima,adekvatnom i mirnom politikom sa drugim zemljama mozemo napredovati.Sama drzava kao jedinka ne moze da se razvija.

Elena

pre 8 godina

Sve je jača podrška Mađarske prema našoj zemlji. Najzaslužniji je naš premijer.

Zoki

pre 8 godina

Mislio je na sramnu izjavu Pajtica da su Slovaci cetnici.

janković

pre 8 godina

I još da čujem ove koji kritikuju Vučića, kojeg bi to invstitora Šešelj doveo?

dani

pre 8 godina

Uvek bilo I ostalo. Svadja ne donosi nista nikome,zato sam uvek bio samo za saradnju.

Lala

pre 8 godina

Otvoren je još jedan pogon i još ljudi će biti zaposleno,u Srbiji je to postala svakodnevnica i zaista sve pohvale za to.

vanja

pre 8 godina

"Srbiji pre nekoliko godina niko ni paru ne bi dao, jer je država bila ''oborena na zemlju'', ali je uspela da se uzdigne i priključi susednim zemljama" - to je potpuno tacno, ako nastavimo sa ovako dobrom politikom i u buducnosti, bice to jos veci pomak za mir, stabilnost i postovanje medju zemljama.

Sergej

pre 8 godina

Zahvaljujuci uspesnoj i dobroj ekonomskoj politici aktuelne Vlade Srbija je danas uspesna zemlja..Dobri odnosi zidaju fabrike i zaposljavaju ljude,a idioti psuju i vredjaju.

uros

pre 8 godina

samo rad donosi rezultate, sto vise investicija to vise radnih mesta a to nam je najpotrebnije!

Doki

pre 8 godina

Dok se nasi utrkuju ko ce vise da ga blati,Vucic sve vise utemeljuje dobrosusedske odnose.

Dijana

pre 8 godina

Srbija je danas sigurna i uspešna zemlja za investitore, sve više ih dolazi, tako da se naši ljudi zapošljavaju i obezbeđuju sebi bolju egzistenciju.

Tanja

pre 8 godina

Srbija se trudi da razvija dobrosusedske odnose...odnosi sa Madjarskom su dokaz za to.

niki

pre 8 godina

Danas obezbediti posao za preko 200 ljudi je veliki uspeh.

Aca

pre 8 godina

Bitno je da se nastave kvalitetni odnosi sa susedima.

Ignjat

pre 8 godina

Dobri odnosi zidaju fabrike i svaka cast na tim naporima.

Mare

pre 8 godina

Raditi i graditi, to je sve sto nam je potrebno.

Nikola

pre 8 godina

Premijer je u pravu, dobri odnosi su kljuc uspeha.

Pera

pre 8 godina

Zahvaljujuci Vucicu, mnogo, i mnogo smo napredovali. Sa njim Srbija ima sve ono sto joj treba!!

Bole

pre 8 godina

Srbiju svi respektuju u Evropi pa i Mađarska,sa kojom imamo sve bolje odnose.Nova investiranja njihovih firmi su dokaz za to.

Igor

pre 8 godina

Ovo je dobar primer kako dobrosusedski odnosi donose privrednu saradnju, na obostrano zadovoljstvo dve drzave.

Stojan

pre 8 godina

Zajednički privredni objekat je dokaz ozbiljnog zalaganja za dobrosusedske odnose.

raskok

pre 8 godina

lep primer a i orban mi se svidja drago mi je sto podrzava premijera moje zemlje

goran

pre 8 godina

tako je tako je tako je!!! pa treba buducnost da nas zanima, ljudiiiii

Sonja

pre 8 godina

Odnos dveju zemalja je izuzetan i saradnja se uspešno nastavlja i dalje.

Sasa

pre 8 godina

Dobri odnosi su uvek korisni , tako i mi sa nasim severnim susedom gajimo vise nego dobre odnose i oni se oslikavaju i na sve druge sfere zivota.

Kostic

pre 8 godina

Samo sloga vodi ka uspehu. Dobri susedski odnosi postaju vidljivi.

Neša

pre 8 godina

Lako je psovati,treba otvorati fabrike,to zanima ljude.

rile

pre 8 godina

Lepa reč i gvozdena vrata otvara, odgovorna politika dovodi investitore a ne psovke, uvrede i laž.

anubis00

pre 8 godina

Svadje i prepirke nikad nisu vodili prema boljitku

anubis00

pre 8 godina

Svadje i prepirke nikad nisu vodili prema boljitku

Anica

pre 8 godina

Niko ne zeli svadje i neprijateljske odnose sa bilo kim, bitno je da se nasa drzava razvija i da napreduje.

marko

pre 8 godina

svadje i psovke nikom nisu doprenele nista dobro

Nena

pre 8 godina

Pre svega treba biti dobar covek i pravi patriota, pa se tek onda upustiti u politiku, kao sto je Aleksandar Vucic

Tanja

pre 8 godina

Za napredak jako je bitan dobar odnos i razumevanje.

Neša

pre 8 godina

Sve je u pravu. Vise su dosadili i bogu i narodu. Ovaj narod hoce da radi i bolje da zivi. Dosta nam je vise svadja i nemastine, hocemo da radimo i pristojno da zivimo.

Marko

pre 8 godina

Ako smo nekad imali lose odnose to treba da ostavimo iza nas jer dobri odnosi kao sto vidimo donose dobro nama.

BeliOrao

pre 8 godina

Dobri odnosi otvaraju nova radna mesta, Srbija ide tim putem da bude sto vise fabrika i posla.

Milka

pre 8 godina

Dobra saradnja između nas i Mađarske može da donese boljitak i nama i njima.

Leona

pre 8 godina

Pa neka dovedu oni nove investicije ,a ne pametuju ovi sto nista ne rade,bravo samo tako nastavite!

Sintija

pre 8 godina

Na Madjare možemo da se oslonimo, hvala im na podršci.

zare

pre 8 godina

U srbiji mrze uspesne ljude i automatski  ih nazivaju pederima bez obzira cime se bavili. Zato vucicu samo napred. Mrze te i nazivaju pederom, znaci da si uspesan i da radis dobro za Srbiju, samo napred jos jace a 24 ces imati nagradu za trud.\n

goran

pre 8 godina

Samo oni koji nemaju sta da ponude se ponasaju kao divljaci

Marko

pre 8 godina

Još jedna investicija stigla je u našu zemlju.

Sanja

pre 8 godina

Srbija i Madjarska treba i dalje da grade dobrosusedske odnose

Miloš

pre 8 godina

Svako ko je normalan bi do sada shvatio da je rad na ekonomskom poboljšanju ono sto doprinosi boljem zivotu gradjana. Svi oni koji podstiču tenzije i svadje nikako ne zele dobro ljudima jer im je cilj samo lični interes i zadovoljenje ličnog egoizma.

Nikola J

pre 8 godina

Svaka čast Mađarima na iskrenoj podršci na našem putu u EU. Mogao bi Pajtić da razmisli koliko je birača izgubio vređajući slovačku i mađarsku manjinu u Srbiji.

Todor

pre 8 godina

A to oko psovki jesi li rekao i svom politickom intimusu tamo preko Drine gde si juce kao "slucajno navratio"?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija