• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2016

17:37

(FOTO) NIKOLIĆ SA KINESKIM INVESTITORIMA: Naše prijateljstvo razvijati kroz ekonomsku saradnju!

Politika

(FOTO) NIKOLIĆ SA KINESKIM INVESTITORIMA: Naše prijateljstvo razvijati kroz ekonomsku saradnju!

Podeli vest

Srbija je oslonac Kine u Evropi, a ako Kinezi budu uspešni u Srbiji u našoj će zemlji bolje da se živi, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na otvaranju zajedničkog predstavništva kineskih kompanija "CEFC" i "CBI"...

- O našem prijateljstvu ne treba da se govori, ono je večito, ali ga treba razvijati kroz ekonomsku saradnju. Želim vam mnogo uspeha u Srbiji, ako budete uspešni u Srbiji, to znači da će u našoj zemlji ubuduće mnogo bolje da se živi - rekao je Nikolić i dodao da pod saradnjom ne podrazumeva samo investicije u infrastrukturu, već i na zajedničku proizvodnju i stvaranje.

Podsetio je na sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Kine, kojim su se države odlučile da tesno i dugoročno sarađuju, navodeći da kineski fondovi, preduzeća, kompanije i kupci to partnerstvo shvataju tako da Srbiji daju prednost u odnosu na ostale u Evropi.

Predsednik je naveo da su kineski partneri odavno u Evropi postigli puno i da će Srbija morati mnogo da radi i da im predoči mnogo projekata kako bi sarađivala sa takvim kompanijama.

Nikolić je naveo da je CEFC za samo dve godine prisustva u Češkoj investirala blizu tri milijarde dolara u različite projekte.

NIKOLIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM ALŽIRA! Uručen mu poziv da poseti tu zemlju!

Predsednik CBI Jing Guoping rekao je da je počastvovan što se u Beogradu otvara zajednička kancelarija dve kompanije, poručujući da će se truditi da povežu Aziju i Evropu i dovedu Peking, Šangaj i Hong Kong do Srbije, kako bi zajednički unapredili ekonomske i kulturne veze.

Ukazujući na dugo prijateljstvo dva naroda, on je naveo i da njegova komapnija ima dugogodišnju saradnju sa srpskim kompanijama, za koju se nada da će se i dalje razvijati.

- Dugoročno opredeljenje naše kompanije je dugoročni razvoj na obostranu korist - rekao je Jing i dodao da je zadivljen postignutim rezultatima vlade i promenama u poslovnom ambijentu koje su usmerene na privlačenje investicija. 

 
Tanjug

Čajna Balkan Investment je kompanija koja je povezana sa državnim institucijama Narodne Republike Kine i sa najvećim kineskim kompanijama. 

NIKOLIĆ O MIGRANTSKOJ KRIZI: Nismo izneverili evropsku solidarnost, ni hrišćansko učenje o dobroti!

Obično prva dolazi na nova tržišta od značaja za Kinu i priprema teren za velike investicije.

Spada u 10 najvećih privatnih konglomerata u Kini, sa godišnjim prihodom od oko 35 milijardi dolara. Kotirani su na najvažnijim berzama u svetu i nalaze se na listi Fortune Global 500 najvećih kompanija na svetu. 

Oko 60 posto prihoda im dolazi od nafte i gasa. 

S obzirom na aktuelna geopolitička dešavanja, kao i na pad cene energenata, odlučili su da diversifikuju svoje aktivnosti i pojačaju investicije u non-core delatnost u stabilnim ekonomijama sveta.

Dve kineske kompanije zainteresovane su za privatizacije velikih srpskih preduzeća u državnom vlasništvu, za projekte u poljoprivredi, saobraćajnoj i energetskoj infrastrukturi...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija