• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2016

09:58

ČEDA SE NE NUDI, ALI ČEKA KAO ZAPETA PUŠKA: Razgovaraću sa Vučićem o učešću u Vladi, ako me pozove!

Politika

ČEDA SE NE NUDI, ALI ČEKA KAO ZAPETA PUŠKA: Razgovaraću sa Vučićem o učešću u Vladi, ako me pozove!

Podeli vest

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da se ne nudi premijeru Aleksandru Vučiću, da bude deo nove Vlade, ali da će razgovarati sa njim ukoliko ga bude pozvao na konsultacije

 

- Naravno da ću razgovarati sa nekim ko je dobio 50 odsto glasova, vrlo ozbiljno, oko onog što svako od nas treba da uradi u okviru posla kojim se bavi. Mi se razlikujemo u odnosu prema Srbiji - rekao je Jovanović u intervjuu listu Blic.

Rekao je da smatra da mu je obaveza je da ojača evropsku orijentaciju Srbije, da konkretizuje novu regionalnu politiku i nađe odgovor na nesporazum Srbije i Hrvatske.

Jovanović smatra da prve stvari koje bi nova vlada trebalo da uradi, jesu da oslobodi društvo straha, da demokratizuje medije i pokaže Evropi da je Srbija ozbiljna, moderna država koja sama rešava svoje probleme. 

Mogli smo na izbore da izađemo kao jaka i relevantna lista, koja u kampanji može da izazove Vučića i ne skreće sa sebe pažnju hejtovanjem svega

Čedomir Jovanović, lider LDP

Govoreći o opoziciji, kazao je da on LDP-a ne vidi "u koloni" s pokretom Saše Radulovića "Dosta je bilo" koji "nema politiku", niti vidi LDP s Demokratskom strankom (DS), koja je, kako smatra, još jednom donela pogrešnu odluku.

- Mogli smo na izbore da izađemo kao jaka i relevantna lista, koja u kampanji može da izazove Vučića i ne skreće sa sebe pažnju hejtovanjem svega. Kao lista koja bi štitila medije, a ne tražila od njih da se bori za nju - rekao je Jovanović.

On je rekao da nije Aleksandar Vučić napravio tabloide, već DS.

- Oni (DS) su Brontosaurus koji pase, a Vučić je Ti-reks koji jede meso. Mogli smo iz izbora da izađemo sa 15 odsto i da to bude osnova za dalje integrisanje, umesto toga svako je završio na margini - rekao je Jovanović.

BANKROT ČEDA! Lider LDP zapao u ogromne dugove, uzimao novac i od ZELENAŠA?!

Upitan o tome što ga koalicioni partner, Boris Tadić, "proziva" da on - Jovanović i Nenad Čanak moraju da se javno izjasne da li hoće da saradjuju sa Vučićem, lider LDP je kazao da je to neodgovorno, besmisleno i neiskreno.

Kako kaže, nakon toga nije razgovarao s Tadićem, ali smatra da su te izjave "deo dijagnoze, ne politike".

- Prvo treba da pokupimo čaure, pa tek onda da razgovaramo. Nisam bio u koaliciji sa Nikolićem i Vučićem. Ne vidim smisao da LDP svoju šansu traži u tom minskom polju koje ćemo svakog dana postavljati pred Vučića kako bi se on detonirao - smatra Jovanović.

Ocenjujući rezultate izbora, Jovanović je rekao da nije zadovoljan izbornim rezultatom, jer "smo iz izbora izašli kao podeljeno društvo", nesposobno da odgovori na pitanje šta Srbija hoće i kako namerava to da ostvari. 

Lider LDP je zaključio da je njegov posao da od LDP napravi jaku građansku stranku koja će biti konkurentna Vučiću i koja će na narednim izborima uraditi ono što nije mogla na ovim.

ČEDA SE IZJASNIO: Podržaću premijera Aleksandra Vučića uvek kad se bori za modernu i evropsku Srbiju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroljub

pre 7 godina

Čeda se hvata za slamku. Za izbore jedna priča, a posle izbora druga priča. Kameleon nema više boja koje nije promenio, samo radi lične koristi. Nijedan od gubitnika osim Pavičevića nije to priznao svojim biračima i dao ostavku kao moralni (demokratski) čin ako se već kunu u demokratiju. Otkud pred izbore protiv Vučića , a posčle izbora za Vučića. Vlast je vlast. kako ga nije sraamota. Šta bi bilo da je saadašnja kompletna opozicija dobila večinu za formiranje vlasti, opet bi se posvađali oko fotelja.

robin

pre 7 godina

Balansero,o tome si trebao mnogo pre da razmisljas.Vuk dlaku menja cud nikad.

Petar

pre 7 godina

Ako ti udješ u vladu Vučić je zaršio sa političkom karijerom.

englezii

pre 7 godina

Ma da ma da ti tako pametan naobrazovan i uz to pravi privrednik pa da te G Vucic ne pozove u vladu ! I tamo treba da ti ponudi resor septickih jama ! Mada je i to za tebe jako komplkovano !

Hercegov Grad

pre 7 godina

Vucicevicu ti znas ko je Ceda, cak je tvoj list "Pres"  objavio kriminalne radnje istog, a ti si sa tim bio upoznat. On se ne nudi sa svojih 0,01 posto glasova, onom sa 48% glasova, ali zna, jwr su se dogovorili, da ga ivaj iz SNS pozove u vladu, samo da prodje cenzus. Da je pravde ova nova vlast bi trebalo prvo da uhapsi Cedomira i bjegove partnere iz DS zbog kriminala i lopovluka drzavne imovine.

djordje1953

pre 7 godina

kakav je kapacitet ovaj probisvet da bi bio u bilo cijoj vladi kad narod smatra da on netreba ni u skupstini kafu da popije.

Darko

pre 7 godina

Slušaj Vučiću budeš li napravio pakt sa ovim ološom i njemu sličnim odmah računaj na četiri glasa manje a verujem i na mnogo više........

Amater

pre 7 godina

Prosto ko pasulj da CEDA trazi UHLEBLJENJE u SNS-u jer je BANKROT.

Riddick

pre 7 godina

Šta bi sa onim predizbornim "obećanjima" da netćemo sa Vujom u vladu ni po kakvoj ceni.

asid

pre 7 godina

Čak je i Boris izgubio svaku nadu da će moći da udje u vladu ali Čedo još uvek gaji istu jer računa na svoju savest čistu!

asid

pre 7 godina

Al’ mu rejting mnogo mali, procenat mu vel’ki fali, tako da će morat’ da se snadje i da drugi pos’o nadje!

IZGUBLJEN U VREMENU

pre 7 godina

Cedi da ponude da bude portir u vladi Srbije on bi prihvatio i to.

Aleks

pre 7 godina

Ozbiljno pitanje??? Često se u mojoj okolini ljudi pitaju je li Čeda porijeklom Rom, Vlah, Rumun, Bugarin, Arapin?? Da li može neko da mi ozbiljno odgovori, hvala unapred!

Dragojlo

pre 7 godina

Cedi je mesto u zatvoru ali ko da ga posalje kad tuziilastvo ne radi svoj posao!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija