• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.04.2016

17:20

PIČVAJZ U DS! Pajtićevci traže ostavku Bojana Pajtića!

Politika

PIČVAJZ U DS! Pajtićevci traže ostavku Bojana Pajtića!

Podeli vest

Nepunih 48 sati nakon završetka izbora u Srbiji, vrh Demokratske stranke već je zatražio od svog šefa Bojana Pajtića da podnese neopozivu ostavku zbog izbornog debakla koji je koalicija oko DS doživela na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima!

Naime, portal Telepromter, koji kontrolišu ljudi iz vrha Demokratske stranke, u tekstu pod naslovom "Smeniti Pajtića-Demokratama potreban novi lider posle izborne bruke" i više nego jasno zatražio je ostavku još uvek aktuelnog lidera stranke.

Tekst prenosimo u celosti...

Izborni rezultat Demokratske stranke više je nego sraman - oko šest odsto! Pajtić je u Vojvodini doživeo još veću bruku - oko osam odsto! 

Postavlja se pitanje zbog čega Pajtić iz moralnih, ljudskih i političkih razloga još uvek nije podneo ostavku? 

Drskost i bahatost Bojana Pajtića prevazilazi sve granice, budući da još uvek nije podneo ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke.

Na primer, početkom godine Ed Miliband, lider britanskih laburista, podneo je ostavku zbog neočekivano lošeg izbornog rezultata.

DEMOKRATE POSLE IZBORNOG DEBAKLA PRED RASKOLOM: Nataša Vučković i Šule ruše Pajtića?!

Postavlja se pitanje zbog čega Pajtić iz moralnih, ljudskih i političkih razloga još uvek nije podneo ostavku? Štaviše, Pajtić veruje da će pritiskom na RIK i udružvanjem sa cenzus koalicijom (Dveri, DSS i Radulović) uspeti da podigne tih 6,05 odsto za 0,01 odsto!

printscreen

Nije Pajtić otelotvorenje Demokratske stranke i pojma opozicije.

Opoziciji je potreban novi lider koji nema debelu kriminalnu biografiju, lider koji je harizmatičan, pre svega sposoban, talentovan za politiku, retorički nadaren… Novi lider Demokratske stranke trebalo bi da bude sve suprotno od Bojana Pajtića.

Demokratska opozicija je u potpunosti nestala sa političke scene otkako je Pajtić počeo da vodi Demokratsku stranku

Sreća pa statut Demokratske stranke predviđe stranačke izbore posle svakog izbornog ciklusa, inače bi Pajtić nastavio da vodi demokrate u ambis.

Demokratska opozicija je u potpunosti nestala sa političke scene otkako je Pajtić počeo da vodi Demokratsku stranku. Tvrdi da je DS najveća opoziciona stranka, a izborni rezultati pokazuju da je Srpska radikalna stranka veća i jača opoziciona stranka od DS-a.

Pajtić je ove godine, kao i pre dve godine, dokazao da DS pod njegovom dirigentskom palicom ne može da osvoji više od šest odsto glasova. Narod je jednostavno rekao da ne želi da glasa za Pajtića. Funkcioneri DS-a bi trebalo da se okrenu protiv Pajtića jer je doveo stranku na rub egzistencije.

Da situacija bude još tragičnija, bahati Pajtić ne vidi grešku u sebi, već izbornu bruku svaljuje na druge!

Lepo je Pajtić rekao da nije političar, već profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Pajtić bi trebalo da podnese ostavku na mesto predsednika DS-a ili da bude smenjen, da se odrekne poslaničkog mandata, da se povuče iz politike i da nastavi da predaje na fakultetu gde mu je i mesto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
EU gori hrvaćani smrde

pre 7 godina

Баш чудно, бан-Бојан са Бриона је обзнанио да је ДС "једини победник на изборима" ... рече  небулозу и оста жив. Зато баш  "ћисто ћудим" да га "скидају" са места boss-a D(o)S-a , поред бата хрваћанина је имао и шиптарче да му памет соле ...n

zucko

pre 7 godina

Kakav on profesor na fakultetu da upropastava studente,neka vam ga i dalje za predsednika stranke i ne terajte ga neka vas unisti do kraja,cim stega sledite isti ste kao i on.

bole

pre 7 godina

Ako predaje na fakultet ima sta da nauce od njega, boze me sacuvaj.

amigo

pre 7 godina

svi ga smenjuju nesto ga krenulo ovih dana ..ali bar ce imati obezbedjen apartman kao predsednik vlade u senci ...redovnu hranu,setnju...sretno

Riddick

pre 7 godina

Gosn Pajtiću da li si počeo da učiš da sviraš "klavir"??? Nijesi. Počni jer će ti to trebati u vremenima koja dolaze.

Jelena

pre 7 godina

dobro ste se setili! mozda ste trebali da sacekate jos malo i dodirnete 0

Dera

pre 7 godina

Koga da da postavis , kad svi " od zla oca i jos gore majke " !!!

zare

pre 7 godina

Da bi neko podneo ostavku posle sramnog rezoltata jedva predjen cenzus i to je pitanje, morao bi bar malo da bude covek. Pajtic je pokazao da to nije. Medjutim sunovrat ds-a je poceo mnogo ranije, dok je bio na vlasti. Poveli su zemlju u propast i doveli je do bankrotstva. Zbog toga su kaznjeni 2014 na izborima. Tadic se tada elegantno izvukao osnivajuci novu stranku. Pajtic je samo jos vise pvukao ds u propast.\n

Mihajlo

pre 7 godina

Bi on ali mu fotelja neda. Sa 6% bi i dalje vladao Vojvodinom da nije bilo izbora. Taj čovek nema nimalo obraza.

asid

pre 7 godina

Ne bi ja žurio sa smenom, možda DS ne predje cenzus pa će biti nebitno!

miroljub

pre 7 godina

Svi koji su pali za 20 % treba da podnesu ostavke bez komentara. A posebno Pajtić, Tadić, Čeda, Čanak, i još neki.

Dr za rock and roll

pre 7 godina

Dabogda im ostao i za jos cetri godine da skupstinu ne vide nakon toga nardbih 100 godina koliko su unazadili srbiju i unistili vojsku---- Slogan u djackim udzbenicima---ds da se vise nikada ne ponovi.

sale988

pre 7 godina

OVAJ LUZER NE MOŽE SEBE NIŠTA DA NAUČI , KAKO ĆE DRUGE .... KOGA JE ON VODIO BOLJE BI PROŠAO SA SLEPCOM !!!

penzionerj

pre 7 godina

Smenili,ne smenili,oni nemaju boljeg,svi su isti. Ovo im je kraj. Verujem posle prebrojavanja-kontrole glasova i oni ce biti na ivici cenzusa.

Petar

pre 7 godina

ne bi bilo loshe videti kad je diplomirao,magistrirao ,gde je doktorirao...ali mi deluje da je sve to stigao da uradi u poslednjih 16 godina ))

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17