• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.05.2016

12:49

ŽIVKOVIĆ U PROBLEMU! Vladimir Pavićević dao ostavku na sve funkcije u stranci!

Politika

ŽIVKOVIĆ U PROBLEMU! Vladimir Pavićević dao ostavku na sve funkcije u stranci!

Podeli vest

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević saopštio je danas da je podneo ostavku na sve stranačke funkcije, ali da ostaje član stranke

On je na konferenciji za novinare rekao da je tu odluku doneo jer na vanrednim parlamentarnim izborima i lokalnim izborima 24. aprila nije ostvaren nijedan postavljeni cilj.

- Kada sam pre tri ipo godine odlučio da učestvujem u osnivanju Nove stranke, jedan od principa bio je važan - princip odgovornosti, a to znači da politika mora da se meri rezultatima - ako imaš rezultate nastavi, ako nemaš, pomeri se - rekao je Pavićević.

Kako je dodao, budući da ni jedan cilj u čijem je definisanju i sam učestvovao nije ostvaren, jedina primerena reakcija je ostavka.

On je naveo da tim činom želi da uvede još jedan princip u politici - da nije i ne sme funkcija da bude brana niti cilj po sebi.

Pavićević je, medjutim, naveo da ostaje član stranke, jer veruje u sistem ideja vrednosti i mišljenja na kojima se temelji politika Nove stranke, kao i u hrabrost, posvećenost i čestitost svih ljudi u Novoj stranci.

On je kazao da će se vratiti svom profesorskom poslu na Fakultetu političkih nauka.

Na pitanje da li će se možda u budućnosti ipak još politički angažovati, on je rekao da "ima vremena za raznorazna razmišljanja", a da je sada važno da se neke stvari definišu i da Nova stranka označi važnost principa u politici, budući da principi nisu nešto što je utemeljeno.

Nova stranka na vanrednim izborima nastupila je u koaliciji s Demokratskom strankom i u novom sazivu parlamenta imaće jednog poslanika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mileta

pre 7 godina

Tumac demokratije Srbiji,cuti govedo,od siptara si uzeo pare za lokacije OMV pumpe,javi se Cedi.

Poen

pre 7 godina

Živković malo sporije shvata situacije, ali ova ostavka treba da ga zamisli kako dalje.

Yamaha

pre 7 godina

Bas nas to pa zanima mnogo, cemu dajete znacaja

momir

pre 7 godina

Vucic bi Zivkovica trebalo da imenuje za Ministra za Frusko vinogorje ili za Ministra odbrane - kako bi mu se to uracunalo u sluzenje vojnog roka.\nObzirom da je u svom gradu Nisu dobio manje od 500 glasova, koje su mu dali samo njegovi rodjaci, mozda i zenini, mozda bi mogao opet biti gradonacelnik...\nIli da se javi Cedi....\n

Aleksis

pre 7 godina

Živković nikada ne bi podneo ostavku, njemu je bitna funkcija a ne rezultati.

Milan

pre 7 godina

Iz istih razloga to bi trebao da učini i Zoran Živković.

Vaske

pre 7 godina

Napusta Zivkovica i poslednja nada, nece vise sa njim niko.

Milivoj

pre 7 godina

Od dva clana stranke, ostade samo jedan-Zoki Bunda

zare

pre 7 godina

Da je i malo moralan Zivkovic bi podneo ostavku i povukao se iz politike. Takodje i funkcioneri cenzus stranaka takodje a ne da bacaju prasinu u oci biracima pricajuci da su pobe dili da su postigli ogroman uspeh. bednici\n

Pavlović Dušan

pre 7 godina

Začudio sam se kada je profesor uopšte ušao u stranku Živkovića. A još više kada je taj čovek, poznati u Nišu kao ulični prodavač bundi iz Turske, postao predsednik Vlade Srbije. To sve govori o tome kakav je bio sastav te Vlade. I naravno, švercer je na čudan način dobio kredit od 500.000EUR da bi kupio vinograd. A ko je u to vreme mogao da dobije toliki kredit. Strašno je sve to

asid

pre 7 godina

Velika je hrabrost i veoma važna odluka podneti ostavku na izuzetnu funkciju četvrtog pomoćnika zamenika kurira u fabrici viskoze!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija