• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2016

14:06

MARKO ĐURIĆ: Oslobodite Olivera Ivanovića!

Politika

MARKO ĐURIĆ: Oslobodite Olivera Ivanovića!

Podeli vest

Vlada Srbije smatra da je sudski proces protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koji je u prvostepenom postupku osuđen na devet godina zatvora, "par ekselans politički proces" i zahtevaće od međunarodne zajednice da se Ivanović momentalno pusti da se brani sa slobode, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić

Ðurić je na konferenciji za medije podsetio da prolaze meseci otkako je Ivanović nepravedno iza rešetaka, "u uslovima u kojima nijedan nevin čovek ne bi trebalo da se nalazi".

MILENA IVANOVIĆ: Očekujemo da će Oliver uskoro biti na slobodi!

Prema njegovim rečima Ivanović, koji je osuđen zbog ratnih zločina počinjenih 1999. u Kosovskoj Mitrovici, nije imao pravo na fer suđenje i nepristrasni sudski postupak u koji su, kako je rekao, upliv imale različite političke strukture.

Ðurić je apelovao na predstavnike međunarodne zajednice, advokature, kao i sve koji mogu da doprinesu, da se proširi istina o "nepravednom utamničenju" Ivanovića.

- Ono što se dogodilo Ivanoviću može da se dogodi bilo kom Srbinu na Kosovu i Metohiji, i zato moramo da budemo ujedinjeni u njegovoj odbrani - smatra Ðurić.

Na pitanje novinara da li o slučaju Ivanović razgovara prilikom zvaničnih poseta Briselu, Ðurić je odgovorio da to čini svaki put, ali da uvek naiđe na zid ćutanja.

- Dobijamo uvek isti odgovor, da je to pitanje pravosuđa i da kao politički predstavnici oni ne mogu da se mešaju - rekao je Ðurić, dodajući da to smatra licemernim, jer, kako je primetio, upravo su ti ljudi odgovorni za funkcionisanje pravosuđa na Kosovu i Metohiji.

BRUKA I SRAMOTA! Oliver Ivanović osuđen na 9 godina zatvora!

Branilac Ivanovića, advokat Nebojša Vlajić, objasnio je da je trenutno postupak u fazi žalbe pred drugostepenim organom, odnosno Apelacionim sudom, i da bi to trebalo da potraje nekoliko meseci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija