• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.04.2016

10:59

(FOTO) GRUVALO NAD KALEMEGDANOM! Počasna paljba u Beogradu, čitava zemlja obeležava Dan vojske Srbije!

Politika

(FOTO) GRUVALO NAD KALEMEGDANOM! Počasna paljba u Beogradu, čitava zemlja obeležava Dan vojske Srbije!

Podeli vest

Vojska Srbije danas obeležava svoj dan u znak sećanja na početak Drugog srpskog ustanka 23. aprila 1815. godine



Ministar odbrane Zoran Ðorđević poručio da se Srbija sa sigurnošću može osloniti na svoju vojsku čiji će pripadnici uvek biti spremni da odgovore na najkompleksnije zadatke, kao i da će država ostati dosledna poziciji vojne neutralnosti.

Tanjug



- Građani Srbije veruju svojoj vojsci i vole je. Vojska je uvek bila i biće uz svoj narod, a Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu kao i uključenju naše države u evropske integracije - rekao je Ðorđević sinoć na prijemu podovom Dana Vojske u Domu garde na Topčideru.

Tanjug



Ðorđević je istakao da se i ove godine nizom akivonsti obeležava Dan Vojske Srbije 23. april, kao sećanje na dan kada je podignut Drugi srpski ustanak - Takovski ustanak.

Tanjug



Tokom obeležavanja Dana VS uručena su odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, izvedena je pocasna artiljerijska paljba, kao i promenadni defile Reprezentativnog orkestra Garde u Beogradu i Vojnog orkestra u Nišu, a u Vojnom muzeju na Kalemegdanu postavljena je izložba "Povlačenje preko Albanije i boravak na Krfu".

Tanjug



Pripadnicima Ministarstva odbrane i VS biće dodeljene godišnje nagrade za najbolji naucno-istraživacki projekat, doktorsku disertaciju i magistarski rad dok će na Spomenik neznanom junaku na Avali i u Takovu kod Gornjeg Milanovca biti položeni venci.

Garda Vojske Srbije danas je, povodom 23. aprila, izvela počasnu artiljerijsku paljbu ispaljivanjem 10 plotuna iz artiljerijskih oruđa sa Savske terase Kalemegdana.​

Tanjug

Dan vojske obeležen je i promenadnim defileom Reprezentativnog orkestra Garde Knez Mihailovom ulicom u Beogradu.

Tanjug



Centralna proslava Dana Vojske Srbije i Dana pobede nad fašizmom biće organizovana 9. maja u Zrenjaninu i tom prilikom, jedinice VS izvešce pešadijski defile centralnim gradskim ulicama dok ce avijacija izvršiti prelet iznad Zrenjanina.

Tanjug



U Takovu će danas biti obeležena 201. godišnjica izbijanja Drugog srpskog ustanka.

Državnu ceremoniju predvodiće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, i položiće venac Vlade Srbije u Spomen-kompleksu "Drugi srpski ustanak" u Takovu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija