• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.04.2016

18:43

(FOTO) VUČIĆ I ORBAN SA STUDENTIMA U NOVOM SADU: Bilateralni sporovi da ne usporavaju put u EU!

Politika

(FOTO) VUČIĆ I ORBAN SA STUDENTIMA U NOVOM SADU: Bilateralni sporovi da ne usporavaju put u EU!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i njegov mađarski kolega Viktor Orban, nakon Subotice, posetili su Novi Sad gde su obišli studentski dom "Evropa Kolegijum"... Orban je poručio da Mađarska podržava brzi i potpuni ulazak Srbije u EU, dok je srpski premijer istakao da je od ključne važnosti da Srbija dostigne evropski životni standard u godinama koje slede...
Informer

- Bilateralna pitanja i sporove ne treba povezivati s pitanjem članstva neke države u Evropskoj uniji - rekao je Orban komentarišući slučaj hrvatske blokade poglavlja 23. 

ORBAN: Vučić je od Srbije napravio ozbiljnu državu!

- Naš je stav da ako postoji neka rasprava između dve države to ne može nikako da uspori priključenje EU" - istakao je Orban, na pitanje novinara Tanjuga kako vidi izlaz iz trenutne situcije u kojoj Hrvarska blokira otvaranje poglavlje 23 sa Srbijom.


Orban je rekao da je to principijelno pitanje i da je bio identičnog stava kada je Slovenija sprečavala

Bilateralna pitanja i sporove ne treba povezivati s pitanjem članstva neke države u Evropskoj uniji 

Viktor Orban 

premijer Mađarske

ulazak Hrvatske u Evropsku uniju. 

Uz napomenu da ne bi želeo da se uplete u raspravu između Srbije i Hrvatske i da ne bi želeo da Srbija procenjuje da se upliće u nešto što se ne odnosi na Mađarsku, Orban je konstatovao da je Srbija potrebna Evropi:

- Za to je dovoljno pogledati kartu, gde se jasno vidi da bi Srbija trebala da bude u EU - rekao je premijer Mađarske.

Informer

Kaže da je slabost Evrope to što Srbija još nije članica EU i da zato Mađarska radi na tome i čini sve da Srbija što pre postane članica EU. 

VUČIĆ U SUBOTICI: Dobri odnosi zidaju fabrike i zapošljavaju ljude, a ne idioti koji psuju i vređaju!

- Mi se ne slažemo sa tim da se jedno političko pitanje povezuje sa pitanjem članstva jedne države. Naš je stav da ako postoji neka rasprava između dve države to ne može nikako da uspori priljučenje EU. Svaka država ima probleme sa nekom drugom državom, a ako to sprečava ulazak te države u EU ili saradnju, onda nikada nećemo napredovati - naveo je Orban. 

- Mi podržavamo brzi i potpuni ulazak u EU - istakao je Orban.

Naglasio je da Mađarska pozitivno ocenjuje odnos srpske vlade prema mađarskoj manjini u Srbiji, da su Mađari sasvim dobro organizovani i predstavljeni u parlamentu, gde imaju svoj glas i mogu da ga koriste.

- Ne moraju da čekaju na moj glas i, kako ja vidim, Mađari u Vojvodini imaju načina da rešavaju svoje probleme sa Vladom Srbije - poručio je Orban. 

Informer

Premijer Vučić je zahvalio mađarskom premijeru i drugima u Evropi na podršci Srbiji na putu ka EU.

SUBOTICA: Vučić i Orban u pogonu "Masterplast"!

Na pitanje novinara Tanjuga da li se konsultovao sa predstavnicima država članica EU prijateljima Srbije i da li može da se očekuje njihova podrška po pitanju deblokade otvaranja poglavlja 23, Vučić je ponovio da neće nikoga ništa da moli.

Informer

- Važno je da Srbija bude razvijenija i da dostižemo evropski životni standard u godinama koje su pred nama - rekao je. 

- A, oni, oni koji imaju višak vremena da se bave politikom i da sprečavaju svoje komšije u nečemu iz nekih svojih razloga, to je njihov posao, dalje o tome ni reč neću reći - rekao je Vučić.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 8 godina

Sve je odlično, osim jednog detalja. Vučić nije ni znao gde ide dok nije stigao. Posećeni studentski dom je jednonacionalni mađarski dom u kojem mogu da budu smešteni samo Mađari. Srbima nije dozvoljeno da ovde budu smešteni, što je presedan, jer u svim ostalim studentskim domovima mogu da budu smešteni svi, bez obzira na nacionalnost. Veoma još izuzetak koji kod većine studenata ostavlja gorak ukus!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija